سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
کد خبر: 918229
۱۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰
عالم زاده نوری

حوزه/ مراسم تکریم حجت الاسلام والمسلمین ملکی و معرفی حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری به عنوان معاون جدید تهذیب حوزه های علمیه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،  مراسم تکریم و معارفه معاون سابق و جدید معاونت تهذیب حوزه های علمیه با حضور مشاور مدیر و مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه در ساختمان مرکز مدیریت حوزه های علمیه در جمکران برگزار شد.

جایگاه اخلاق و معنویت در بین حوزویان پررنگ تر شود

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین ملکی، معاون سابق تهذیب حوزه علمیه با بیان این که معاونت تهذیب شجره طیبه ای است که از گذشته کاشته شده و علمای زیادی در آن نقش آفرین بودند، گفت: سعی همه این علما در این معاونت این بوده که بتوانند معنویت، تهذیب و اخلاق را به جایگاه اصلش برسانند.

وی با بیان این که همین تفکر در مدیریت ۴ ساله بنده دنبال شده و امید است در آینده هم این گونه باشد، اظهار داشت: باید برنامه و طرح ها در این معاونت و سایر بخش ها بر همین مبنا بوده و بالاتر این که بیش از گذشته جایگاه معنویت و اخلاق در بین طلاب و حوزویان تقویت و پررنگ تر شود.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی با بیان این که در دوره معاونت بنده هر تصمیمی، برنامه و طرحی اجرا شد و می شد، بر اساس پشتوانه عقلی، خرد جمعی و اتاق فکر و شورای معاونین بوده، اضافه کرد: امید است معاون جدید تا جایی که ممکن است بر همان رویه عمل کند و فعالیت ها را پیش ببرد.

تقویت معنویت و تهذیب در حوزه ضروری است

حجت الاسلام والمسلمین همتیان، قائم مقام معاون سابق تهذیب حوزه علمیه نیز بر تقویت جایگاه اخلاق و تهذیب در بین طلاب و حوزویان تأکید کرد و بیان داشت: باید سعی کرد با توکل و عنایت به خدای متعال برای تعالی بخشی حوزه در عرصه اخلاق و تهذیب بیش از گذشته تلاش و کوشش کرد.

حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری، معاون جدید تهذیب حوزه علمیه نیز با بیان این که خدا فضائل اخلاقی زیادی را میان خود و پیروانش قرار داده و راه تقرب و کمال را در اتصال به همین فضائل اخلاقی معرفی کرده گفت: هر کسی بیشتر به این فضائل متصل شود و در خود تجلی دهد، قطعا توانسته اتصال خود با خدا را قوی تر کند.

وی با بیان این که توجه به مبانی اخلاقی و مکارم اخلاق  موجب می شود انسان به خدا تقرب پیدا کند، عنوان کرد: مکارم اخلاق به معنای تجلی دادن همه ارزشهای دینی و الهی است و توجه به بخشی از آن نمی تواند انسان را به مطلوب حقیقی و اصلی یعنی خدای متعال برساند و نزدیک کند.

معاون جدید تهذیب حوزه علمیه با بیان اینکه نظام تعلیم و تربیت حوزه به صورت واحد و یکپارچه برای تعلیم و تربیت طلاب طراحی شده  گفت: اگر چه در حوزه بخش هایی مختلفی مانند آموزش، پژوهش و... وجود دارد و هر کدام متکفل بخشی از کارها می باشند، اما هدف اصلی این بخشها تقویت مسئله تهذیب و اخلاق و تربیت طلبه کارآمد و با اخلاق برای نظام جمهوری اسلامی و انقلاب است.

وی با بیان این که نقش اصلی معاونت تهذیب، تعلیم و تربیت طلبه تراز انقلاب و تقویت مسئله اخلاق و کمالات در بین طلاب است، بیان داشت: برای این که در این عرصه موفق شویم باید ابتدا از خود شروع کنیم و خود را فردی متعهد، نظام مند و با اخلاق و پای بند به مبانی ارزشی و دینی بدانیم تا در ادامه بتوانیم سر منشأ خیرات و برکات برای طلاب در عرصه تعلیم و تربیت باشیم.

مسئولیت، امانت الهی است

حجت الاسلام والمسلمین علی علیزاده، مشاور مدیر و مسئول حوزه مدیریت نیز در این مراسم، مسئولیت را امانت الهی دانسته و اظهار داشت: هر کسی در هر سازمان و نهادی مسئولیتی را قبول می کند، باید بداند این مسئولیت امانت الهی است و باید پاسخ گو باشد.

