به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام حجت الله روزبهانی در حاشیه افتتاح اوّلین نمایشگاه دستاوردهای معاونت آموزش حوزه های علمیه که از روز گذشته در محل این معاونت برپا شده است، ضمن تشریح بخش های مختلف غرفه ی اختصاصی مدیریت امور اساتید، گفت: عمده ی مباحث دوره مدیریت جدید به گروه های علمی-تربیتی بر می گردد که در بیش از ۷۵ درصد از مدارس سراسر کشور، گروه های علمی–تربیتی در قالب گروه های فقه و اصول، علوم عقلی، علوم قرآن و حدیث و ادبیات عرب تشکیل شده است؛ تعداد این گروه ها به بیش از ۸۰۰ گروه با ۱۳۰۰ نفر عضو می رسد که در سراسر کشور در حال فعالیت هستند.
مدیر امور اساتید معاونت آموزش حوزه ادامه داد: اعضای این گروه ها اساتید دارای حکم تدریس بوده و شرح وظایف آن ها هم در چندین بخش و چندین بند تهیه و تنظیم و به سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی و ارزیابی اساتید از سال ۱۳۷۲ آغاز و تاکنون ادامه داشته است، گفت: در طول چهارسال گذشته، قریب به ۳۰ بخش نامه و دستورالعمل یا نوشته شده است و یا مورد بازنگری قرار گرفته و طی ۵ مرحله مختلف به تایید و تصویب شورای عالی حوزه های علمیه رسیده است.
حجت الاسلام روزبهانی عنوان داشت: بخش قابل ذکر دیگر، ساماندهی کل اساتید کشور است که در حدود هشت هزار استاد در مقاطع مختلف حوزه علمیه و در نقاط مختلف کشور در حال فعالیت هستند؛ این رشد در تعداد اساتید سبب تناسب اساتید سطوح عالی در شهرستان ها شده و بحمدالله در بیش از ۲۰۰ مدرسه از مدارس شهرستان ها، کلاس های سطوح عالی در حال برگزاری است که البته هنوز هم نیازمند اساتید سطوح عالی بوده و در حال تلاش برای جذب و تأمین آن برای مدارس شهرستان ها هستیم.
مدیر امور اساتید معاونت آموزش حوزه خاطرنشان کرد: در راستای ارتقای سطح دانش و توانمندی اساتید، در ۴ سال گذشته قریب به ۲۴۰۰ نفر از اساتید در کارگاه های دانش افزایی با موضوعات مختلف شرکت داده شده اند.
وی با اشاره به تشکیل کلاس های درس خارج حوزه در شهرستان ها گفت: بخاطر ماندگاری طلاب در شهرستان ها و بهره مندی مناطق از توانمندی طلاب فاضل، در طول ۴ سال گذشته کلاس های درس خارج در تعدادی از شهرستان ها رسمیت یافته تا فارغ التحصیلان سطوح عالی شهرستان ها، ضمن استقرار در شهرستان خود بتوانند به ادامه تحصیلات نیز بپردازند و دیگر نیاز به مهاجرت به قم نداشته باشند؛ در راستای این امر، تاکنون ۳۵ استاد از ۱۱۰ استاد درس خارج که در شهرستان ها شناسایی شده بودند، به تایید هیأت منتخب شورای عالی حوزه های علمیه رسیده اند.
حجت الاسلام روزبهانی اظهار کرد: اطلاعات و آمار مربوط به این فعالیت ها و سایر فعالیت های مدیریت امور اساتید در غرفه ی مربوط به این مدیریت، در قالب نمودار ها و گزارش های مختلفی به سمع و نظر مسئولین سایر بخش ها می رسد.
وی گفت: یکی از مهمترین نکات، جایگاه اساتید در اداره حوزه ها و در قوانین بالادستی است؛ به عنوان مثال در شوراهای استانی بایستی یکی از اساتید سطوح عالی، عضو شورای آن استان باشد؛ همچنین عضویت سه تن از اساتید دارای حکم تدریس هر مدرسه در هیئت امنای مدارس، به عنوان ناظر کلی مدرسه از دیگر نکات آن است.
حجت الاسلام روزبهانی بیان داشت: نکته ی مهم دیگر این است که متناسب با توسعه مدارس می بایست حداقل ۳ تا ۸ نفر از اساتید آن ها عضو گروه های علمی تربیتی باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت آموزش حوزه های علمیه از تکمیل اساتید مدارس شهرستان ها پشتیبانی می نماید و طی فراخوانی که همه ساله می دهیم از اساتید مقیم قم با اولویت قرار دادن اساتید سطوح عالی دعوت به عمل می آوریم که برای این امر به شهرستان ها اعزام شوند؛ در هر سال بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر داوطلب داشته ایم که به مصاحبه شفاهی دعوت شده و پس از قبولی در این مصاحبه ها به شهرستان ها معرفی می شوند.