به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم ظهر امروز در برنامه رسانهای بیان نکات تفسیری جزء پانزدهم قرآن کریم در حرم مطهر بانوی کرامت اظهار کرد: اصحاب کهف میتوانند الگویی مناسب برای دولتمردان دولت اسلامی باشند که درآیات ۹ و ۱۰ سوره مبارکه کهف به آنها اشارهشده است.
وی افزود: خداوند درباره گروهی سخن میگوید که آنها را اصحاب کهف مینامد که با مشاهده کفر و زورگویی و اوضاع نابسامان فرهنگی و انحرافاتی که وجود داشت تحمل نکردند و تصمیم گرفتند درراه خدا قیام کنند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اصحاب کهف حاضر نشدند به هر قیمتی در مسئولیت بمانند و این پیام را رساندند که مسئولیت زمانی ارزشمند است که احقاق حق صورت گیرد و نشان دادند مسئول نمونه کسی است که نگران انحرافات فرهنگی جامعه باشد.
سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: برای حفظ دین سختیها لازم است و گاهی نیز هجرت باید کرد که زمینه نصرت الهی را فراهم میسازد و در برابر انحرافات جامعه نباید نشست بلکه باید قیام کرد چراکه بیتفاوتی نسبت به انحرافات ممنوع است و سکوت جایز نیست.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: در سوره مبارکه اسراء نیز دستوراتی مبنی بر منشور حکمرانی در حوزههای مختلف فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی برای مسئولان وجود دارد.
وی افزود: احترام ویژه به سالمندان و تکریم والدین در آیه ۲۳، حمایت از اقشار مستضعف در آیه ۲۶، مبارزه با اسراف و تبذیر، لزوم حمایت از کودکان بیسرپرست و یتیمان بر اساس آیه ۳۴ و جلب سرمایه و اعتماد عمومی مردم با پایبندی به پیمانها از منشورات مهم حکمرانی در سوره اسراء است که باید دولت اسلامی از آنها درس بگیرد.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: مسئول در دولت اسلامی یا قول نمیدهد یا اگر قولی میدهد در مسیر تحقق وعدهها تلاش میکند تا بهجای لقب گرفتن ارباب وعدهها به لقب مرد عمل مزین شود و سرمایه اعتماد عمومی از بین نرود.
وی در ادامه گفت: در جامعه اسلامی باید برای حمایت از نیازمندان و فقرا، فرهنگ مساوات دنبال و تلاش شود این حمایتها همیشگی و عزتمندانِ باشد.
استاد حوزه علمیه در پایان گفت: دولت و جامعه اسلامی نسبت به کهنسالان وظایف ویژه دارند و اختصاص واکسن کرونا برای سالمندان جای تشکر ویژه دارد و نشاندهنده سنت اسلامی و اولویت داشتن کهنسالان در جامعه است.