یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
قرآن

حوزه/ طلبه سطح سه موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا(س) اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان: «معناشناسی واژه قدر در قرآن»، دفاع کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، خانم، زهرا مولایی ردانی، طلبه سطح سه موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا(س) اصفهان، از پایان نامه خود با عنوان: «معناشناسی واژه قدر در قرآن»،  را با راهنمایی دکتر محسن خوشفر و دواری دکتر ولی الله جعفری دفاع کرد.

مولایی در دفاع از پایان نامه خود گفت: موضوع این تحقیق معناشناسی واژه قدر در قرآن است و اهمیت موضوع به این جهت است که تقدیر به عنوان یکی از افعال خداوند از واژگان کلیدی قرآن است و از طریق معناشناسی می‌توان به معنای این واژه و جهان‌بینی حاکم برآن در قرآن پی برد.

وی با بیان اینکه محقق در محیط کتابخانه به توصیف و تحلیل اطلاعات به روش ادبی و زبان‌شناختی پرداخته است گفت: مطالب در سه بخش تبارشناسی، میدان‌های معنایی و تحلیل معنایی گردآوری شده است.

مولایی اظهار کرد: نتیجه آن که تعیین اندازه توسط خداوند براساس تحلیل صرفی و واژه‌گانی و مطالعه فرهنگ قومی تطور معنایی نیافته است اما با کشف واژه‌ها و عبارت‌های مترادف(خلق، حسن، حق، سنت، مقیت، احصاء، حسیب، تدبیر، سوی­­­، زید، نقص، قبض و بسط، فضل، رفع)، متضاد(لعب، عبث)، فعال(رفتارهای انسانی مثل ایمان و عمل صالح، شکر و سپاس، انفاق، نماز و تلاوت کتاب خدا، قرض نیکو، نیت، اراده، نفاق، ظلم، سد راه خدا و اغراض الهی مانند آزمایش، تذکر، هدایت، جلوگیری از طغیان و انتظام نظام معاش انسان)، منفعل(تقدیر الهی بر متعلقات تکوینی و تشریعی، دنیوی و اخروی، ثابت و تدرجی) و لازم(خلقت، علم، بصیر، خبیر، احاطه، علت‌العلل) و تشکیل میدان‌های معنایی و تحلیل آن، معنای تقدیر در بافت و جهان‌بینی قرآن بدون ابهام روشن است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha