به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، محمد جواد بیات به تبیین فلسفه و نقش انتخابات در جامعه اسلامی پرداخته و در آن بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، پیروز اصلی در انتخابات را همه مردم ایران اسلامی و بازنده را آمریکا، صهیونسیم و دشمنان ملت ایران عنوان کرده است.
وی در این یادداشت آورده است: بر مبنای اصل پنجاه و ششم قانون اساسی، حاکمیت انسان بر سرنوشت اجتماعی خویش، حقی نشات گرفته از حاکمیت مطلق خدا بر جهان و انسان معرفی شده است. در کتاب فقه سیاسی عمید زنجانی، ج ۱ ص۲۸۱، آمده است که "افراد ملت این حق الهی را مشترکا در سازماندهی کشور و ایجاد تشکیلات سیاسی به کار میگیرند و به طور دسته جمعی این حق خدادادی را از طریق نهادهای سیاسی و قوای حاکم اعمال مینمایند". بنا به اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) مندرج در صحیفه نور، ج ۳ ص ۴۲، "از حقوق اولیه هر ملتی است که سرنوشت و تعیین شکل نوع حکومت خود را در دست داشته باشد" و این موضوع طبیعی است چرا که ملت ایران بیش از نود درصد مسلمانند پس باید این حکومت بر پایههای موازین و قواعد اسلامی بنا شود.
در جایی دیگر نیز در بیان حکم شرعی این موضوع مطرح گردیده است که "ما مکلفیم در امور سیاسی دخالت کنیم، مکلفیم شرعا، همان طور که پیغمبر (ص) و حضرت امیر(ع) دخالت میکرد، هر مکلف همان طور که باید نماز بخواند، همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند. "
رهبر معظم انقلاب اسلامی مفهوم مشارکت سیاسی و حضور در صحنه را اینگونه تبیین کردهاند، "حضور مردم در صحنه یعنی بیتفاوت نبودن، سرنوشت کشور را رها نکردن و بی رغبت نبودن نسبت به حوادثی که در کشور میگذرد. این امر به عنوان یک مسئله فقهی و وظیفه شرعی در رساله توضیح المسائل مراجع عظام چنین آمده است: هرگاه مسلمانان از این بیم داشته باشند که اجابت نقشه استیلاء بر مملکت اسلامی را کشیده و بدون واسطه یا با واسطه اعمال خود را از داخل یا خارج عمل کنند.
بر همه مکلفین واجب است که به هروسیلهای که امکان دارد در برابر آن بایستند و از ممالک اسلامی دفاع کنند، ولی امر مسلمین این نکته را چنین گوشزد کردهاند، "یکی از علل اصلی دشمنی دشمنان، برچیده شدن بساط غارت و چپاول قدرتهای سلطنت طلب در ایران است.
مراکز قدرت جهانی به این چشم دوختهاند تا اگر مردم در انتخابات حضور گستردهای نیافتند با تبلیغ و القای جدائی مردم از نظام، راه را برای دخالتها و سلطهطلبیهای خود در ایران هموار کنند. در کتاب احکام و آداب انتخابات سید سیف الله نحوی ص ۲۰، چنین به رشته تحریر آمده است: رقابتهای انتخاباتی از امر اجتناب ناپذیر همه پرسیها در تمامی ملل جهان میباشد. در اندیشه سیاسی جوامع غربی، برد و باختهای سیاسی از دغدغههای تمامی رقیبان بوده و کاندیدای منتخب، خود را برنده مسابقه قدرت و رقبای دیگر را بازنده و شکست خورده آن میدان میداند، بر مبنای اندیشه سیاسی اسلام، همه کاندیداها و فعالان سیاسی و طرفداران آنها، به دست آوردن نتیجه و چگونگی آن را ملاک نمیدانند، بلکه کلیه فعالیتهای خویش را یک تکلیف و وظیفه شرعی دانسته و نامزد منتخب را فردی برخوردار از مسئولیت شرعی و پاسخگوی همگان در محضر خدای متعال بشمار میآورند.
رهبر فرزانه انقلاب در پیام به کنگره عظیم حج در تاریخ ۸۳/۱۰/۲۹ در اینباره میفرمایند، برنده انتخابات ملت است و همه کسانی که در انتخابات شرکت داشتهاند، اعم از آنها که خود یا نامزد مورد علاقهشان رای آورده و یا نیاوردهاند، همه برندهاند، بازنده انتخابات، آمریکا، صهیونیسم و دشمنان ملت ایرانند.
انتهای پیام