جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
علیرضا زاکانی

حوزه/ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: اشراف معارف دینی در قانون‌گذاری لازم و ضروری است و مرکز پژوهش‌ها در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،  دکتر علیرضا زاکانی شب گذشته در حاشیه معرفی مسئولین و دبیران کمیته‌های تخصصی دفتر قم مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در قم با بیان این‌که یکی از اهداف من اشراف معارف دینی در قانون‌گذاری است، اظهار داشت: در همین زمینه قبل از ورود به مجلس، تبلیغات من سه رکن داشت: اول: قم برای استمرار انقلاب اسلامی نیاز به یک توان و همت، علاوه بر ایجاد جذابیت‌های تخصصی و نیاز به جذابیت‌های بومی دارد.

وی ادامه داد: دوم: قم در مسئولیت‌ها و رسالت‌هایی که برای تحقق کامل انقلاب اسلامی از جمله دولت‌سازی جامعه‌سازی و تمدن‌سازی، نقش‌آفرین باشد و بخش سوم: پیگیری در خصوص عقب‌ماندگی که عامدانه در قم صورت‌ گرفته است.

زاکانی بیان داشت: بنابراین، این تغییر رویکردی که شکل گرفت برای آن بود که مرکز پژوهش‌ها، مرکز پژوهش‌ها بشود و این مرکز به‌عنوان قلب تپنده مشورت رسانی به مجلس می‌تواند نقش اساسی را ایفا کند. بخشی از ماجرا این است که قانون‌گذاری نباید از دین، قابل انفکاک باشد که این امر، ثمره پیوند حوزه و دانشگاه است.

وی افزود: نکته دوم آن است که پیوند بین حوزه و دانشگاه یک هم‌افزایی ایجاد می‌کند، زیرا اگر هر کس کار خودش را انجام دهد، کار نظام پیش نمی‌رود.

زاکانی ادامه داد: پیوستگی بین حوزه و دانشگاه هر دو عنصر را بالا می‌برد و عنصر حوزوی را درگیر نظام مسائل کشوری می‌کند و مسئله حوزه، مسئله امروز و آینده کشور می‌شود و باعث می‌شود هویت حوزوی در ذهن اهالی تخصص متفاوت شود.

وی تصریح کرد: نکته دیگر آن است که ما در این مجموعه تمام تلاشمان آن است که شبکه‌سازی انسانی نخبگانی تشکیل شود تا بتوانیم عملاً نظرات نخبگان کشور را در چهار حوزه قانون‌گذاری، نظارت تخصصی، ایده‌پردازی و تصمیم‌سازی به مسئولین برسانیم و بتوانیم متن جامعه نخبگانی کشور را در مسیر رشد نظام قرار دهیم و در این مسیر نیز نخبگان بتوانند خود را رشد دهند تا بتوانیم کارهای جدی انجام دهیم.

زاکانی تصریح کرد: در اینجا دیگر نمی‌توان حوزه را از دانشگاه جدا کرد. این مسئله اختصاص به قم ندارد بلکه ما به دنبال آن هستیم که حوزه‌های تمام شهرها را وارد این مسئله کنیم.

وی بیان داشت: در واقع ما به دنبال آن هستیم که نظام عناصر نخبگان را به یکدیگر وصل کنیم و آن را در ترازی قرار دهیم که بتواند مدیریت کند. هیچ کجا، غیر از مرکز پژوهش‌ها نمی‌تواند این پیوستگی بین نخبگان و مسئولان را ایجاد کند زیرا عملاً مرکز پژوهش‌ها با تمام مراکز دولتی در ارتباط است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: دلیل آن که ما از قم شروع کردیم آن است که قم بی‌نظیر و بی‌بدیل است، لذا این کار، یک نهادسازی نوین و بنیان سازی جدیدی است و این یک رسالت تاریخی است که احساس می‌شود که باید صورت گیرد، زیرا باید حوزه در متن اصلی بازیگری کارها قرار گیرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: می‌خواهیم این تغییر به‌گونه‌ای باشد که غیر قابل بازگشت باشد و بعداً کسی نتواند آن را تغییر دهد.  

وی خاطرنشان کرد: بعد از آن که تغییر رویکرد در مرکز پژوهش‌ها شکل گرفت، به سراغ مسئولین حوزه آمدیم و گفتیم که ما به دنبال نهاد حوزه هستیم، همین‌الان که بین خودمان صحبت می‌کنیم، می‌گوییم: رئیس این کار، آیت‌الله اعرافی است و این مسئله برای خودمان کاملاً شفاف است.

دکتر زاکانی تأکید کرد: بنده معتقدم مکتبی که امام خمینی (ره) برای ما آورد راه سعادت دنیا و آخرت ما است و حتی ایشان فرمودند: «اگر روحانیت نبود، اسلام نبود» و بنده آینده نظام را مبتنی بر این نهاد سازی نوین می بینم که حوزه علمیه بیاید در متن ماجرا قرار بگیرد و نه در حاشیه و این ایفای نقش باید در مشارکت با دانشگاه باشد .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha