به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، زهرا علی اکبری در ژورنال کلاب با عنوان«تفاسیر مردسالارانه یا خوانش های زن مدارانه» در نقد کتاب «قرآن و زن» تالیف آمنه ودود گفت: در زمینه نقد نظرات اندیشمندان اسلامی و به صورت مصداقی نقد نظرات خانم آمنه ودود، میبایست این مساله را مدنظر داشته باشیم که، نقد کتب و مقالات، به معنای نادرست بودن تمام آراء و نظرات اندیشمندان اسلامی نبوده و نباید شائبهی عداوت و ضد اسلام بودن آنان را در اذهان ما ایجاد نماید.
وی در ادامه افزود: ما باید با بررسی اندیشه های دیگران و تحلیل و بررسی آن، حق را از حق نما، و صحیح را از ناصحیح، تشخیص دهیم؛ زیرا در بسیاری موارد صاحب اندیشه با استفاده از اصول و مبانی مورد قبول مخاطب، به مغالطه کاری دست زده و نظر خود را بر او تحمیل می نماید. از این رو نقد دیدگاه افراد که در نوشته های خود مطرح می نمایند امری ضروری و دارای اهمیت بسیار است.
علی اکبریبا بیان توضیح مختصری از زندگینامه خانم ودود، به طرح برخی از دیدگاههای او در تفسیر آیات قرآن پرداخت و گفت: خانم ودود تفاسیر قرآن ارائه شده از طرف علمای اهل سنت را همراه با پیش فرض برتری جنس مردان بر زنان میداند، و این تفاسیر را با نگاهی مردسالارانه و نادرست میشمارد و در نوشته هایش برداشتهای خود را، از آیات مختلف ارائه داده و گاه به تناقض گویی نیز مبتلا میشود.
وی در نقد اندیشه های مختلف خانم ودود در کتاب «قرآن و زن»، گفت: اگر به بحث های ارائه شده توسط ایشان خوب دقت کنیم می بینیم علیرغم اینکه میتوان بسیاری از نقدهای وی، به تفاسیر اهل سنت را درست به شمار آورد؛ اما سخنان خانم ودود نیز از نظر ما نادرست است، و دلیل آن عدم استفاده از روایات اهل بیت علیهم السلام به عنوان مفسران اصلی قرآن، است؛ زیرا تفسیر قرآن بدون رجوع به سخنان گران سنگ اهل بیت(علیهم السلام) بی شک، به بیراهه رفتن و به انحراف کشیده شدن است و حقیقتا منظور وحی را، منبع متصل به وحی میتواند تشریح نماید.
علی اکبری، با بیان مواردی از آراء نویسندهی کتاب در تفسیر آیات مختلف قرآن و نقد و بررسی و رد آن، گفت: البته ما شیعیان به حمد خداوند، با رجوع به روایات حضرات معصومین (علیهم السلام)، از این گونه کج روی ها در فهم قرآن محفوظ مانده ای، اما به طور کلی جهت نقد اندیشه شخصی که به اصول ما پایبند نیست باید، از روش استدلالهای منطقی و عقلی استفاده نمود و از این طریق به شبهاتی که وارد میشود پاسخ داد و این امر از اصول اولیه نقد صحیح و مورد قبول است که انتظار می رود در جامعه حوزوی، و در میان طلاب از این روش استفاده شود.
گفتنی است، این برنامه پیش از ظهر امروز با حضور طلاب مدارس علمیه خواهران زهرای مرضیه (س) اصفهان، کوثر تیران، فاطمة الزهرا (س) نایین و ورزنه، با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.