به گزارش خبرگزاری حوزه، ۳٠ بهمن ۱۳۹۸ خبر ورود کرونا ویروس به ایران تایید شد. مهمان ناخواندهای که گَرد مرگ را بر جامعه پاشید و هزاران خانواده را داغدار کرد.
سالها خانهنشینی برای مردمان دلشاد و سرزنده این مرز و بوم راحت نبود ولی کرونا با گروگانگیری حیات، زنجیر بیرحمانه خود را بر در خانههای شهر قفل زد.
اکنون دو سال از شروع این بیماری همهگیر در ایران میگذرد، با تزریق واکسن به صورت گسترده در سطح کشور و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از این بیماری کاهش یافته ولی به صفر نرسیده است.
طبق تازهترین آمار وضعیت شیوع کرونا ویروس که خبرگزاری ایرنا ۲۷ آذر ماه به نقل از رسانههای معتبر و همچنین با تکیه بر گزارشهای دفاتر ایرنا در خارج از کشور و گروههای خبری مناطق ایرنا منتشر کرده است، ایران جزو ۳٠ کشور دارای بیشترین تعداد مبتلایان و در ردیف ۱٠ کشور نخست قرار گرفته است. این آمار به وضوح نشان میدهد که پرونده کرونا هنوز بسته نشده است.
با وجود تداوم بیماری کرونا، به تازگی تصمیمی توسط مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران کشور گرفته شده است مبنی بر «برگزاری امتحانات به صورت حضوری»، که این تصمیم بانوان محصل حوزوی و اعضای خانواده آنان را نگران ساخته است.
رویا حیدرزاده طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمةالزهرا(س) آذربایجان غربی شهر ارومیه در گفتوگوبا خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: تازه ۱٠ روز است که زایمان کردهام و بخاطر انجام عمل سزارین از سوی تیم پزشکی از تزریق واکسن کرونا تا دو ماه آینده منع شدهام.
وی افزود: در دوران بارداری نیز به دلیل باردار بودن واکسن کرونا به من تزریق نشد، با وجود این شرایط حضور در حوزه برای شرکت در امتحان میتواند برای من و نوزادم خطرآفرین باشد.
*تاثیر شدید کرونا امیکرون بر «نوزادان» مادران طلبه را بین ترک یا ادامه تحصیل بلاتکلیف گذاشته است
طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمةالزهرا(س) ارومیه با بیان اینکه به گفته کارشناسان، سویه جدید کرونا امیکرون در نوزادان شدیدتر از سایر ردههای سنی بروز و جان آنان را تهدید میکند گفت: تجمع تعداد زیادی از بانوان طلبه در محل برگزاری امتحان خطر شیوع بیماری کرونا را افزایش میدهد و برای افرادی که مثل من نوزاد دارند شرایط نگرانکنندهای ایجاد و آرامش فکری را از ما سلب کرده است.
حیدرزاده اضافه کرد: در پاسخ به افرادی که میگویند نوزاد خود را به محل برگزاری امتحان نیاورید باید گفت در صورتی که چند ساعت هم نوزاد دور از مادر قرار گیرد و مادر تنها به محل امتحان رجوع کند، این احتمال وجود دارد که ویروس کرونا از سوی شرکتکنندگان در امتحان به بدن او وارد شود و مادر ناقل ویروس به فرزند خود شود.
وی با بیان اینکه فرزند ۶ ساله دیگری نیز دارد گفت: مهدکودکها اکنون به دلیل بیماری کرونا بستهاند و جایی نیست که فرزندم را در زمان برگزاری امتحان به آنجا بسپارم.
طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمةالزهرا(س) ارومیه تشریح کرد: از بین افرادی که در امتحان حضوری شرکت میکنند ممکن است عدهای ناقل باشند و هیچ کسی نمیتواند تضمین دهد که سلامت مادرها و نوزادانشان به خطر نمیافتد؛ بر این اساس شرایط سخت تصمیمگیری بین ترک تحصیل بخاطر حفظ سلامت نوزاد یا ادامه تحصیل و به خطر افتادن سلامت نوزاد اکنون پیش روی طلابی که نوزاد دارند قرار گرفته است.
حیدرزاده بیان کرد: مشکلاتی که مطرح کردم فقط مشکل من تنها نیست بلکه در آذربایجان غربی و سایر استانها و شهرهای کشور موارد بسیار زیادی مثل من وجود دارد و ضروری است برای تامین آرامش آنان برای شرکت در امتحانات پایانترم تدبیر صحیحی اندیشیده شود.
وی مطرح کرد: موکول کردن امتحانات به شهریور ماه برای یک طلبه سخت است چون بخشی از دروس فراموش میشود و فراگیری مجدد آن فشار مضاعفی را به فرد تحمیل میکند و از سویی دیگر برخی دروس پیش زمینه هستند و در صورتی که در زمان مقرر پشت سر گذاشته نشوند نظام درسی فرد را دچار آشفتگی میکنند.
طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمةالزهرا(س) ارومیه عنوان کرد: از مسوولان تصمیمگیر در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و سایر مسوولان کشوری درخواست میشود با توجه به تداوم بیماری کرونا برای تامین سلامت جسمانی مادران و فرزندانشان دغدغه بیشتری داشته باشند تا بتوان این دوران را با سلامت بیشتر و با خسارت جانی کمتر پشت سر گذاشت.
*«احتمال انتقال کرونا به اعضا دارای بیماری زمینهای در خانواده» دردی اضافه بر شرایط استرسزا امتحانات
پریا عباسی طلبه حوزه علمیه خواهران امام خامنهای استان کرمانشاه نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: افراد زیادی مثل من پدر و مادرهایشان دارای بیماری زمینهای هستند و نگرانیشان از حضور در تجمعاتی مثل محل برگزاری امتحان، بابت به خطر افتادن جان پدر و مادرشان است.
وی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی میگوید سویه جدید ویروس کرونا خطر انتقال بیشتری دارد و شیوع آن نگران کننده است افزود: این هشدارها، درگیری ذهنی افراد را بابت سلامتی اعضای خانواده به ویژه پدر و مادرها بیشتر کرده است؛ با این حال مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران ضمن حضوری کردن برگزاری امتحانات، محصلان حوزوی را بین دو راهی سخت انتخاب سلامت خانواده یا عقب نماندن از تحصیل قرار داده است.
طلبه حوزه علمیه خواهران امام خامنهای استان کرمانشاه بیان کرد: هر چند کارشناسان میگویند با تزریق واکسن هم احتمال ابتلا به کرونا وجود دارد ولی در بین بانوان طلبه هستند افرادی که به دلایل مختلف حتی موفق به تزریق واکسن کرونا هم نشدهاند و در صورت حضور در جلسه امتحان ناخواسته سلامتی دیگران را تهدید میکنند.
عباسی با بیان اینکه آمارها میگوید شیوع کرونا همچنان ادامه دارد و حضور در تجمعات همچنان میتواند خطرآفرین باشد اضافه کرد: چه کسی حاضر است ضمانت دهد که سلامت پدر و مادر من و سایر طلابی که شرایط مشابه دارند به خطر نمیافتد؟
وی تشریح کرد: در بین همکلاسیهایمان برخی از بانوان طلبه شیرده و برخی باردار هستند ولی با این وجود مرتب در کلاسهای مجازی حضور یافتند و اکنون سزاوار نیست با اعمال شرایط سختگیرانه از حضور در امتحانات باز بمانند و زحماتشان هدر برود.
طلبه حوزه علمیه خواهران امام خامنهای استان کرمانشاه تصریح کرد: علاوه بر مشکلات ذکر شده، خانواده من وسیله نقلیه شخصی ندارند و به دلیل دور بودن ساختمان حوزه علمیه از محل سکونتمان ناچار به استفاده از وسیله نقلیه عمومی هستم، وضعیت نامناسب اجرای دستورالعملهای بهداشتی در وسایل نقلیه عمومی هم که برای همگان آشکار است و این مسئله خانواده من را نگران ساخته و سبب شده برای صدور جواز حضور در جلسه امتحان سختگیرانه عمل کنند.
*وسیله نقلیه عمومی و کرونا، وسیله نقلیه اختصاصی و هزینههای بالا
عباسی مطرح کرد: خیلی از طلاب در سراسر کشور اکنون که در مهلت کسب آمادگی برای شرکت در امتحانات به سر میبرند وقتشان بجای مطالعه دروس صرف حل مشکلات چگونگی رسیدن به محل امتحان میشود چون از سویی خانوادههایشان نسبت به استفاده از وسایل نقلیه عمومی آنان را محدود کردهاند و از سویی دیگر هزینه استفاده از وسایل نقلیه اختصاصی مثل اسنپ یا آژانس برای همه امتحانات سرسام آور است.
وی ادامه داد: اگر کرونا خاتمه یافته بود و هر روز هشدارهای کرونایی ذهن جامعه را پر نمیکرد مشکلی بابت حضور در جلسه امتحان وجود نداشت.
طلبه حوزه علمیه خواهران امام خامنهای استان کرمانشاه بیان کرد: مطالبه من و دیگر طلاب از مسوولان مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران این است که تا تزریق صد در صدی واکسن توسط طلاب و اعلام خاتمه کرونا توسط مراجع مربوطه رسمی کشو، برنامههای آموزشی و امتحانات به صورت مجازی پیش برود.
*طلاب خوابگاهی نه راه پس دارند و نه راه پیش!
فاطمه معصومی طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمةالزهرا(س) استان فارس شهر ارسنجان که جزو طلاب استفاده کننده از خوابگاه است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت: با شیوع بیماری کرونا خوابگاهها تعطیل شد، طلاب به خانههای خود بازگشتند و از طریق فضای مجازی در کلاسهای درس حاضر میشدند.
وی اذعان کرد: در صورتی که امتحانات به صورت حضوری برگزار شود من و جمع دیگری از طلاب برای مشارکت در امتحان مجبور به حضور در خوابگاه هستیم، در این شرایط که کرونا همچنان جولان میدهد، حاضر شدن در فضای خوابگاه خطرآفرین است.
طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمهالزهرا(س) ارسنجان ادامه داد: لازمه حضور در خوابگاه مراوده تمام وقت با افراد دیگری است که در خوابگاه حضور دارند؛ در صورتی که حتی یک نفر از جمعیت خوابگاهیان بیمار یا ناقل باشد ضربه قابل توجهی به سلامت افراد حاضر در خوابگاه وارد میآید.
معصومی بیان کرد: جمعیت خوابگاهها اغلب متراکم است و تعدادی از این جمعیت واکسن کرونا دریافت نکردهاند؛ حتی اگر همگی واکسن را هم دریافت کرده باشند نمیتوانند شبانهروز از ماسک استفاده کنند که در این صورت سلامتی طلاب خوابگاهی تضمین نخواهد شد.
وی مطرح کرد: طلبهای که در طول ترم زحمت درس خواندن و مباحثه کردنهای مجازی را به جان خریده است تا روند تحصیلی خود را به سرعت طی کند و به مشکل سنوات نخورد، اگر بخواهد برای امتحانات تا شهریور ماه منتظر بماند لطمه بزرگی به روحیه و درسهایش وارد میشود در حالیکه شرایط کشور در شهریور ماه نیز از اکنون قابل پیشبینی نیست.
وی اضافه کرد: از مسوولان برنامهریز حوزه علمیه خواهران انتظار میرود با برگزار کردن امتحانات به صورت مجازی، در راستای حل مشکلات طلاب همکاری بیشتری داشته باشند.
*ممانعت خانوادهها نسبت به حضور طلاب در حوزهها با شرایط فعلی کرونا در کشور
حدیثه مخبریان طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمیه(س) استان سمنان شهر دامغان نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان اینکه طلاب برخی از شهرها ۱٠ روز مانده به شروع امتحانات از اینکه امتحانات به صورت حضوری برگزار میشود مطلع شدهاند گفت: افرادی که هنوز واکسن نزدهاند در این فرصت کم نمیتوانند همزمان برای واکسینه کردن خود و مطالعه دروس امتحانی اقدام کنند.
وی اذعان کرد: خانواده من و خیلی از طلاب دیگر در شرایط فعلی نسبت به حضور فرزند خود در حوزه ممانعت میکنند و صدور جواز در این راستا را مشروط به صفر شدن آمار مبتلایان به کرونا در کشور یا حداقل در استان محل سکونت کردهاند.
طلبه حوزه علمیه خواهران فاطمیه(س) دامغان اضافه کرد: به نظر ضروری است مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران امتحانات ترم جاری را به صورت مجازی برگزار کند و اجرای حضوری برنامهها را تا واکسینه شدن همه طلاب به تعویق اندازد تا محصلان حوزوی و خانوادههایشان نسبت به شرایط حضوری حوزه خیالی آسوده داشته باشند.
*ممانعت برخی حوزهها از مشارکت حضوری طلابی که واکسینه نشدهاند در امتحانات
پرستو حسنی طلبه حوزه علمیه خدیجه کبری(س) زنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار کرد: مدتی پیش خانوادگی درگیر بیماری کرونا شدیم به همین دلیل پزشکان از تزریق واکسن به ما خودداری کردند؛ بر اساس ابلاغیه حوزه چون واکسن نزدهام نمیتوانم در امتحانات حضوری شرکت کنم.
وی ادامه داد: چنانچه امتحانات به صورت مجازی برگزار نشود، من و خیلی از طلاب دیگر که هنوز واکسینه نشدهایم نمیتوانیم در امتحانات حضوری شرکت کنیم و مجبور به حذف واحدهای درسی میشویم که در این صورت روند تحصیلیمان به مشکل میخورد.
طلبه حوزه علمیه خدیجه کبری(س) زنجان بیان کرد: علاوه بر موارد مطرح شده، دارای نوزاد هستم و همسرم بابت سلامت فرزندمان نگران است و با محدودیتهایی نسبت به حضور خود و فرزندم در حوزه مواجه هستم.
*دورهمیهای یلدایی و خطر تشدید همهگیری کوویید-۱۹
حسنی تصریح کرد: علاوه بر تداوم ابتلا و بستری بیماران کرونایی در زنجان، ویروس کووید-۱۹ همچنان دارد روزانه در این استان فوتی برجای میگذارد.
وی با بیان اینکه شب یلدا در پیش است و بسیاری از افراد ممکن است برای تجدید دیدار با اعضای خانواده در دورهمیها شرکت کنند گفت: در این محافل خانوادگی مشخص نیست چند نفر مبتلا یا ناقل ویروس کرونا میشوند و با حضور در جلسه امتحان دیگران را مبتلا میسازند. در چنین شرایطی ممکن است ضریب ابتلا به کرونا دوباره اوج بگیرد.
طلبه حوزه علمیه خدیجه کبری(س) زنجان مطرح کرد: طلاب توقع دارند مراجع مدیریتی و برنامهریز حوزوی شرایط استانها را در نظر گیرند و برای سلامتی طلاب و خانوادههای آنان اهمیت بیشتری قائل شوند.
حیدری طلبه حوزه علمیه خواهران کوثر استان تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه تشریح کرد: مادرانی که فرزندان محصل دارند اگر به کرونا مبتلا شوند فقط خودشان ضربه نمیخورند بلکه سیر تحصیل فرزندانشان آسیب دیده و آینده آنان تحت تاثیر قرار میگیرد.
*فضای غیراستاندارد برخی حوزهها مناسب اجرای برنامههای حضوری در شرایط ناپایدار کرونایی نیست
وی ادامه داد: دو فرزند دو قلو دارم که کنکور دارند، مدرسهشان کلاس همه پایهها را حضوری کرده است به جز دانشآموزانی که کنکور پیش رو دارند تا مبادا درگیر کرونا شوند و از کسب آمادگی برای کنکور عقب بمانند و یک سال عمر و تلاششان هدر برود.
طلبه حوزه علمیه خواهران کوثر استان تهران مادران را رکن اصلی و محور آرامش خانواده دانست و گفت: جمعیت مادران طلبهای که فرزندانشان کنکور پیش رو دارند یا فرزندانشان محصل و در حال آماده شدن برای امتحان هستند کم نیست، اگر این مادرها مجبور به مشارکت حضوری در امتحان شوند و کرونا بگیرند آینده فرزندانشان لطمه سنگینی خواهد خورد.
حیدری تصریح کرد: برگزاری امتحانات به صورت حضوری نیازمند فضای مناسب، بزرگ، استاندارد و دارای تهویه مطلوب است تا ضریب ابتلا حاضران در آن مکان به کرونا کاهش یابد در حالیکه بسیاری از حوزهها چنین فضایی ندارند.
*آلودگی هوای زمستانی کلانشهرها و آسیبپذیری ریوی ساکنان آنها
وی اذعان کرد: دو سال است که به علت شیوع بیماری کرونا برای حفظ سلامت خانواده به ویژه فرزندان محصل خانواده و همچنین پدر و مادرهای سالمندی که بیماری زمینهای هم دارند از حضور در هر گونه تجمع و حتی دیدارهای محدود و حسابشده خانوادگی خود را محروم کردهایم، اکنون شرایطی که حوزه پیش روی بانوان طلبه گذاشته است ممکن است سلامتیما و اعضای خانوادهمان را تحت تاثیرات نامطلوب قرار دهد.
طلبه حوزه علمیه خواهران کوثر استان تهران مطرح کرد: ساکنان کلانشهرهایی مثل تهران که با مشکل آلودگی هوا نیز رو به رو هستند و در ایام سرد سال پدیده وارونگی هوا نیز دامنگیرشان میشود ریههای آسیبپذیرتری دارند و در صورت مواجه شدن با ویروس کرونا مقاومت کمتری خواهند داشت.
حیدری افزود: افرادی که مدعی اتمام بیماری همهگیر کرونا هستند توضیح دهند که هشدارهای پیوسته مراجع بهداشتی و ستاد مبارزه با کرونا و همچنین آمارهای روزانه از شمار مبتلایان، بستریها و فوتیهای کرونا بر چه اساسی است.
وی بیان کرد: تفسیر وضعیت کرونا در کشور و اعلام پایان یا تداوم این بیماری باید توسط مراجع مربوطه پزشکی صورت گیرد تا مورد قبول واقع شود.
طلبه حوزه علمیه خواهران کوثر استان تهران اذعان کرد: امید است مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران شرایط نامساعد بانوان طلبه برای شرکت در امتحانات حضوری را در نظر بگیرد و برای کاستن از حجم مشکلات آنان امتحانات را به صورت مجازی برگزار کند.
حیدری عنوان کرد: مادران چتر حمایت عاطفی و مرکز تامین آرامش تمام اعضای خانواده هستند و اگر سلامت آنان به خطر بیفتد خانوادهها در این شرایط حساس دچار مشکل میشوند.
*شناسایی «امیکرون» در ایران و بحرانی که در یک قدمی کشور است
دکتر اصغر عبدلی، فناور واکسن برکت صبح امروز ۲۸ آذر ماه ۱۴٠٠ اعلام کرد:« نخستین مورد کوویید-۱۹ با واریانت امیکرون در ایران با یک کیت ایرانی تشخیص داده شد»؛ این خبر را خبرگزاری دانشجو منتشر کرد. حال جای سوال است که برای حفظ سلامت بانوان طلبه آیا برگزاری غیرحضوری امتحانات نباید در دستورکار قرار گیرد؟
دکتر حمید عمادی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به تصمیم مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران مبنی بر برگزاری حضوری امتحانات پایانترم عنوان کرد: در حال حاضر کشور در شرایط ناپایدار کرونایی قرار دارد ولی عدهای گمان میکنند همه چیز تمام شده است.
*رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره): شرایط کشور به حالت عادی بازنگشته و نیاز به تداوم مراقبتها است
وی اضافه کرد: در ۸۸ کشور امیکرون شناسایی شده و در ایران نیز این ویروس گزارش شده است، ضروری است مراقبتها بیشتر شود و حتی ممکن است نیاز به تکرار دوران قرنطینگی شود چون طبق گزارشها این ویروس جدید خطرآفرینی بیشتری به همراه دارد.
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) تصریح کرد: اقدام مناسبی نیست که محصلهای حوزوی را مجبور به امتحانات حضوری کرد چرا که شرایطی پیش روی کشور قرار دارد که در یک قدمی بحران به سر میبریم.
عمادی ادامه داد: صحیح نیست که فکر کنیم همه چیز تمام شده است، امیکرون نشانداده که شرایط کرونایی سختتری ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه نباید به سرعت سمت شرایط عادی پیش رفت و قرنطینهها و سختگیریها باید دوباره اعمال شود افزود: درخواست میشود حوزههای علمیه امتحانات را به صورت حضوری برگزار نکنند و گمان بر این نبرند که شرایط کرونایی تمام شده است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) اذعان کرد: به لطف خداوند وضعیت کشور اکنون مطلوب است ولی اینگونه نیست که همینگونه بماند و برای عدم ورود به شرایط جدید بحرانی نیاز به تداوم رعایت همه جانبه دستورالعملهای بهداشتی وجود دارد.
خبرگزاری شبستان هفتم فروردین ماه سال گذشته مصاحبهای از زهرا ابراهیمی، کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی منتشر کرد که وی در بخشی از این مصاحبه گفته است: هرآنچه منجر به ضرر مادی یا معنوی و یا جسمی یا روحی به دیگران شود در دایره حقالناس قرار میگیرد. قوانین دین اسلام مبتنی بر سعادت و سلامت فرد و اجتماع است و هرآنچه این سعادت و سلامت را به خطر اندازد مردود می باشد.
درست است که مسوولان مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران در پی اعلام جواز از سوی دولت مبنی بر تداوم برنامههای آموزشی به صورت حضوری تصمیم به حضوری کردن امتحانات گرفتند ولی ضروری است شرایط ویژه بانوان در جامعه مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
با توجه به اینکه صبح امروز امیکرون در کشور شناسایی و گزارش شد و به گفته کارشناسان پیشبینی میشود شرایط بحرانی در حال ایجاد باشد بهتر است قبل از اینکه سلامتی و جان بانوان حوزوی و خانوادهای آنان به خطر افتد تصمیم مطمئنهای گرفته شود و شرایط امنیتبخشی برای ادامه تحصیل آنان فراهم شود.
=================
گزارش از : فاطمه جمالزاده
انتهای پیام/۶۳/۳۱۳