به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، آیتالله محمدرضا ناصری در خطبههای این هفته نمازجمعه یزد با بیان اینکه اطاعت خدا باید سرلوحه حرکتهای ما باشد و لازمه اطاعت از خدا، پیروی نکردن از شیطان و وسوسه های نفس است، اظهار داشت: باید مبنا را بر اساس عمل به دستورات خدا و اجتناب از آنچه که خدا ما را از آن نهی کرده، قرار دهیم.
وی افزود: خداوند متعال در آیات متعددی از قرآن کریم، به سیر زندگی و حرکت انسان و فلسفه حیات و زندگی انسان بر مبنایی صحیح اشاره و تاکید دارد که خلقت انسان بیهدف نیست و این خلقت، حکمت و فلسفه و سرانجامی دارد و سرانجام و عاقبت آن را خدا تعیین کرده است.
امام جمعه یزد اظهار کرد: اگر خلقت انسان بیهدف، بیمعنا، بیبرنامه و بیسرانجام باشد، زندگی انسان عاطل و باطل و خلقتی بیحکمت است زیرا انسانها نمیتوانند همه مصالح زندگی خود و همه محسناتی که باید داشته باشند را طرح و برنامهریزی کنند؛ علاوه بر آن اگر زندگی انسان هدف و برنامه نداشته باشد تا به نتیجه کار خود امید داشته باشد، دچار پوچی میشود.
آیت الله ناصری با بیان اینکه انسانها نتیجهگرا هستند، عنوان کرد: زندگی انسان بر اساس خلقت، دارای هدف است و باید به سمت نقطه اوج و سعادت بشر حرکت کنیم و خداوند نیز در برنامه زندگی که برای انسانها در نظر گرفته، خواسته های فطری انسان نظیر ابدی بودن، کمال گرایی و ... را در نظر گرفته است.
امام جمعه یزد یادآور شد: موجودات زنده یک حرکت تکمیلی دارند و تا زمانی که حیات دنیوی دارند، بر اساس برنامه حرکت میکنند به عنوان مثال زنبور عسل، میلیونها سال است که زندگی میکند و میلیونها سال دیگر هم زندگی کند، روال زندگی آن کار و تلاش و تولید عسل و کندوسازی است اما خدا به انسان اختیار و آزادی در عمل و قدرت انتخاب داده است.
مسیر کفر تدوین شده توسط شیطان است و خیری در آن وجود ندارد
وی افزود: خدا در عین آزادی، راه و چاه را نیز به انسان نشان داده بنابراین انسان می تواند خوبی یا بدی را انتخاب کند اما قرآن به انسانها توصیه می کند کاری کن در زندگی انجام دهند که در مسیر کمال قرار بگیرند و در مسیر شکر حرکت کنند و در مسیر کفر قدم نگذارند زیرا تدوین شده توسط شیطان است و در آن خیری نیست.
خطیب جمعه یزد ادامه داد: انتخاب مسیر بسیار حائز اهمیت است و اگر مسیری که خدا برای ما تعیین کرده انتخاب کنیم، در واقع مسیر کمال را انتخاب کرده ایم و هر چه در دنیا انجام می دهیم، ساختار آخرت خود را تنظیم می کنیم.
وی عنوان کرد: پایه و اساس نظام اسلامی بر همین مبناست که حرکت رو به کمال انسانها را برنامه ریزی کرده و دشمن نیز برای ما بدبختی و عقب ماندگی می خواهد و شیطان صفتان هرگز برای سایر انسانها دلسوزی ندارند، بلکه تنها به فکر رسیدن به درجات اعلای مادی و مالی و قدرتی خود هستند و در این مسیر هر ظلمی از دستشان برآید، انجام میدهند و اعتقادی به آخرت و عقوبت ندارند.
آیت الله ناصری با اشاره به آیه « یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ اتَّقِ اللَّهَ وَلَا تُطِعِ الْکَافِرِینَ وَالْمُنَافِقِینَ إِنَّ اللَّهَ کَانَ عَلِیمًا حَکِیمًا» عنوان کرد: توصیه خداوند متعال است که راهی را بروید که رضایت خدا در آن باشد و نه راهی که شیاطین و دشمنان خدا برای شما معین کرده اند زیرا خداوند متعال از سرانجام همه امور آگاه است.
وی تصریح کرد: زندگانی، تعالی و پیشرفت همه در دست خداست و سعی کنیم برای رسیدن به کمال و تعالی، اطاعت خدا را داشته باشیم و راه رشد و کمال را پیدا کنیم.
امام خمینی(ره) مصداق بارز قانونمداری
خطیب جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری روزی به نام قانون در تقویم کشور اظهار داشت: قانون برنامه ای برای سلامت زندگی کردن انسانها و جلوگیری از هرج و مرج و رفع بیعدالتی است و اصلیترین قانون، قانونی است که کتاب خدا برای انسانها بیان کرده است.
آیت الله ناصری با تاکید بر اینکه انسان باید ملتزم به قانون باشد، افزود: همه ما باید مقید به اجرای قانون باشیم و زمانی که به اجرای قوانین زمینی عادت کردیم، به دستور و قوانین الهی نیز عمل می کنیم و مصداق کسی که ذره ای از قوانین شرعی و الهی عدول نکرد، امام خمینی(ره) است.
وی ادامه داد: امام راحل در کنار قوانین شرعی و الهی حتی به قوانین کشورهای دیگر نیز در زمان تبعید احترام می گذاشتند و از آن تبعیت می کردند که مصادیق آن توسط یاران و همراهان امام بارها نقل شده و مواردی از آن را خود نیز شاهد بوده ام.
امام جمعه یزد با اشاره به خاطره ای از دوران تبعید امام در پاریس و ذبح شرعی، اما بدون مجوز از شهرداری در حیاط منزلی که در آن اقامت داشتند، عنوان کرد: امام به این اقدام همراهان خود و ذبح مرغ یا گوسفند بدون مجوز شهرداری به شدت اعتراض کردند و این عمل را گناه دانستند و تا از شهردار منطقه در این زمینه عذرخواهی نکردیم، ناراحتی ایشان برطرف نشد.
وی ادامه داد: قوانین اسلام قوانین مترقی است و اگر انسان قوانین نماز، حجاب و ... را رعایت کرد، در جامعه نیز بسیاری از مشکلات حل می شود اما متاسفانه از آنجا که این قوانین به درستی رعایت نمی شود، سایر مشکلات و تبعات اجتماعی آن را نیز شاهد هستیم.
علمآموزی و دانش بنیان شدن اولویت اصلی دانشجویان باشد
آیت الله ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت روز دانشجو اظهار داشت: دانشجویان ما باید به فکر پیشرفت باشند و مسئولان باید در حوزه های علم و دانش تحولی بزرگ ایجاد کنند و دانشگاه ها را در مسیر دانش بنیانی قرار دهند.
وی ادامه داد: در گذشته دانشجویان را تنها به امور سیاسی و حزبی مشغول می کردند اما این رویه باید تغییر کند و رشد علم و دانش باید برای دانشجویان در اولویت قرار بگیرد.
سبک درست اقتصادی جایگزین تجارت شود
نماینده ولی فقیه در استان یزد در مورد مسائل اقتصادی نیز اظهار داشت: در کشور ما به جای نگاه اقتصادی، نگاه تجاری به مقوله تولید و صادرات و واردات وجود دارد و عدهای برای سودجویی و پول بیشتر، تولید و صادرات و واردات میکنند و به دنبال سودهای بالا هستند که این سبک باید عوض شود.
وی تصریح کرد: اقتصاد کشور ما به نوعی نگاه کاسب کارانه که تنها به دنبال سود بیشتر است، آلوده شده و این نگاه باید از اقتصاد حذف شود.
آیت الله ناصری عنوان کرد: تجارت باید کنار برود و سبک درست اقتصادی جایگزین آن شود و برنامه ریزی سالم برای استفاده بهتر از تمام منابع موجود در کشور شود و در این مسیر منافع مردم، عدالت محوری و پیشرفت اقتصادی نیز مدنظر باشد.
وی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و واردکنندگان خواست: تنها به سود خود فکر نکنند و مردم را مدنظر داشته باشند ضمن اینکه به تولید اقلامی بپردازند که به درد مردم بخورد.
انتهای پیام