یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
برگزاری ویبنار حج در هند

حوزه/ همزمان با ایام حج ابراهیمی وبیناری با عنوان «حج؛ تجلی وحدت امت اسلامی» با حضوراندیشمندان شیعه و سنی در هند برگزار شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» همزمان با فرارسیدن ماه ذی الحجه و ایام حج ابراهیمی وبیناری به عنوان «حج تجلی وحدت امت اسلامی» با حضوراندیشمندان شیعه و سنی هند و با حضور حجت الاسلام و المسلمین مهدی مهدوی پور نماینده ولی فقیه در هند، آقای آشوری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، حجت الاسلام و المسلمین سید صفدر حسینی زیدی رئیس جامعه امام جعفر صادق (ع) جهانپور در ایالت اوترا پرادش، سید سلمان چشتی رئیس بنیاد صوفیان چشتی، دکتر سلیم خان معاون حزب جماعت اسلامی در ایالت مهاراشترای هند، پرویز شبیر ماندی والا نماینده مرکز مطالعات اسلامی هند و عضو حزب جماعت اسلامی هند شعبه ایالت مهاراشترا، حجت الاسلام و المسلمین سید محفوظ علی عابدی اندیشمند اسلامی بنگلور، حجت الاسلام و المسلمین میر اظهر حسین عابدی عضو هیات امنای اوقاف ایالت کاراناتاکا و خانم اماتول عاطفه عضو هیات امنای وقف ایالت تامیل نادو و عده کثیری از دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان در فضای مجازی زوم و با مشارکت کانال تلویزیونی وین و کانال اینترنتی اس ان ان وکانال تلویزیونی ولایت برگزار گردید.

این وبینار با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز گردید. در ادامه کلیپ " اللهم لبیک " که توسط خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی تهیه شده بود ارائه گردید.

در ادامه کلیپی از سخنان رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خامنه ای پیرامون مناسک حج نیز ارائه گردید.

سپس نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در هند حجت الاسلام و المسلمین مهدی مهدوی پور ضمن تبریک و تهنیت به مناسبت فرا رسیدن ایام مناسک حج ابراهیمی و عید سعید قربان بیان داشت: حج نماد بندگی انسان نسبت به خداوند و معبود خود است. حج گردهمایی بزرگی است که همه افراد چه فقیر و چه غنی همگی در برابر خدای خود یک شکل می شوند و با ندای لبیک اعمال مخصوص و ویژه را انجام می دهند. حج مظهر اتحاد و وحدت میان همه مسلمانان جهان محسوب می گردد. در عرفات با خداوند سبحان عهد می بندند. حج برای تطهیر نمودن قلوب مسلمانان است و تمامی شرکت کنندگان در این مراسم بایستی اعمال خویش را با دقت کامل انجام دهند و اگر شرکت کننده ای در این مراسم خطا وگناهی انجام دهد بایستی کفاره دهد.

حاجی سید سلمان چشتی رئیس بنیاد صوفیان چشتی هند نیز ضمن عرض خرسندی از حضور در این وبینار و تشکر از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی که این وبینار ارزشمند را برگزار نمودند، اظهار داشت: حج مظهر وحدت میان مسلمانان محسوب می گردد و امروزه وحدت و اتحاد ضرورت مهم جامعه اسلامی است و همه اقشار امت اسلام به ویژه اندیشمندان و علما بایستی به سوی این مهم گام بردارند.

وی در ادامه سخنانش افزود: اتحاد امت اخلاق محمدی به عنوان شعار سال جاری درگاه خواجه غریب نواز قرار گرفته است. در سایه اخلاق و سیرت والای پیامبر عظیم الشان جهان اسلام می توان همدلی و محبت را میان همه گروههای مسلمانان ایجاد نمود و با خدمت بدون چشم داشت به خلق و کمک به همنوع می توان این اتحاد و وحدت را میان همه گروههای مسلمان درسراسر گیتی ایجاد نمود.

در ادامه وبینار دکتر پرویز شبیر ماندیوالا نماینده مرکز مطالعات اسلامی هند و عضو حزب جماعت اسلامی هند شعبه ایالت مهاراشترا ضمن عرض خرسندی از حضور در این وبینار گفت: حج تجمع و کنگره بزرگ مسلمانان جهان و تجلی وحدت و همدلی میان همه مذاهب است. کنگره حج دارای دو جنبه بزرگ انسانیت و وحدت میان مسلمانان است. در حج همه مسلمانان را از نژادهای و رنگ های مختلف مشاهده می کنید که تنها با لباس سفید احرام در برابر خانه خدا می ایستند و عبادت و نیایش می کنند. در کنگره حج همه افراد غنی و فقیر، سیاه و سفید در کناریکدیگر قرار می گیرند و در مقابل خداوند بزرگ سجده می کنند. این خود تجلی وحدت و اتحاد میان مسلمانان است.

