پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
رونمایی

حوزه/ کتاب «حماسه امام سجاد(ع)» مشتمل بر گفتارهایی از حضرت آیت الله خامنه ای درباره مبارزات سیاسی فرهنگی پیشوای چهارم، در مشهد رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، کتاب «حماسه امام سجاد(ع)» مشتمل بر گفتارهایی از امام خامنه ای درباره مبارزات سیاسی فرهنگی امام سجاد(ع) در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی، با حضور تولیت آستان قدس رضوی، استاندار خراسان رضوی، دبیر و مدیر حوزه علمیه خراسان رونمایی شد.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، امام جمعه موقت تهران و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در این مراسم به بیان نگاه متفاوت مقام معظم رهبری به زندگی ائمه هدی به ویژه حضرت سید الساجدین علی بن الحسین(ع) پرداخت.

وی در جمع علما، پژوهشگران و شاگردان قدیمی رهبر معظم انقلاب گفت: ابتکار خوبی که در تدوین این اثر نورانی انجام شده پرداختن به اصل نظریه «انسان ۲۵۰ ساله» به عنوان مقدمه کتاب است. ما باید نسبت به این نظریه فاخر بسیار تلاش کنیم؛ این نظریه بدیع و جذاب به تعبیر من افاضه رضویه است.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه در نظریه «انسان ۲۵۰ ساله» نگاه گزارشی در تاریخ و سیره اهل بیت(ع) به نگاهی پژوهشگرانه و نظریه پردازی تبدیل شده است، گفت: در این نظریه به جای تمرکز بر یک بخش از سیره با یک نگاه پژوهشگرانه بازه بلندمدتی یعنی تمام دوره امامت تا عصر غیبت کبری مورد بررسی قرار می گیرد و در این نگاه کل گرایانه سعی می شود قواعد و اصول این حرکت استخراج شود؛ در این نگاه بسیاری از تناقضات ظاهری در مورد شیوه متفاوت رفتاری اهل بیت(ع) مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: بر اساس این نظریه گزاره تاریخی به اندیشه اجتماعی تبدیل می شود؛ یعنی رفتارهای ائمه معنادار، الهام بخش و قابل تعمیم می شود و یک شیرازه متحدی را با یک هدف یکپارچه مشاهده می کنید و عینیتی از رسالت امامت در جامعه دیده می شود.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری تبدیل مفاهیم خنثی به مفاهیم پویا را از دیگر ویژگی های این نظریه عنوان کرد و گفت: بر اساس این نظریه تمام حرکات و حتی سکوت امام معنادار می شود و در این نگاه غربت و مظلومیت بستری برای تاریخ سازی و تحولات اساسی در جریان تاریخ می شود. در نظریه انسان ۲۵۰ ساله یک تفسیر روشن و الهام بخش از زندگی امامان مشاهده می شود و مردم در هر زمانی می توانند نقش خود را پیدا کنند، چرا که نقاط مبهم را کاملا تفسیر می کند و عناوینی را در عینیت اجتماعی پیش چشم قرار می دهد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور یادآور شد: شیوه ای که رهبر معظم انقلاب ابداع کردند شیوه استنطاق از متون تاریخی است. ایشان گاهی از یک نماد و یک اشاره هم نمی گذرند و آن ها را هم به حرف می آورند.

در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام و المسلمین صابری، مدیر تولید محتوای انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب به بیان چکیده محتوای این کتاب و حجت الاسلام و المسلمین هاشمی گنابادی از شاگردان مقام معظم رهبری و مدیر مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد به بیان خاطرات خود از جلسات تفسیر قرآن و سیره اهل بیت(ع) در مسجد کرامت با حضور حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در دهه ۵۰ پرداختند.

انتهای پیام/۳۱۳/۲۵

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha