پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حضرت زهرا(س)

حوزه/ نشست برخط تفسیر آیات قرآن، با رویکرد معرفی زنان نمونه در قرآن در مدرسه علمیه فاطمةالزهرا (س) ورزنه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام علی اکبر جلالی، در جلسه برخط تفسیر آیات قرآن، در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمة الزهرا (س) ورزنه، به بیان ویژگی‌های زنان نمونه در قرآن پرداخت و گفت: وجود مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها به بهترین و کامل‌ترین شکل به این صفات آراسته بودند.

استاد حوزه در ادامه با اشاره به آیه مباهله گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید: … فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل‌لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِینَ بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نمائیم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آن‌گاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.(سوره آل عمران ،۶۱) که مراد آیه از «اَبْناءَنا» (پسرانمان) حسن و حسین (علیه السلام)، و مراد از «نِساءَنا» (زنانمان) فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و مراد از «اَنْفُسَنا» (جان‌هایمان) را حضرت علی (علیه السلام)، دانسته‌اند. این سه واژه با صیغه جمع ذکر شده، در حالی که مصادیق آنها مفرد هستند و این فضائل اهل بیت را می‌رساند. حضرت فاطمه سلام الله علیها هر چند یک نفر بود اما تمام صفات زنان نیکو و برتر عالم را در وجود خود دارد از این رو در آیه لفظ نساء نابکار رفته است.

جلالی در ادامه نام تعدادی از زنان نمونه که در قرآن ذکر شده را بیان کرد و افزود: همسر ابراهیم علیه السلام ساره بود که به عنوان خدمتگزاردین نامگذاری شده است. وَامْرَأَتُهُ قَائِمَةٌ فَضَحِکَتْ فَبَشَّرْنَاهَا بِإِسْحَاقَ وَمِنْ وَرَاءِ إِسْحَاقَ یَعْقُوبَ در این ایه لفظ قائمه بکار برده شده است و صفت قائمه مورد ستایش قرار گرفته است. یعنی این زن همواره خدمتگزار دین بود و در حال پذیرایی بود که مژده بچه دار شدن به او داده شد. حضرت فاطمه سلام الله علیها بانویی بودند که در همه حال خدمتگزار اسلام بودند و ایشان جان و مال و فرزندان خود را در راه اسلام فدا نمودند، صفت قائمه که در ایه ذکر شده تجلی کامل آن در وجود مبارک حضرت فاطمه سلام الله علیها است.

استاد حوزه در ادامه، صفورا همسر حضرت موسی را به عنوان یکی دیگر از زنان نمونه که در قرآن بیان شده است نام برد و گفت: صفورا، دختر حضرت شعیب و همسر حضرت موسی علیه السلام، الگوی حیا بود. قرآن کریم در ضمن آیه‌ای به حیای او اشاره می‌کند و می‌فرماید: فَجَاءَتْهُ إِحْدَاهُمَا تَمْشِی عَلَی اسْتِحْیَاءٍ قَالَتْ إِنَّ أَبِی یَدْعُوکَ لِیَجْزِیَکَ أَجْرَ…؛ وی با عفت و حیایی که داشت، نزد حضرت موسی علیه السلام آمد و گفت: پدرم تو را دعوت می‌کند تا به تو پاداش آن آبی را بپردازد که برای سیراب کردن گوسفندان ما آوردی.

حجت الاسلام جلالی در ادامه بیان کرد: ما این صفت حیا را در حضرت فاطمه (س) به صورت کامل‌تر و بهتر می‌بینیم هنگامی که می‌خواست خطبه فدکیه را برای مخاطبان بخواند از پشت پرده خطبه را قرائت کرد.

استاد حوزه بیان کرد: حضرت فاطمه سلام الله علیها تمام خصوصیات و تمام فضائل این زنان نمونه را به صورت کامل و جامع دارد و ایشان به عنوان نماینده همه‌ی زنان موحد در طول تاریخ هستند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha