به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری در سخنرانی شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به آیاتی که ناظر به ظهور امام زمان عجل الله فرجه است، اظهار کرد: چیزی که در ظهور حضرت محقق می شود دین الهی است و به همین خاطر از عصر ظهور تعبیر به یوم الدین و از خود حضرت هم در برخی روایات تعبیر به دین الهی شده است.
وی آیاتی که ناظر به نزول اتمام نور است را مربوط به زمان ظهور امام زمان عجل الله فرجه دانست و گفت: در آیات ۸ و ۹ سوره مبارکه صف خداوند داستان درگیری مشرکین با دستگاه انبیا را که توضیح می دهد می گوید که اراده مشرکین این است که نور الهی را با دهان خود خاموش کنند ولی نور الهی تمام و کامل خواهد شد وعالم را فرا خواهد گرفت که نور در این آیه تفسیر به امام شده است.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: در سوره تغابن ذیل آیه ۷ و ۸ آورده شده که به همه بگو به خدا قسم همه مبعوث و با اعمال خود مواجه می شوید و این برای خداوند کار آسانی است و سپس می فرماید که به خدا و پیامبرش و به نوری که از عالم بالا نازل کردیم ایمان بیاورید و روایات ذیل این آیه مراد از نوری که خدا نازل کرده است را آل محمد صلوات الله علیهم دانسته اند.
وی عنوان کرد: امیرالمؤمنین علیه السلام وقتی دوران خلیفه اول را در خطبه شقشقیه توضیح می دهند، میفرمایند که دورانی همراه با کوری و تاریکی بود؛ نوری که خداوند اراده کرده است که در عالم به اتمام برساند همین نوری است که در نبی مکرم اسلام و ائمه علیهم السلام است و با ظهور امام زمان کامل و تمام خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به آیه ۳۳ سوره توبه در رابطه با چگونگی اتمام نور الهی، گفت: خداوند در این آیه می گوید پیامبر صلوات الله علیه و آله را همراه با هدایت و دین حق به سمت مردم فرستاده است و اراده الهی این است که این دین به طور کامل محقق شود اگرچه که مشرکان دوست ندارند.
وی گفت: حقیقتی که با پیامبر صلوات الله علیه و آله نازل شده است یکی قرآن است که از آن تعبیر به هدایت شده و دیگری دین حق است که مراد از آن همان امامی است که خدا او را بر همه ادیان غالب می کند زیرا باطن و حقیقت دین همان امام و ولایت امام است و بقیه اعمال ظواهر دین هستند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دوره ظهور حضرت دوره غلبه کامل دین است، گفت: در تفسیر عیاشی ذیل آیه ماقبل آخر سوره فتح روایتی را نقل می کند که در عالم کسی باقی نمی ماند مگر اینکه به پیامبری حضرت محمد صلوات الله علیه و آله اقرار می کند و در روایت دیگر ذیل همین آیه آمده است که این آیه ناظر به رجعت است که عالم در اختیار دین حق قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در برخی آیات از امام تعبیر به دین کرده اند، افزود: خداوند در آیات ۱۹ به بعد سوره معارج انسان را موجودی بی حوصله و حریص در نداری و بخیل در دارایی معرفی می کند مگر مصلین که در روایات آمده مصلی کسی است که دنبال امام حرکت می کند و مقابل سختی ها جزع و فزع نمی کند و دائما در نماز است و از امکاناتی که خدا به آنها داده سهم معلومی را برای محرومان و درخواست کنندگان قرار می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری افزود: خداوند در ادامه می فرماید که مصلین کسانی هستند که «یوم الدین» را تصدیق می کنند و امام باقر علیه السلام ذیل این آیه در روایتی فرمودند یوم الدین روز خروج حضرت مهدی عجل الله فرجه و روز ظهور دین الهی است بنابراین در این آیه از امام زمان عجل الله فرجه تعبیر به دین شده است.