جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۷ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024
رفیعی

حوزه/ رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن سازی، گفت: آسیب‌شناسی در موضوعات مختلف اجتماعی از الزاماتی است که باید مورد توجه مراکز دینی و فرهنگی به‌ویژه عرصه منبر و خطابه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی درنشستی با مسئولان مرکز پژوهشی مبنا، ضمن تقدیر از فعالیت‌های این مجموعه به اهمیت فعالیت‌های پژوهشی اشاره نمود و تصریح کرد: امروز فعالیت‌های پژوهشی در امورات بشری حرف اول و آخر را می‌زند و به‌حق وزارت علوم در ارتقاء سطح دانشی اساتید، مقالات پژوهشی را مهم برشمرده است.

وی بر اهمیت پشتیبانی فنی فعالیت‌های پژوهشی از کارهای اجرایی و عملیاتی، به‌ضرورت استفاده حداکثری از پژوهش‌ در منابر اشاره نمود و خاطرنشان کرد: تدوین کتاب منبرهای پژوهشی، برگرفته از مجموعه منابر موضوعی یکی از اقداماتی است که تاکنون چند جلد نخستین آن آماده‌شده است.

رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن سازی، رقیق‌سازی مباحث علمی به‌منظور بهره‌گیری حداکثری عموم مردم از مباحث دانشی را مهم و ارزشمند دانست و خاطرنشان کرد: موضوعات پژوهشی محورهای گسترده‌ای را پوشش می‌دهد و پژوهش باید در تمام سطوح منابر ورود نماید.

وی با تأکید بر این‌که تمام مراکز دینی- فرهنگی نیازمند پشتیبانی پژوهشی هستند، اظهار داشت: آسیب‌شناسی در موضوعات مختلف اجتماعی از الزاماتی است که باید موردتوجه مراکز دینی و فرهنگی به‌ویژه عرصه منبر و خطابه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی در پایان سخنان خود موازی کاری و عدم اطلاع مراکز دانشی از اقدامات پژوهشی یکدیگر را از ضعف‌های جدی مراکز علمی کشور دانست و تصریح کرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب در پژوهش، باید به سراغ محورهای کاربردی و طرح‌های مسئله محوری که برون داد کاربردی دارد حرکت نمود.

دکتر محمدتقی دشتی رئیس مرکز پژوهشی مبنا در بخش نخست دیدار ضمن خیرمقدم و اظهار خرسندی جهت دیدار حجت الاسلام والمسلمین رفیعی از مرکز پژوهشی مبنا، گزارشی از فعالیت‌های مرکز ارائه کرد.

وی بابیان این‌که این مجموعه با بیش از ۵۰۰ نخبه حوزوی و دانشگاهی از سراسر کشور در ارتباط است، خاطرنشان کرد: پیگیری مباحث علمی بنیادین در بحث مردم‌سالاری دینی و فرهنگ دینی از پروژه‌های مهم این مجموعه راهبردی به شمار می‌رود.

دکتر دشتی در ادامه ضمن تشریح بخشی از دستاوردهای علمی مرکز پژوهشی مبنا مانند نظام حقوق بشر اسلامی، فقه حکومتی، نظریه دولت اسلامی، فقه سیاسی بر مبنای قرآن کریم، آسیب‌شناسی تربیت دینی در خانواده، سند تحکیم بنیان خانواده و ... اشاره نمود و آن‌ها را برخی از دستاوردهای مهم این مرکز برشمرد و گفت: این مجموعه در بحث حوزه و روحانیت، گونه شناسی جریان‌های فکری حوزه قم و نجف و نسبت آن‌ها با اندیشه انقلاب اسلامی، پژوهش‌های مؤثری انجام داده است.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا همچنین به تدوین سالنمای وضعیت دین و دین‌داری در کشور اشاره نمود و یادآور شد: در این سال‌نما که همه‌ساله به‌روزرسانی خواهد شد؛ روند دین‌داری مردم در حوزه‌های مختلف و شرایط عرصه‌های مختلف دین‌داری و مسائل پیرامونی آن بررسی می‌گردد.

دکتر دشتی در بخش پایانی سخنان خود رصد اندیشکده های غربی در حوزه دین، نهادهای دینی و ولایت‌فقیه را از دیگر تحقیقات این مرکز دانست و ابراز داشت: رخدادشناسی در بحث‌های حوزه و رویدادهای حوزوی، تحت عنوان مجله پیرامون منعکس می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha