به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، اهتمام به تحکیم بنیان خانواده براساس ارزشهای اسلامی و تعمیق فرهنگ حجاب و عفاف از ویژگیهای نظام اسلامی در اهمیت دادن به جایگاه زنان است. مقوله عفاف به عنوان جزء جداییناپذیر حیات انسانی و مصداق اصلی حجاب، امری کاملاً مشهود و بینیاز از تعدیل است. برای حجاب کارکردهایی در حوزه اجتماعی، قابل تصور است و هویت بخشی و ایجاد امنیت اجتماعی از جمله این کارکردهاست، چراکه نوع پوشش و حجاب، نشاندهنده سنتها، ارزشها و باورهای یک جامعه است.
حال اگر کسانی با نگرش دینی، اسلامی یا با رویکرد جامعه شناختی و روانشناسی به چنین کارکردها و تأثیرات مطلوب، به ویژه تأمین امنیت اجتماعی پی ببرند، نه تنها هدفمندانه زندگی میکنند، بلکه برای رفتارها و اندیشههایشان دست به گزینش میزنند تا به اهداف متعالی الهی و انسانی دست یابند و از این رو به مسأله حجاب نیز به عنوان راهبردی کارساز جهت تأیید و ترویج ارزشهای اجتماعی، تأمین کننده سعادت آدمی و منشأ قرب الهی مینگرند.
مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب و فشارهای نابهنجار وارداتی با تقویت ابعاد فکری ارزشی در بین افراد اجتماع یکی از راههای گسترش امنیت اجتماعی است؛ از این رو باید تمام ابزارهای فرهنگساز از قبیل کتاب، مطبوعات و صدا و سیما به سوی ارزشهای اسلامی که یکی از بارزترین آنها رعایت پوشش و حجاب برتر و مطلوب و امنیت اجتماعی فراگیر است، هدایت شوند و همه افراد را به این سمت رهنمون گردند.
فواید حجاب در ابعاد فردی و اجتماعی:
الف) فواید فردی:
۱. برخورداری از امنیت و قرار نگرفتن در معرض آزار و اذیت دیگران
۲. برخورداری از بهداشت روانی و احساس آرامش بیشتر
۳. حفاظت از وقار، شخصیت، کرامت، اصالت و عظمت زن
ب) فواید اجتماعی:
۱. استحکام بخشیدن به کانون خانواده
۲. حفظ تعادل روانی و آرامش جامعه
آثار و فواید حجاب اسلامی بر گسترش امنیت اجتماعی منجر به ایجاد آرامش روانی بین افراد جامعه، کاهش چشمگیر آسیب های فردی و اجتماعی و حضور معنوی گرایانه زنان و مردان در محیط اجتماعی می شود.
نقش عفاف و حجاب در تحکیم خانواده
خانواده به عنوان مهمترین رکن در نظام اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و این خانواده است که جامعه فعلی را می سازد و با تربیت صحیح فرزندان جامعه آینده را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
ازاین رو رعایت حجاب چه در محیط خانه و چه در بیرون از آن بسیار حائز اهمیت است.
مردان و زنانی که به اصول اخلاقی پایبند نیستند معضلی برای جامعه می باشند و بنیان های خانواده را از هم می پاشند.
بی بند و باری و زیر پا گذاشتن ارزشهای دینی، نهاد خانواده را از معنویت، صفا و پاکی خالی میسازد و موجب از هم گسیختگی عاطفی و هنجارهای حاکم بر آن میشود.
یادداشت از؛ رهام بخش حبیبی، فرمانده انتظامی استان فارس
انتهای پیام./