وی گفت: مسئولین بدانند این جایگاه و پستی که بدست آوردند خونهای زیادی برای آنها داده شده، چه بسیار مادرانی که فرزندان خود را فدا کردند و حتی سالتها چشم انتظار فرزند مفقود شده خود نشستند تا یکبار خبری از آنها برسد و ای بسا خود در این فراق جان دادند.

حجت الاسلام والمسلمین  علیزاده افزود: این بیانگر این حقیقت است که افراد و جوانان زیادی خون داده اند و شهید شده اند تا ما الان در از قبل خون آنها به مقام و پستی برسیم و همین مسئله اهمیت پست و مقام را بسیار سنگین می کند. لذا مسئولین بدانند هم مسئولیت امانت الهی و در عین حال خونهای زیادی برای آن داده شده است.

مشاور مدیر و مسئول حوزه مدیریت گفت: نباید بگذاریم این خونها بی ثمر بماند و با عملکرد درست و خوبمان امانت الهی را برگردانیم تا شرمنده شهدا و خانواده آنها نباشیم.

۳۱۳/۴۰

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
    8 3
    به نوبه خودم از حضرت آیت الله اعرافی جهت این انتخاب دقیق و شایسته تشکر و قدردانی می کنم. ایشان به حمد الله فردی جوان، خوش فکر و دارای مبانی اخلاقی و تربیتی، و نیز برنامه تربیتی شایسته است. امیدواریم در دوران معاونت ایشان در حوزه ها علمیه مبانی اخلاقی و نظام جامع تربیتی رنگ و بوی جدیدی بگیرد و این تفکر که کار تربیت طلاب و رسیدگی به کلیۀ مشکلات و نیازهای تربیتی آنان به عهده مشاورین روانشناس است از حوزه علمیه رخت بربندد. البته منکر جایگاه مشاورین عزیز نیستم، اما تمام سخن این است که برخی افراد صاحب نفوذ در مدیریت تهذیب دانسته یا ندانسته به دنبال تضعیف و به چالش کشیدن علمای اخلاق و جایگزین کردن اساتید مشاوری هستند که بعضا مبانی مشاوره غربی را مطالعه کرده و اطلاع چندانی هم از مبانی اخلاقی و قرآنی ندارند. والسلام
  • رسول ملکیان اصفهانی IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    1 0
    معاون جدید تهذیب حوزه های علمیه شهریور99 با عرض خدا قوه به معاون قبلی تهذیب حجت الاسلام والمسلمین ملکی و تبریک وخیر مقدم به معاون جدیدحجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری نکته هائی را به سرعت عرض می کنم. 1-ای کاش مشخص بود میزان میز تهذیب زمانی که حجت الاسلام والمسلمین ملکی تحویل گرفت کجا بود و امروزکجاست که تحویل می دهد.؟؟؟؟؟؟؟ 2-کارنامه کامل این چهارسال درگزارشی کمی درجلسه تودیع ومعارفه برای عموم طلاب وحوزه علمیه ارائه می گردید. 3-تبدیل امرتهذیب ازامرکیفی به کمی و تبیین شاخص ها آن و بعد گردش وچرخه دوباره به امرکیفی چندان کارآسانی نبوده ونیست وقدمهای کوچکی هنوز دراین مسیربرداشته نشده است. 4-قله های تهذیب زمان ما کدامند. ؟ 5-تبدیل بسیط و وحدت گرای انسان دیروز به مرکب وکثرت گرای امروزی ؛ کارتهذیب را صد چندان کرده است. 6-بررسی جامع نیروی انسانی پذیرش شده درحوزه ( درچهارسال اخیر) وتربیت دینی درابعاد مختلف وچند وجهی کارمیسوری نیست. 7-آسیب شناسی تهذیب دردوران چهارسال گذشته ازتدوین قوانین ؛ کادرمرکزمدیریت حوزه های علمیه کشور واستان ومدرسه ؛ اساتید وواعظین تهذیب و.... 8-موانع وآسیب های بیرون حوزوی وتاثیرآن برتهذیب طلاب وحوزه علمیه. مثل روحانیون اجرائی در دستگاهها ؛ جریانهای سیاسی ؛ مدیران سیاسی ؛ سازمانها ومراکزمرتبط با حوزه چه آموزشی وعلمی مثل دانشگاهها و آموزش وپرورش چه امنیتی مثل اداره اطلاعات وسپاه ودادگاه ویژه روحانیت و غیره. 9-بررسی انواع روش ها وگرایش های تهذیبی وتعیین احسن آن برای حوزه علمیه. 10-مدیرمحترم جدید حوزه علمیه حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری هرچند شخصیت علمی وپژوهشگر ودارای سوابق خوب ومفیدی است ؛ ولی باید بداند ساختارکنونی حوزه علمیه ازشورای عالی حوزه تا مرکزمدیریت حوزه علمیه وبیوت علما ومراجع ومراکزوابسته ونیروی انسانی وبرنامه ها وبودجه ها و صدها عامل دیگر چه تاثیرات مثبت ومنفی درکارتهذیب دارند. سخن پایانی : بصورت طبیعی وعقلی بهترین قدمها با پژوهش وتحقیق خوب ومناسب وراهبردی انجام می گیرد. وتهذیب شرح وظیفه تمام حوزویان است اول برای خود وبعد حوزویان.
  • IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    3 0
    ضمن عرض تشکر از زحمات خالصانه حجت الاسلام والمسلمین ملکی، و ارزوی موفقیت برای حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری مطالبی را به اختصار عرض می کنم. به نظرم سهم معاونت تهذیب در تربیت و اخلاق طلاب سهم بسیار ناچیزی است و اگر طلبه ای توفیق تهذیب پیدا کرده، این توفیق در درجه اول مرهون زحمات مدیر و کادر مدرسه، و در درجه دوم مرهون زحمات اساتید طلبه است. دلیل ناکارآمدی معاونت تهذیب این است که اولا در تشخیص وظیفه خود دچار اشتباه راهبردی شده، و ثانیا معنای نادرستی از تهذیب، تربیت و اخلاق در مخلیه خود ایجاد کرده و در صدد هستند تا با کارشناسانی که غایت تخصصشان شناخت اختلالات روانی است طلبه را تربیت کنند!!! .... مسئولین ستادی متاسفانه به جای کار ستادی مشغول کارهای صفی و اجرایی هستند تا جایی که به منزله هووی مدیر شده اند. عزیزان، کار مستقیم تربیت طلاب به عهده مدیر، استاد و مسئولین مدرسه است، نه مسئول پشت میزنشین ستادی؟! بله! وظیفۀ غایی همه، تربیت طلبه فاضل و مهذب است؛ اما مسئولین ستادی باید نقش خود را به خوبی شناسایی کنند تا گرفتار موازی کاری نشوند. وظیفه ستاد، تربیت کادر صالح و مهذب و دارای برنامه برای مدرسه است. اگر ستاد به وظیفه خود در این راستا عمل می کرد، که البته نکرده، دیگر شاهد مدیران بی برنامه و نا اشنا نبودیم. و دیگر شاهد نبودیم که مدیر لایقی در به در به دنبال کادر صالح و کاردان بگردد و دست اخر مجبور باشد با کادر ضعیف و ناتوان مدرسه خود را اداره کند. ...
  • حسن IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    0 0
    معاون پژوهش رو هم آقای اعرافی معرفی کنه. حوزه معاون پژوهش نداره
  • IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    0 0
    برام جالبه که تو یه گروهی وقتی اعضاش فهمیدن که ایشون معاون تهذیب حوزه شده، خیلی خوشحال شدن و ازشون تعریف می کردن
  • سعید IR ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
    0 0
    بنده قبلا کارمند معاونت تهذیب بودم متاسفانه خود معاونت تهذیب مانع رشد اخلاقی و مهذب شدن طلاب هست
  • محمد عالم‌زاده نوری IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    13 0
    سلام علیکم این کمترین از همه طلاب عزیزی که اظهار لطف کرده و تبریک گفته‌اند تشکر می‌کند و خود را مدیون همه برادران دغدغه‌مندی می‌داند که با صرف زمان اندیشه‌ای را منتقل و نکات سودمندی را تذکر داده‌اند. دست‌بوس همه طلاب و مشتاق دریافت این ملاحظات و پیشنهادها هستم و درخواست دعا برای توفیق خدمت خالصانه دارم. محمد عالم‌زاده نوری
  • علی نوری مطلق IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۱
    0 0
    با شناختی که من از آقای عالم زاده نوری دارم، جزو نادر افرادی است که در این مورد وضع الشی فی موضعه شده است. البته برای ایشان آرزوی ادامه رشد علمی و معنوی و اخلاقی را دارم. تا حدودی مرا یاد مرحوم علامه حسینی تهرانی می اندازند. رحمه الله