 همچنین حجت الاسلام و المسلمین مولانا اظهر حسین عابدی عضو هیات امنای اوقاف ایالت کاراناتاکای هند ضمن تشکر از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی اعلام داشت: امروزه با توجه به شرایط مسلمانان درجهان اتحاد و وحدت یک ضرورت قلمداد می گردد که همه اندیشمندان و علما و پژوهشگران بایستی با اقدامات خود زمینه های اتحاد را میان گروه ها به وجود آورند. حج کنگره الهی است که هر سال یک بار در سرزمین وحی اجرا می گردد و همه مسلمان عالم بدون تعلقات گرد هم جمع می گردد تا مناسک حج را بجا آورند. خانه کعبه خانه برکت، نعمت و خانه امن است. در دین مبین اسلام از کوچکترین تا بزرگترین مسئله دارای دستور و قانون است و دینی جهان شمول است و حج کنگره ای است که در آن مسلمانان از همه کشورها بایستی با لباس احرام در آن شرکت نموده و اعمال مخصوص آن را انجام دهند.

در ادامه وبینار، کتاب قرآن و هدایت که به قلم حضرت آیت الله جوادی آملی نگاشته شده و توسط خانه فرهنگ باز نشر شده است رونمایی گردید.

خانم اماتول عاطفه عضو هیات امنای اوقاف ایالت تامیل نادو در هند نیز گفت: حج مظهر انسانیت و تجلی گاه وحدت میان مسلمانان است. اگر به جهان امروز و رویدادهای آن نگاهی بیاندازیم به خوبی متوجه می شویم که دشمنان اسلام از تفرقه میان مسلمانان استفاده کرده اند و توانسته بر آنها چیره شوند و حکومت های استبدادی و دست نشانده خود را تشکیل دهند.

وی در ادامه با اشاره به نقش زنان در جامعه اسلامی بیان داشت: امروزه زنان در تمامی جوامع به ویژه جامعه مسلمانان توانسته جایگاه خویش را پیدا کنند. دین مبین اسلام مقام زن را بسیار والا عنوان می کند و خواستار شرکت زنان در تمامی عرصه ها است. در حج نیز حضور زنان در کنار مردان نشان دهنده تساوی حقوق آنها است.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسین زیدی رئیس جامعه امام جعفر صادق (ع) جهانپور در ایالت اوترا پرادش هند هم اظهار داشت: متاسفانه تبلیغات بیگانگان و دشمنان اسلام باعث شده که مسلمانان فکر کنند که در اقلیت هستند بلکه امروزه مسلمانان در اکثریت هستند و اگر به آمار جهانی جمعیت نگاه کنیم مسلمانان را در اکثریت در می یابیم اما دشمنان اسلام خواستار جدایی و انشقاق میان گروه های مسلمان هستند تا از این طریق بتوانند منافع سیاسی اقتصادی خود را گسترش دهند . حج کنگره الهی برای نمایش وحدت و همدلی میان همه مسلمانان است تا آنها بتوانند به نیروی عظیم خویش پی ببرند.

در ادامه دکتر سلیم خان معاون حزب جماعت اسلامی هند در ایالت مهاراشترای هند ضمن عرض خرسندی از حضور در این وبینار بیان داشت: حج کنگره الهی مسلمانان است که خدواند سبحان همه مسلمانان را برای شرکت در آن بدون هیچ گونه تبعیضی دعوت می کند و همگان بدون درنظر گرفتن رنگ پوست و یا در نظر گرفتن میزان دارایی خود در کنار یکدیگر با یک لباس سفید می ایستند و در مقابل خداوند و معبود خویش نیایش می کنند تا قلوب خود را از گناهان و صفات ناپسند تطهیر کنند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید محفوظ علی عابدی اظهار داشت:حج موقعیت مهم برای تغییر در روش های گذشته و دور کردن صفات پست و رسیدن به صفات والای انسانیت است. حج نماد وحدت و همدلی همه مسلمانان عالم است که در آن شرکت کنندگان برائت از مشرکان و استعمارگران را اعلام می کنند و اظهار می دارند که همه ما در یک صف برای سبیل خداوند سبحان آماده نبرد و جانفشانی هستیم.

در پایان آشوری وابسته فرهنگی و مسئول و فرهنگ جمهوری اسلامی ایران ضمن تشکر از همه سخنرانان و دست اندرکاران و همچنین تبریک و تهنیت پیشاپیش به مناسبت عید سعید قربان گفت: این وبینار با عنوان حج تجلی وحدت امت اسلامی نشان دهنده همدلی همه افراد برای وحدت و اتحاد است. در واقع حج تنها برای عبادت و یا نیایش نمی باشد بلکه هدف اصلی آن وحدت و اتحاد میان همه مسلمانان و برائت از مشرکین و استعمارگران عصر است که در رأس آن آمریکا و رژیم اشغالگر قدس است که فلسطینیان مظلوم را آواره نموده و حقوق آنها را پایمال کرده است. جهان اسلام باید در ایام حج در کنار یکدیگر مشکلات دنیای اسلام را حل کند و در راستای فراگیر شدن دستورات فردی ف اجتماعی ، سیاسی و اقتصتادی اسلام بکوشند و این خود زمینه ای برای تحقق وعده موعود خواهد بود.

 این وبینار در فضای زوم در تاریخ ۱۵ جولای مطابق با ۲۴ تیر ماه سال جاری ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت محلی هند با حضور بیش از چهل نفر برگزار گردید.

همچنین این وبینار به صورت همزمان در فیس بوک خانه فرهنگ و کانال اینترنتی اس ان ان در یوتیوب و کانال ماهواره ای وین نمایش داده شد که مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha