یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 28, 2024
دفاع موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا س اصفهان

حوزه/ طلبه موسسه آموزش عالی فاطمة الزهرا(س) اصفهان از پایان نامه خود با عنوان «بررسی تطبیقی اخلاق اجتماعی میان دین  اسلام و آیین زرتشت» دفاع کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آسیه جلالی، طلبه موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا(س) اصفهان از پایان نامه خود با عنوان «بررسی تطبیقی اخلاق اجتماعی میان دین  اسلام و آیین زرتشت» با راهنمایی  دکتر روح الله موسوی زاده و داوری حجت الاسلام حسن سراج زاده دفاع کرد.

جلالی در دفاع از پایان نامه خود گفت: ادیان الهی با هدف روشنگری بشریت جهت هدایت او به سوی سعادت نازل شده است. تهذیب اخلاق از مهم‌ترین مسائلی است که در کتب آسمانی و متون مقدس مورد توجه قرار گرفته و کتاب‌های آسمانی در عرصه بیان معیارها و ملاک‌ها برای رسیدن به فضائل اخلاقی افقی گسترده و بی‌انتها را گشوده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در ادیان الهی جهت هدایت بشریت به سوی سعادت مورد توجه قرار گرفته مسأله تهذیب اخلاق می‌باشد و از پر اهمیت‌ترین بخش‌های اخلاق، اخلاق اجتماعی است. در عصر حاضر شبهات مختلف از سوی اکثر ادیان جهت تخریب چهره اسلام به کار می‌رود یکی از این ادیان آیین زرتشت می‌باشد که آیین خود را خرد محور می‌دانند و قائلند خرد چیزی است که در همه اعصار والا و باقی است، بنابراین آیین زرتشت آیینی کامل و برتر می‌باشد.

وی اظهار کرد: در این پایان نامه اخلاق اجتماعی به عنوان ارزش و رفتارهای اختیاری فرد در مقابل دیگران از دیدگاه اسلام و زرتشت مورد بررسی و تطبیق قرار می‌گیرد. هدف از این پژوهش پی بردن به مشترکات و وجوه تمایز رفتاری و اخلاقی دین اسلام و آیین زرتشت و در نتیجه پی بردن به برتری اسلام می‌باشد.

جلالی گفت: این پژوهش در دو حیطه اخلاق در جامعه و اخلاق در خانواده بررسی شده است. روش تحقیق و گردآوری اطلاعات در این پایان نامه به صورت مطالعه کتابخانه‌ای و پردازش اطلاعات تطبیقی می‌باشد.

وی مباحث این پژوهش را مصادیق اخلاق اجتماعی از جمله آداب معاشرت، آزادی اجتماعی، ازدواج و تربیت فرزند و پرداختن به آنها با توجه به آیات و روایات و آموزه‌های زرتشتی بیان کرد و گفت: نتیجه‌ای که از مطالب حاصل گردید این است که ارزش‌های اخلاقی در هر دو دین و آیین نقش بسزایی دارد اما دین اسلام جامع‌تر و کامل‌تر به مباحث پرداخته است به عنوان نمونه در بحث آزادی اجتماعی به این نکته رسیدیم که اسلام برای آزادی عقیده و آزادی بیان تمام جوانب را در نظر گرفته و به صورت مطلق از آنها صحبت نموده است و این جامعیت اسلام را آشکار می‌سازد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha