شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
معصومه نصیری

حوزه/ عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران، حمایت از پیام رسان های داخلی و نیز تقویت شبکه ملی اطلاعات را لازمه قوی شدن کشور در عرصه فضای مجازی دانست.

معصومه نصیری در گفت و گو با خبرگزاری حوزه، با تاکید بر ضرورت های بیش از پیش تقویت شبکه ملی اطلاعات به خصوص در دوران کنونی ابراز داشت: مباحث مربوط به فضای مجازی به عنوان مسأله ای دارای اهمیت استراتژیک برای کشور، این روزها نیازمند تدبیر جدی تری جهت ایجاد فضایی سالم، مفید و ایمن است که در بستر مدیریت صحیح و به دور از شعار پیگیری شود.

وی با اشاره به تجربه کشورهای دیگر در زمینه صیانت از جغرافیای آنلاین و مجازی کشور و شهروندانشان، وظیفه نهادهای مسئول را اقدام آنی برای فراهم آوری محیط آنلاین سالم دانست و گفت: در کمتر کشوری شاهدیم که سیاست گذاران حوزه های مربوطه در شعار به صیانت از شهروندان آنلاین خود توجه داشته باشند اما در عمل نسبت به تحقق این شعار اقدامی صورت نگیرد. امروزه حوزه امنیت جغرافیایی به مرزهای سرزمینی محدود نمی شود و مرزهای محیط جغرافیایی آنلاین نیز باید مورد صیانت قرار گیرد.

مدرس و پژوهشگر عرصه سواد رسانه ای همچنین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت قوی شدن در فضای مجازی، یکی از الزامات این قوی شدن را تقویت پیام رسان های داخلی، تقویت زیرساخت ها و  نیز تقویت شبکه ملی اطلاعات دانست و افزود: بی شک این مهم با عزم جدی و ملی و سیاست گذاری کلان محقق خواهد شد.

وی تاکید کرد: از ابتدای ایجاد پیام رسان های داخلی شبکه هایی همچون ایتا که به لحاظ ظاهری شباهت های زیادی به نمونه مشابه خارجی خود داشتند و مورد توجه مخاطبان نیز قرار گرفتند، همواره در مواجهه با سیل حضور مخاطبان دچار اختلال شده اند و این یعنی تقویت زیرساخت پیام رسان های داخلی موضوعی جدی و حیاتی برای جذب و جلب اعتماد مخاطب است.

عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران بیان داشت: لازم است مجلس آینده با نگاه و عزمی جدی به بحث تقویت پیام رسان های داخلی توجه داشته باشد و در کنار برنامه ریزی ها برای ایجاد اعتماد و تقویت امکانات پیام رسان های داخلی که البته هم لازم است و هم ضروری، نهادهای مسئول نیز برای صیانت از مخاطبان و افزایش آگاهی آن ها از طریق آموزش عمومی سواد رسانه ای نسبت به بهبود وضعیت موجود اقدام کنند.

وی همچنین با اشاره به تاسیس شورای عالی فضای مجازی در ۱۷ اسفند سال ۹۰ با صدور حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: این شورا بنا بود ضمن سازماندهی این فضا، نسبت به تشکیل شبکه ملی اطلاعات اقدام و برای کاهش سلطه دشمن از فضای مجازی برنامه ریزی کند و اینک پس از گذشت ۸ سال از دستور مقام معظم رهبری و تاکیدات مکرر برای اقدامات دقیق در این زمینه، همه دست اندرکاران این حوزه باید پاسخگو باشند که چه اقدام عملی و کارشناسی انجام داده اند که اهداف اساسی که باعث تشکیل شورای عالی فضای مجازی بود، محقق شود؟

نصیری در خاتمه گفت: در دوران جنگ تمام عیار رسانه ای که فضای مجازی ابزار قدرتمند این میدان است، مسئولان مربوطه باید پاسخگو باشند که کدام بخش از پیوست های فرمان تاسیس شورا اجرا شده و اساسا چرا اجرا نشده و به راستی چرا همچنان مسکوت باقی مانده است!؟

۳۱۳/۸

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • بهار IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۹
    0 0
    ایتا اصلا خوب نیست به کپی افتخار میکنید؟