شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
تهاجم فرهنگی

حوزه/ مسئله وقتی بدتر می شود که می گوید این لباس ها ایرانی و در همین شهر قم در جلوی چشم بازرسان و ناظران اماکن عمومی پخش می شود، می گفت: این لباس توی این مغازه بوده و بازرسان امکان آمدند و دیدند و یک تذکر نصفه و نیمه دادند و رفتند؛ معلوم بود آنها هم دیگر برایشان عادی شده است.

 خبرگزاری حوزه، «پاسخ رهبر انقلاب به منتقدان حجاب در جامعه: عدّه‌ای نادانسته همان خطّی را دنبال می‌کنند که دشمن با آن‌همه خرج نتوانسته است آن خط را در کشور به نتیجه برساند. امام گفت: باید حجاب وجود داشته باشد».

با گشتی در شهر و تنها با عبور از یکی دو خیابان، با نگاه به ویترین چند مغازه شاهد اتفاقاتی خواهی بود که نشان دهندۀ نوعی تلاش کاملا حساب شده و البته زیر پوستی برای بی تفاوت کردن و تغییر ذائقه مردم نسبت به ارزشهای فرهنگی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی، کارشناس رادیو معارف دراین رابطه می گوید: فرهنگ از پازلهای متعدد تشکیل شده که یکی از پازلهای مهم آن عفاف و حجاب است، دشمن برای هریک از آن پازلها به خصوص عفاف و حجاب برنامه ریزی کرده است. وقتی باورها نسب به حجاب سست شد، چادر هم از سر او می افتد. اگر در ذهن او شک و شبهه  نسبت به انقلاب و مسئولین نظام ایجادکرد، توانسته سنگر زیادی را فتح کند چرا که شخص جوان نمی تواند این تحلیل را داشته باشد که عملکرد این شخص و فلان مسئول در نظام ربطی به نظام و انقلاب و ارزشها ندارد. خیلی از جوانان این مسائل را با هم مرتبط می دانند.

او معتقد است: در جنگ بسیار پیچیده فرهنگی قرار گرفته ایم و تلاش دشمن هم تغییر ذائقه است و این ذائقه با ترویج انواع مسائل ضد دینی آرام آرام در حال اتفاق است.

دشمن تهاجم را در ابعاد مختلف ازدواج، رفتار، لباس و سبک زندگی در دستور کار قرار داد و اقدام به پمپاژ با استفاد از ابزارهای جدید ماهواره و فضای مجازی کرد و روزانه صدها برنامه بر سر مردم بمباران شد.

این کارشناس رادیو معارف ادامه داد: در این رابطه به حدی پیچیده عمل کردند و می کنند که غالب جوانان از این فضا غافل شده و بلکه متأثر از این فضا و آرام آرام غرق در فرهنگ ابتذال و از فرهنگ غنی اسلام تهی شده و نتیجه این می شود که دیگر جوان اسلامی علاقه ای به دین، مذهب و ارزشهای دینی ندارد چرا که ذهن و افکارش از مباحث دینی تهی شده است.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی، بیان داشت: این مسئله بر کسی پوشیده نیست که در آندلس چنین کاری کردند و آن کشور متمدن اسلامی را از طریق همین ترویج فساد اخلاقی و فرهنگ ابتذال به زمین زدند وآن فرهنگ ناب اسلامی را از خانه و افکار جوانان دزدیدند و آنها را از نظر فرهنگی برهنه و تهی و نهایتا سر سپرده مسائل غربی شدند».

به راحتی می توان برای این مدعا و سخنان این کارشناس رادیو معارف، تنها از یک خیابان در قم به نام صفاییه که محل تردد بسیاری از جوانان است، دلیل روشنی ذکر کرد.

وارد مغازه شدم، جوانی بود، خودم را معرفی کردم، با خوشرویی ما را پذیرفت و مشغول صحبت با ماشد، می گفت ما هم دوست نداریم این نوع لباسها در مغازه باشد؛ ولی این مغازه دار از مسئله ای صحبت می کرد که بسیار خطرناک بود، می گفت زنان و دختران ذائقه شان عوض شده است، در کنار این لباس ده لباس دیگر بی عکس را می گذرایم، ولی انگشت می گذارند روی همین و این را می برند.

مسئله وقتی بدتر می شود که می گوید این لباس ها ایرانی و در همین شهر قم در جلوی چشم بازرسان و ناظران اماکن عمومی پخش می شود، می گفت: این لباس توی این مغازه بوده و بازرسان اماکن آمدند و دیدند و یک تذکر نصفه و نیمه دادند و رفتند؛ معلوم بود آنها هم دیگر برای شان عادی شده است.

به او گفتم دیگر در کدام خیابان و کدام مغازه می توان از این لباس پیدا کرد، به من آدرس داد، هوای روز دوشنبه تیرماه بسیار گرم و  گرد و غبار هم این گرما را شدیدتر کرده بود، ناگفته نماند، اوضاع هم کرونایی است؛ ولی چاره ای نبود، باید می رفتم و می دیدم،آدرس را گرفتم، درست توی همین خیابان و حتی در چند خیابان بالاتر از این دست لباس ها به وفور در ویترین پیدا می شد.

مغازه دار ابتدا حاضر نشد صحبت کند، بعد از صحبت هایی و قول هایی که داده ایم، گفت ما هم از این اوضاع متأسفیم. مسلمان هستیم و ارزشهایمان را دوست داریم. مشکل این است این ها در همین بیخ گوشمان، تهران تولید می شود واین طوری نیست که در شب برای مابیاورند، در روز می آورند.

این مغازه دار می گفت باید نظارت ها بیشتر شود، وقتی ناظر خود بی تفاوت است و متولی فرهنگی بی خیال تر. ما تنها فروشنده ایم. هر چه بیاورند می فروشیم.

در این بین مردمی هم بودند که می گفتند واقعا آدم مسلمان چرا باید این نوع لباس را بپوشد و چرا اصلا باید تولید شود و بدتر این که چرا کسی نیست جلوی این نوع لباس ها را بگیرد، پوشیدن این لباس شرم آور است.

دختر خانم بدحجابی در همان حوالی بود، پیش او رفتم تا نظرش را در مورد این نوع لباس ها و پوشش بدانم؛ می گفت ما از اسلام و انقلاب فقط دزدی، عشق و حال مسئولین را دیدیم و شنیدیم. بعد با کمال وقاحت در تلویزیون می گویند کار خاصی هم نکردیم. اینها است که انسان را از همه چیزی بیزار می کند. من هم دوست دارم حجاب داشته باشم،مسلمان که هستم، ولی این چیزها را که از مسئولین می بینم می خواهم یه جوری خشمم به آنها نشان بدهم. تو جامعه چه کسی دوست دارد، برای فلان مقدار، هزاران خفت را تحمل کند، پول که نداشته باشی، دیگر از خود بی خود می شوی.

این روزها شاهد نوع دیگری از حجاب در جامعه هستیم که بعضی از زنان با حجاب خود دنبال کاسبی کردن می باشند. می گویند می خواهیم حجاب را در جامعه تبلیغ کنیم، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این نوع از زنان با ست کردن لباس و رنگ و نشان دادن زیبایی بیشتر دنبال دلفریبی جوانان هستند که خود بسیار خطرناک تر از نداشتن حجاب است.

کاسبی با #حجاب لاکچری در #اینستاگرام؟

تعریف جدیدی که حجاب استایل‌ها از حجاب در جامعه جا میندازن بیشتر یک تظاهـــر به حجاب برای کسب درآمده؛ قربانی اصلی هم افرادی هستند که واقعا به حجاب اعتقاد دارند و نه معتقد به استفاده از این استایل‌ها هستند و نه گریزی از اون دارند؛ و حالا ذهن درگیر کشمکش جدیدی میشه که واقعا حجاب استایل‌ها چه میزان به دنبال کسب درآمد هستند و چقدر دغدغه‌ تبلیغ فرهنگ حجاب رو دارند؟

‌نقدی که به این سبک پوشش وارده رعایت نکردن اصل حجاب، یعنی جلب توجه نکردنه. ولی یکی از حجاب استایل‌ها که برند شخصی خودش رو داره، این حرف رو منطقی نمی‌دونه و می گه: خودنمایی زمانی مطرحه که بار منفی داشته باشه، اما ما می‌خواهیم بگیم با حجاب زیبا هم میشه در جامعه بود و خانم‌ها رو به حجاب علاقه‌مند کرد.

هر چیز جدیدی باعث جلب توجه میشه مثل چادر آستین‌دار که در سال‌های اولیه ورودشون جلب توجه می‌کردن، اما در جهت مثبت و خانم‌ها به اون رو آوردن.

‌نکته‌ اینکه که چادرهای آستین‌دار در صورت جلب توجه باز هم از پوشیدگی برخوردار بودن، ولی در اکثر مدل‌های جدید حجاب این رو نمی‌بینیم.

گزارش: قربان اسلامی نژاد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha