جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۶ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
عامل کشتار نمازگزاران دو مسجد کرایست چرچ به حبس ابد محکوم شد

حوزه/ مهاجم نژادپرست ۲۹ ساله اهل استرالیا، در جریان محاکمه اتهام قتل ۵۱ نفر، اقدام برای قتل ۴۰ نفر دیگر و یک اتهام تروریستی را پذیرفته بود و در جریان محاکمه بیش از ۶۰ بیانیه علیه وی در دادگاه قرائت شد.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از CNN، مهاجم نژادپرست که ۵۱ نفر را در دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ نیوزیلند به ضرب گلوله به قتل رسانده و ده‌ها تن دیگر را مجروح ساخته بود به حبس ابد، بدون امکان عفو، مجازات شد.

برنتون ترنت، ۲۹ ساله اهل استرالیا، در جریان محاکمه اتهام قتل ۵۱ نفر، اقدام برای قتل ۴۰ نفر دیگر و یک اتهام تروریستی را پذیرفته بود.

این جنایت هولناک باعث شوک جهانی شد و سبب شد که کشور نیوزیلند قوانین سخت گیرانه‌تری در زمینه مالکیت سلاح وضع کند.

در جریان جلسات محاکمه در ۴ روز گذشته طول کشید،  بیش از ۶۰ بیانیه در مورد آثار آن حمله قرائت شد و بسیاری از بازماندگان و قربانیان این حادثه در سکوهای دادگاه حاضر شده و احساسات شان را بیان کردند. در آخرین روز آیات قرآن قرائت شد و حاضران عکس های عزیزان خود را نشان دادند.

میسون سلامه که پسرش در آن حمله کشته شد گفت که ترنت «کل نیوزیلند را به وحشت انداخت و جهان را غمگین کرد.»

سارا قاسم که پدرش عبدالفتاح قاسم در مسجد النور کشته شد در مورد آخرین لحظات زندگی پدرش گفت: از خودم می پرسم آیا درد می‌کشید، آیا وحشت‌زده بود، به چه فکر می‌کرد؟ و بزرگترین آرزویم این است که می توانستم موقع مرگ کنارش باشم و دستانش را بگیرم و به او بگویم غصه چیزی را نخورد. اما نتوانستم.

گفته می‌شود این  جنایتکار نژادپرست پیش از اعلام حکم مجازات در دادگاه سکوت کرد.

لازم به ذکر است در ۱۵ مارس سال ۲۰۱۹ میلادی، ترنت که به اسلحه نیمه‌خودکار مسلح بود، وارد مسجد نور در شهر کرایست‌چرچ شد و به سوی حاضران آتش گشود. دقایقی بعد او به مرکز اسلامی لینوود در نزدیکی همین مسجد رفت و در آن جا هم به سوی حاضران تیراندازی کرد. او با نصب دوربین به پیشانی خود این کشتار را به طور زنده از فیسبوک پخش کرده بود.

پلیس نیوزیلند پس از تحقیقات درباره این حمله اعلام کرد که برنتون ترنت، تبعه استرالیا، دارای افکار راست افراطی برتری نژادسفید و گرایش ضد مهاجران و مسلمانان است و حمله او «عملیات تروریستی» با انگیزه نژادپرستانه بوده است.

جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند، روز حادثه را یکی از سیاه‌ترین روزهای این کشور نامید. او بلافاصله پس از این حادثه، با تایید پارلمان، تمامی سلاح‌های نیمه‌اتوماتیک و تفنگ‌های جنگی را در این کشور ممنوع کرد.

گفته می‌شود در دادگاه، متهم که لباس خاکستری بر تن داشت، در طول جلسه دادرسی سکوت کرد و تنها گاهی به محلی که بازماندگان و خانواده کشته‌شدگان نشسته بودند، چشم می‌دوخت.

دادستانی می‌گوید برنتون ترنت این حمله را از سال‌ها پیش برنامه ریزی کرده بود و با در نظر گرفتن جزئیات قصد داشت بیشترین تلفات ممکن را ایجاد کند. بر اساس مدارک ارائه شده در دادگاه، برنتون ترنت در ماه‌های پیش از حمله، به شهر کرایست‌چرچ سفر کرده بود و پهپادی را هم بالای مسجد نور، نخستین هدف این حمله به پرواز درآورده بود. بنابر تحقیقات دادستانی مهاجم علاوه بر مسجد نور و لینوود، قصد داشت به مسجد اشبورتون در نزدیکی دو مسجد دیگر نیز حمله کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha