به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین نظری منفرد عصر امروز در مراسم عزاداری ایام فاطمیه که در دفتر آیتالله فاضل لنکرانی در قم برگزار شد، اظهار داشت: شیعیان همواره در برپایی باشکوه مراسمهای اهلبیت(ع) پیشگام بودند اما در این میان در دو ایام و ماه اهمیت خاصی دارد.
وی ادامه داد: ایام محرم و فاطمیه همواره مورد تأکید بوده ، خصوصاً ایام فاطمیه که حضرت آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی که احیاگر این عزاداری بود.
حجتالاسلاموالمسلمین نظری منفرد بیان داشت: همه اتفاقات به زمان زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) و وفات پیامبر برمیگردد که در آن مقطع حساس ایشان از ولایت امام علی (ع) دفاع کردند و در واقع شروع اختلافها از همان زمان بود.
وی ابراز داشت: یکی از موضوعات مهمی که باید موردتوجه قرار بگیرد شناخت حضرت زهرا (س) است، یک شناخت، شناخت شناسنامهای است که ایشان فرزند پیامبر اسلام(ص) است و فرزندان ایشان امام حسن (ع)، حسین(ع) و زینب کبرا(س) است البته در همین شناخت هم خیلی تحریف وجود دارد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: شناخت حضرت زهرا(س) بسیار مهم است در خصوص ایشان امام حسین(ع) روز عاشورا وقتی رجز میخوانند به مادرشان فاطمه افتخار میکنند و میفرمایند: پدرم خورشید، مادرم ماه و من هم ستارهای در بین این دو هستم.
وی افزود: شناختهای شناسنامهای برای ما کارساز نیست و باید بهصورت کامل ائمه اهلبیت(ع) و سیره ایشان را شناخت.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: علامه حلی در آخر قواعد یک وصیتنامهای دارد که به فرزندش سفارش میکند و میفرماید فرزندان پیامبر را بسیار احترام کنید.
وی به انواع دیگر شناخت اشاره کرد و گفت: شناخت علمی ، شناخت اخلاقی ، شناخت مالی ، قدرتی و الهی از دیگر انواع شناخت است و در این میان این شناخت الهی است که اهمیت دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین نظری منفرد ابراز داشت: زمانی که به قرآن مجید مراجعه میکنیم میبینیم که آیاتی در خصوص حضرت فاطمه زهرا (س) وجود دارد.
وی افزود: سوره مبارکه دهر یکی از سورههایی است که در آن به ایشان اشارهشده است بهطوریکه خداوند متعال نعمتهای بهشت را در سه سوره واقعه، الرحمن و دهر بیشتر تذکر داده است.
حجتالاسلاموالمسلمین نظری منفرد، تأکید کرد: هم در سوره واقعه و هم در سوره الرحمن زمانی که از نعمتهای بهشتی یاد میشود از حور هم یاد میشود، اما در سوره دهر صحبتی از حور نشده است اینکه در سوره دهر نعمتهای بهشتی نامبرده شده و به حور اشاره نشده به این علت است که در این سوره به فاطمه زهرا(س) اشاره شده است.
وی تصریح کرد: آیات مبارکه دهر در شان حضرت زهرا(س) نازلشده است و نشاندهنده جایگاه ایشان نزد خداوند متعال است.
استاد حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: خداوند متعال کسی را از روز قیامت بیمه نکرد و میفرمایند این روز هرکسی مشغول کار خودش است و انسانها از همدیگر فرار میکنند، اما آن روز را برای حضرت فاطمه زهرا (س) بیمه کرده است.