به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم، امروز در برنامه رسانهای بیان نکات تفسیری جزء چهاردهم قرآن کریم در حرم مطهر بانوی کرامت اظهار کرد: تلاش برای عدالتگستری در آیه ۹۰ از سوره مبارکه نحل مورد تاکید قرار گرفته که یکی از شاخصههای اصلی و مهم دولت اسلامی است.
وی افزود: خداوند در این آیه امر به عدالتگستری میکند و مأموریت اصلی دولت اسلامی عدالتگستری است و نبی گرامی اسلام در آیه ۴۰ شورا نیز به این مسئله عدالتگستری اشاره کرده است.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: عدالت نیاز اصلی جامعه بشری است و بر اساس روایت یک ساعت عدالتمحوری بالاتر از هفتادسال عبادت و یک ساعت ظلم بدتر از شصت سال معصیت است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم تأکید کرد: دولت اسلامی بدون عدالت نمیتواند به حیات خود ادامه دهد و عدالت در بهکارگیری کارگزاران و شایستهسالاری در مناصب، در سیاستگذاری و برنامهریزی متناسب با اهداف نظام،در عرصه فرهنگ و استفاده از نسخههای متناسب با فرهنگ اسلامی و نسخههای برخاسته از تفکر اسلامی، در اقتصاد و ایجاد فرصتهایی برابر برای همه هموطنان از شاخصهها و وظایف اصلی دولت اسلامی است.
وی یادآور شد: بر اساس روایت عدل اساس و پای ای که عالم هستی به آن استوار است و جهتگیری فرهنگی بر اساس دعوت بهسوی خداوند از دیگر شاخصههای دولت اسلامی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در آیه ۱۲۵ سوره نحل یک رسالت فرهنگی بر دوش نبی خدا گذاشتهشده که دعوت به راه خداوند است.
وی افزود: روح حاکم بر تمامی فرهنگ های دولت اسلامی باید دعوت به خدا باشد و تمام ابزارهای فرهنگی که در اختیار دولت اسلامی است همه باید بهسوی «سبیل الله» دعوت کننده باشند و دولت اسلامی باید اهتمام خود را در راستای حمایت از سازمانهای دعوت کننده به سمت خدا به کار گیرد.
سخنران حرم بانوی کرامت در ادامه گفت: تلاش برای توسعه غذای حلال و فراهم آوردن سفره پاک بر اساس آیات ۱۱۴ و ۱۱۵ سوره نحل از دیگر وظایف بسیار مهم دولت اسلامی است.
وی تأکید کرد: خوراک و آشامیدنی مطلوب از نگاه خداوند باید حلال و طیب باشد و دین اسلام یک دین جامعی است و برای تمامی عرصههای زندگی مثل خوراک نیز برنامه دارد و آنها را به حلال و حرام تقسیمبندی کرده است.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: دولت اسلامی باید زمینه سفره پاک را برای عموم مردم فراهم کند و چیزهایی که حلال هستند را در نظام سلامت و تغذیه بهطور دقیق نهادینه کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: اگر خوردنیها و آشامیدنیها از مواد فاسد تهیه شود بدن انسان آلوده و مریض خواهد شد و بر اساس روایت اگر لقمه حرامی به بدن انسان وارد شود ملائکه انسان را مورد لعن قرا میدهند.