یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
احمد مروی

حوزه/ تولیت آستان قدس رضوی گفت: واردات بی‌رویه مانع تحقق جهش تولید و رونق اشتغال در کشور است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد مقدس، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، در دیدار اعضای شورای فقهی حلال کشور که در تالار شهید سلیمانی حرم مطهر رضوی انجام شد، با بیان اینکه غذای حرام موجب تاریکی قلب انسان می‌شود، بر لزوم نظارت بر حلال بودن منشأ مواد اولیه و افزودنی‌های غذایی، البسه، داروها و غیره که از خارج کشور وارد می‌شوند تأکید و اظهار کرد: باید ضمن رصد و نظارت دقیق نسبت به حلال بودن محصولات وارداتی به کشور، با واردکنندگان متخلف در این عرصه برخورد قاطع قضائی صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: متأسفانه شاهد آن هستیم افراد یا مجموعه‌هایی برای انتفاع سودهای کلان اقتصادی خود، دست به واردات محصولات غذایی و بهداشتی می‌زنند که در حلیّت برخی از آنها تردید وجود دارد و شورای عالی استاندارد کشور باید در این حوزه با استفاده از نظرات اعضای شورای فقهی حلال جهت تبیین مسائل مرتبط با موضوع حلال بطور جدّی ورود کرده و با کمک قوه قضائیه با متخلفان برخورد قاطع نماید.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه واردات بی رویه مانع اصلی تحقق جهش تولید، اقتصاد مقاومتی و رونق اشتغال در کشور است، تصریح کرد: متأسفانه واردات بی‌رویه برخی محصولات و کالاها، حرکت چرخ‌های تولید داخل را با مشکل رو به رو کرده است، بطوری که واردات گسترده منشأ تعطیلی برخی کارخانجات داخلی شده است و مسئولان باید با اتخاذ تدابیری از واردات بی‌رویه جلوگیری و شرایط را برای تولید محصولات داخلی مهیا کنند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه شورای فقهی حلال کشور وظیفه بسیار مهم و سنگینی در نظارت بر واردات محصولات حلال دارد، به گردش مالی عظیم صنعت حلال در دنیا اشاره کرد و افزود: با توجه به گستره کشورهای اسلامی و جمعیت مسلمانان در دنیا، بازار «حلال» بسیار بزرگ و پر رونق است به طوری که حتی غیرمسلمانان نیز از محصولات حلال در دنیا استقبال می‌کنند؛ از آنجایی که کشور ایران ظرفیت بالایی در تولید و صادرات طیف وسیعی از محصولات دارد می‌تواند در این بازار نقش آفرین باشد، اما متأسفانه تاکنون از این فرصت به طور مطلوب استفاده نشده و کشور ما جایگاه مناسبی در این بازار ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع توسعه حوزه فعالیت نشان «حلال» پرداخت و عنوان کرد: مبحث «حلال» مشمول طیف گسترده‌ای از موضوعات است که یکی از آنها محصولات غذایی و بهداشتی است و می‌توان الگوی استاندارد سازی «حلال» را بین کشورهای اسلامی در مقوله‌های مختلف مانند صنعت گردشگری، تولید محصولات و خدمات فرهنگی، آموزشی و... به وجود آورد.

وی تصریح کرد: بازار و صنعت «حلال» می‌تواند زمینه‌ای برای همکاری وسیعی میان کشورهای اسلامی در مقوله‌های مختلف اقتصادی و غیر اقتصادی باشد و تحقق این همکاری‌ها می‌تواند موجب تأثیرگذاری بر کشورهای غربی شود.

گفتنی است، در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، فقیه ناظر بر امور حلال سازمان ملّی استاندارد ایران و نماینده شورای نگهبان در این شورا، گزارشی از فعالیت‌های شورای فقهی استاندارد حلال کشور ارائه کرد و در ادامه تعدادی از اعضای این شورا به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha