یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
استاد انصاریان

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین انصاریان بیان کرد: انسان به عنوان خلیفةالله و ظرف هدایت‌الله خلق شده، اما برخی از انسان‌ها در دنیا با آتش شکم و شهوت، درخت سبز وجودشان را که باید در بهشت کاشته می‌شد، خشک کردند و تبدیل به هیزم برای آتش جهنم شدند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، استاد حسین انصاریان امروز در سخنرانی برخط خود با تأکید بر اینکه انسان، آینه‌دار صفات خداوند است، گفت: پروردگارِ مهربانِ عالَم اعلام کرد که توانمندی و قدرت -در ابتدای خلقت حضرت آدم(ع) - به انسان عنایت کرده است تا مانند آینه‌ای پاک و صاف، صفات وجود مقدس او را به‌ اندازهٔ سعهٔ وجودی‌اش منعکس کند. به قول حافظ، انسان «آینه‌دار طلعت جمال اوست».

  «رئوف» و «رحیم» دو صفت جدانشدنی از خداوند

وی ادامه داد: در دعای جوشن‌کبیر دو اسم از جمالیهٔ حق یعنی «رئوف» و «رحیم» را می‌خوانیم که این دو لغت نسبت به پروردگار، صفت مشبهه است؛ یعنی رئوف‌بودن و رحیم‌بودن از او جدا نمی‌شود و همیشگی و دائمی است.

استاد اخلاق، بیان کرد: پروردگار در وجود انسان‌ها، جایی که جای رأفت و رحمت باشد، هزینه می‌کند؛ چنان‌که در دعای افتتاح می‌خوانیم: «أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ فِی مَوْضِعِ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ». البته جا و ظرفیت آن باید در وجود انسان‌ها پیدا شود، مانند حربن‌یزید که وقتی ظرفیت نشان می‌دهد، رأفت و عفو تجلی می‌کند.

استاد انصاریان با بیان اینکه دو صفت «مِنَ اللّه» برای خداست و در هیچ موقعیتی مستقلاً ظهور نکرده است؛ اظهار کرد: خداوند دربارهٔ پیغمبر عظیم‌الشأن اسلام در پایان سورهٔ توبه می‌فرماید: «بِالْمُؤْمِنِینَ رَءُوفٌ رَحِیمٌ». پیغمبر(ص) انسان است، ولی پروردگار این دو صفت خود را در حق او عنوان کرده و فرموده است: پیغمبر من در مهرورزی و نیز در مهربانی و رحمت، در حدّ نهایی است.    

وی افزود: کافی است یک انسان نشان دهد که آینهٔ انعکاس صفات جمال است. وقتی از نوع ما یک نفر این‌گونه باشد، باقی افراد هم می‌توانند این‌گونه باشند. این صفات به‌صورت اختصاصی نیست که فقط در یک فرد طلوع داشته باشد و در باقی  افراد طلوع نداشته باشد. زمانی که در یک نفر طلوع کرد، دلیل بر این است که می‌تواند بر هم نوعش هم طلوع کند.

 هر جوانی می‌تواند در پاکی بماند

استاد انصاریان با اشاره به اینکه حضرت یوسف(ع)، نمونه‌ای زیبا از پاکان تاریخ است، عنوان کرد: یک جوان که در اوج غریزهٔ جنسی است، اگر با دختر زیبایی در محل خلوتی قرار بگیرد، می‌تواند خودش را نگه دارد و آلودهٔ به زنا و حرام نشود؟ قرآن مجید زیباترین جوان را در خلقتش، در سوره‌ای از قرآن نشان می‌دهد. او تا روزی که به زندان افتاد یعنی حدوداً هفت سال در خلوت کاخ بالاجبار با زلیخا قرار گرفت؛ تمام درها را می‌بست و نمی‌گذاشت که یوسف(ع) بیرون برود. این در حالی است که قرآن مجید می‌گوید: بعد از هفت سال، از خلوتِ با آن زن، صدیق و پاک بیرون آمد. یوسف(ع) نه فقط غریزهٔ جنسی و پاکی خودش را حفظ کرد، بلکه پروردگار دربارهٔ او می‌فرماید: «إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِینَ» در آن هفت سال خلوت، یک بار هم هوس گناه نکرد. امروز هم هر جوانی در خیابان، کوچه، اداره، خلوت یا آشکار می‌تواند در پاکی بماند.

 حکایتی شنیدنی از جوان زیبا و زن هوس‌ران

نویسنده کتاب ارزشمند «تمرین بندگی» به حفظ حیا و پاکی جوانی در برخورد با زنی زیبا چهره اشاره و خاطرنشان کرد: امام باقر(ع) می‌فرمایند: جوانی آراسته و زیبا بود که گذرش هر روز از یک محله بود؛ خانهٔ خانمی در گذر این جوان بود، این خانم این جوان را دید و سرانجام عاشق او شد. زن جوان، نقشه‌ای کشید. روزی پیرزنی را دَم درب خانهٔ خود قرار داد و این خانم ایستاد و به این جوان گفت که تشریف بیاورید، من یک مسئله دارم. جوان آمد. زن در را بست، یک قفل بزرگ هم زد، جوان دید در دام یک زن زیباچهره افتاده است، به زن گفت: هوا خیلی سرد است. این اتاقی هم که من باید تا صبح کنار تو باشم، برای من خیلی سرد است. زن دستور داد که منقل پر از آتشی فراهم کنند. این جوان انگشتان خود را روی آتش گرفت که ناگهان زن فریاد کشید و گفت: دیوانه، چه‌کار می‌کنی!؟ جوان گفت: من دیوانه نیستم. اکنون حرارت یک ‌ذره زغال را به خودم می‌چشانم و بعد به خودم در دلم می‌گویم تو که طاقت این آتش را نداری، چطوری می‌خواهی طاقت عذاب دوزخ را داشته باشی!؟ زن گفت: در را باز و بیرونش کنید. این دیوانه و مجنون است.

«آتش» جایگاه مردمِ خوش‌گذران و شکم‌پرست است

محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی با تأکید بر اینکه «آتش» جایگاه مردم خوش‌گذران و شکم‌پرست است، گفت: امیرالمؤمنین علی(ع) می‌فرمایند: مردم به مؤمنان آخرالزمان می‌گویند که دیوانه و مریض هستند، گویی نمی‌دانند که دنیا تغییر کرده و تمدن جدید شده، فیلم‌هایی از غرب و ماهواره‌هایی آمده است! اما شما خیلی عاقل هستید و آنها دیوانه هستند که با خدا، خودشان، زندگی، مردم و نعمت‌های پروردگار ارتباط ندارند و تمام ارتباطشان با زندگی از دو طریق شکم و شهوت است.

وی ادامه داد: قرآن دربارهٔ این قوم می‌فرماید: «وَالَّذِینَ کَفَرُوا یَتَمَتَّعُونَ وَیَأْکُلُونَ کَمَا تَأْکُلُ الْأَنْعَامُ» کسانی خوش‌گذران دائمی هستند و دائم به‌دنبال شکم می‌باشند، در صورتی که وجودشان برای خوش‌گذرانی و شکم نبود و من آنها را برای خوش‌گذرانی و شکم خلق‌ نکرده بودم. آنها را خلق‌ کرده بودم که خلیفهٔ من، هدایت شده و مؤمن باشند و ولیّ من و معدن خیر برای دیگران شوند؛ اما آنان به هدف آفرینش من پشت کردند و به دعوت من «نه» گفتند.

دعوت پروردگار از بندگان، عاشقانه‌ترین دعوت

استاد انصاریان بیان کرد: خداوند در سورهٔ بقره می‌فرماید: «وَاللَّهُ یَدْعُو إِلَی الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ» دعوت دائم من این است که بیایید تا شما را بیامرزم و شما را با دست خودم به بهشت بفرستم؛ قرآن مجید هم نامه و کارت دعوت خداست چون در قرآن می‌فرماید: «یُوحَیٰ إِلَیَّ» این وحی، گفتار، نور، سخن، دعوت و نامهٔ من به سوی شماست.

 وی با اشاره به اینکه انسان، ظرف هدایت‌الله و خلیفة‌الله است، عنوان داشت: کسانی که زندگی‌شان فقط خوش‌گذرانی و شکم است، در آتش می‌روند چون دعوت من را نپذیرفتند و گفتند: ما شکم و شهوت داریم و نیازی به تو نداریم؛ چنین انسانی که دعوت خداوند به مغفرت و بهشت را نمی‌خواهد، جایی جز آتش ندارد و این آتش را هم خود با هیزمِ شکم و شهوت فراهم کرده است.

استاد انصاریان افزود: «فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِی وَقُودُهَا النَّاسُ» بپرهیزید از آتشی که خود مردم کل هیزم هفت طبقه‌اش هستند. من شما را هیزم خلق نکرده‌ام، بلکه انسان را خلیفةالله و ظرف هدایت‌الله آفریده‌ام. خودتان در دنیا با آتش شکم و شهوت، درخت سبز وجودتان را که باید در بهشت کاشته می‌شد، خشک کردید و هیزم شدید.

 سرمایهٔ عجیب مردم مؤمن در دنیا و آخرت

وی در مورد موقعیت انسان در بهشت، گفت: خداوند در سورهٔ نساء می‌فرماید: در بهشت چهار نوع رفیق، همدم و هم‌نشین در کنارتان هستند: «النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ». چون لیاقت دارید و دعوت من، انبیاء، اهل‌بیت(ع) و دعوت به مغفرت و بهشت را قبول کردید.

 مجالس روضه و وعظ باغی از باغ‌های بهشت

مبلغ برجسته بین الملل به اطلاع پیامبر(ص) از اوضاع جهان اشاره و بیان کرد: علی‌بن‌ابراهیم قمی در تفسیر دو جلدی از قرآن، روایتی هفت‌صفحه‌ای در جلد دوم عربی آورده که می‌گوید: پیغمبر(ص) در سال آخر عمرش دستش را به حلقهٔ درِ کعبه گرفتند و بخش‌بخشِ تمام اوضاع امروز جهان را خبر دادند. سلمان کنار دستشان بود و هر بخش را که پیغمبر(ص) می‌گفتند، با تعجب می‌گفت: آیا شدنی است؟ حضرت نیز می‌فرمودند: به آن‌کسی که جانم در دست اوست، شدنی است! مثلاً یک خبر این بود که انواع وسایل لهو و لعب و زمینه‌های زنا در مدینه و مکه و کنار مسجدالحرام فراوان می‌شود. به همین دلیل پیامبر(ص) بیان کردند «رَوضةً مِن ریاضِ الجنّةِ» مجالس روضه و وعظ باغی از باغ‌های بهشت است و خوش‌گذرانی مؤمنین در دنیا همین مجالس هستند.

 ویژگی کسانی که هرگز به جهنم نمی‌روند

استاد انصاریان به وعده خداوند که فرمود «وَاللَّهُ یَدْعُو إِلَی الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ» اشاره و بیان کرد: کسانی که در دلشان توحید و عشق به خدا و اهل‌بیت(ع) است، ممکن نیست به جهنم بروند چرا که امام صادق(ع) نیز فرمودند: به عزت و جلالم سوگند! اگر کسی در دنیا با من پیوند داشته و مرا قبول داشته باشد، او را به جهنم نمی‌برم.

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha