دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
امام خمینی

حوزه/ شخصیت‌های حوزوی ، دانشگاهی و سیاسی افغانستان از تاثیرگذاری خاص امام خمینی (ره) در این کشور سخن گفتند و از شخصیت ایشان تجلیل کردند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»به نقل از آوا، به مناسبت سالروز سی و یکمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، چهره های مختلف افغانستانی از نقش و تاثیر بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در افغانستان تجلیل کردند.

"محمد اسماعیل قاسم یار" رئیس لویه جرگه اضطراری و عضو هیئت اجرائیه‌ی شورای عالی صلح افغانستان:
امام خمینی (ره) شخصیت سترگ و دارای روح بزرگ دین‌مداری و هدایت‌گر مؤثر و موفق در شئون مختلف انقلاب اسلامی بود. حضرت امام خمینی (ره) نه تنها به جهان اسلام، بلکه به معنای دقیق‌تر به دنیای بشریتِ آزادی‌خواه و عدالت‌پسند تعلق دارد. هر چند، قد رسای او به امر خالق لایزال خمید و زیر خاک افتاد، اما، پیامی از آن برخاست که به دل‌های مؤمنین نه تنها در جهان تشیع، بلکه همه‌ی دین‌مداران اسلامی تا همیشه‌ی تاریخ ماندگار خواهد ماند.

"مولوی محمد یعقوب (نورزایی) سامانی" استاد حوزه و دانشگاه و معاونت آموزشی جامعة النور الاسلامیه:
بنیانگذار انقلاب اسلامی در ایران "امام خمینی ره"  یک عالم  دینی با جهان بینی بالا بود، که تفکر ضدصهیونیستی خود، مانند همسنگران جهانی خویش همچون مولانا قاسم نانوتوی، سید قطب، حسن البنا، ابوالحسن ندوی، سید جمال‌الدین افغانی و سایر علمای بلاد اسلامی، به رسالت جهانی خویش عمل نمود.

شاخصه این عملکرد این است که فکر و تفکر این علمای بزرگوار همیشه در دل و اذهان ملت‌های بیدار زنده و با نگرش اسلامی نه مذهبی به مسائل امت اسلامی می‌نگرند، و برای فتح بیت‌المقدس و نابودی صهیونیسم لحظه شماری می‌کنند. امید است همه‌ی علمای جهان اسلام به پیروی از امام خمینی (ره)  تفکر، برنامه ریزی  جهانی داشته باشند.

"دکتر محمدهاشم عصمت الهی" مشاور رئیس‌جمهور پیشین:
امام خمینی (ره) شخصیت بی بدیل و در عین حال فقیه مجاهد و سیاست مدار برجسته از جنس انبیای عظام که با انقلاب خود به بازی‌های سیاسی  جهان، دو بلوک شرق و غرب پایان بخشید، و انقلاب امام  شروع دوره دینی‌سازی سیاست در جهان گردید.

"حفیظ الله سلطانی" فرمانده جهادی و شخصیت برجسته مردمی:
امام خمینی (ره) در واقع یک شخصیت عالم و آگاه به زمان یک شخصیت آزاد باعزت و سرشار از شجاعت دینی بودند. به مردم درس آزادی شجاعت و مردم سالاری آموختند. ایشان با مبارزه خویش در مقابل طاغوت و طاغوتیان ثابت کردند که این  بازیِ مستعمره شدن و حکایت غربی‌ها و شرقی‌ها یعنی همان رژیم اسرائیل و صهیونیست است، که با این حرکت می‌خواهند اسلام را از بین ببرند، که افغانستان با الگوبرداری از شخصیت امام خمینی (ره) در مقابل کمونیست زمان حرکت نمودند و جهاد را بر علیه دشمن دین خدا آغاز کردند.

"رقیه سادات سجادی" حافظ قرآن کریم و کارشناس ارشد:
امام خمینی (ره) شخصیتی همه جانبه در ابعاد مختلف بود. ایشان در بعد فقهی، سیاسی، اجتماعی، فلسفی، عرفانی و فردی از افراد سرآمد روزگار خود است. اندیشه‌های امام، اندیشه‌های الهی بود و ایشان بدون ترس اندیشه‌های خود را ابراز می‌کرد و با شجاعت به مبارزه با اندیشه‌های لیبرالیستی و مارکسیستی غرب و شرق می‌پرداخت.

امام خمینی نقش و جایگاه مردم در اداره حکومت اسلامی را بسیار مهم می‌دانست و معتقد بود که تشکیل حکومت اسلامی بدون خواست و رضایت مردم غیر ممکن است.

"خانم هاشمی" فوق لیسانس و فعال فرهنگی:
امام خمینی (ره) الگوی کامل و نمونه‌ی بارز یک رهبر اسلامی با آرمان‌ها و اندیشه‌های جهان‌شمول بود. امام راحل به اسلام عزت و سرافرازی بخشید و پرچم دین و قرآن را در جهان معاصر به اهتزاز درآورد. او به مسلمین و مستضعفین دنیا عزت، غرور، شخصیت و خودباوری بخشید و فریاد رسای استقلال و آزادگی را در سراسر جهان سرداد و امید را در دل‌های ملت‌های ستم‌دیده جهان زنده کرد.

"دکتر حوریه بیانی" استاد جامعة المصطفی العالمیه:
امام خمینی (ره) باور داشتند که سعادت کشور در گرو وجود زنان آگاه است، مادرانی که نقش مربی را در خانواده دارند و اولین معلم برای فرزندان هستند.

ایشان انسان‌سازی را از مهم‌ترین ویژگی یک زن می‌دانند که کاری اثرگذار و با دشواری فراوانی همراه است ،زیرا یک مادر باید در ابتدا خودش تربیت یافته باشد، یا در مسیر تربیت اخلاقی گام نهاده باشد و چنین زنانی می‌تواند به راحتی در جامعه اثرگذار باشد.

 اگر ما به عنوان زنان و دختران جامعه از پتانسیل فرهنگی خود درست استفاده کنیم، می‌توانیم در ساخت آینده کشورمان‌ در ایجاد صلح و ثبات، با تربیت انسان‌های صلح‌جو و همدل نقش داشته باشیم.

"فاطمه سجادی حسینی" فوق لیسانس اطلاعات و فعال فرهنگی:
امام خمینی (ره) اولین عالم دین و فیلسوفی بود که تمام احکام عملی اسلام را از بین قرآن و احادیث و سیره اهل‌بیت علیه‌السلام مطابق با نیاز عصر و زمان امروز جامعه انسانی، مخصوصا جامعه اسلامی بیرون کشید و به شکل یک نظام مهندسی شده کاربردی و هدفمند، بر اساس یک حکومت توحیدی بنام "جمهوری اسلامی" پیاده کرد، و این کاملا یک انقلاب و حرکت منحصر به فرد و غیرقابل پیش‌بینی برای جامعه جهانی بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha