تیتر سه زیرسرویس
-
عضو شورای عالی حوزه تبیین کرد:
بررسی تاریخی موضوع حجاب و کارکردهای اجتماعی آن
حوزه/ برخی با نگرش سطحی به مسئله حجاب، آن را به یک مسئله فردی و شخصی تقلیل داده و ادعا میکنند: حجاب یک امر شخصی است و هرکس در امور شخصی خود آزاد است و کسی نباید متعرض او شود یا دولت، قانونی در مورد آن وضع کند؛ ولی تحقیقات علمی و بررسی های کارشناسانه این نتیجه را در اختیار قرار می دهد که هرچند حجاب یک بعد فردی دارد؛ ولی بعد اجتماعی آن؛ مهمتر و سرنوشت سازتر است و آنچه در عرصه فرهنگی و اجتماعی مطرح میشود و از لزوم یا عدم لزوم آن سخن گفته میشود، همین بعد اجتماعی است.
-
استاد حوزه:
رفاقت با خوبان انسان را خوب میکند
حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین کمیلی خراسانی گفت: شاگردان این مکتب موظف هستند که پا جای پای بزرگان این مکتب بگذارند. ببینند گفتار، رفتار و زندگی آنها چگونه بوده و به آنها تأسی کنند. رفاقت با خوبان انسان را خوب میکند. رفاقت، همنشینی، هم صحبتی، نگاه کردن، تفکر و اندیشه کردن انسان را خوب میکند.
-
شعر | نفریننامه آیتالله واصف لاهیجی علیه آمریکا
حوزه/ آیتالله واصف لاهیجی (ره) نفریننامه ای را علیه آمریکای ظالم و چپاولگر سروده بود.
-
احکام شرعی | خواندن ترجمۀ آیه سجده دار
حوزه/ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «خواندن ترجمۀ آیه سجده دار» پاسخ گفتند.
-
چرا سگ نجس است و نمیتوان آن را در خانه نگه داشت؟
حوزه/ سگ یکی از نجاسات و نجس العین است یعنی تمام اجزاء بدنش حتی آب دهان او نجس است. حکم نجس بودن آن هم در احادیث معصومین بیان شده است و قبول احادیث معصومین هم به حکم آیات قرآن واجب است.
-
اعمال شب و روز ۱۵ ماه رجب + اعمال ام داود
حوزه/ شب و روز ۱۵ ماه رجب دارای اعمالی است که به انجام آن توصیه شده است.
-
مقام و منزلت حضرت زینب سلام الله علیها
حوزه/ حضرت زینب(س) در زمره بافضیلت ترینِ زنان جهان، دارای جلالت شأن، منزلت والا، قوّت استدلال، برتری عقل، استواری قلب، فصاحت زبان و بلاغت بیان بود و این، از سخنرانی در کوفه و شام که گویی از زبان پدرش امیر مؤمنان علیه السلام ایراد می گردید دانسته می شود.
-
احکام شرعی | شک در قرائت
حوزه/ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «شک در قرائت» پاسخ گفتند.
-
چرا جمهوری اسلامی برای مواضع خود این همه هزینه میپردازد؟
حوزه/ برای رسیدن به اهداف بلند و متعالی، دادن انواع هزینه ها، عقلی و عقلایی و شرعی است. اهدافی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بیان گردیده و در شعارهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی هم بارها بر روی آن تأکید شده است آنقدر بلند و متعالی است که توجیه کننده این هزینه هاست.
-
افسانه دراماتیک کشتار یهودیان بنی قریظه توسط امیرمؤمنان علیه السلام؛ واقعیت چیست؟
حوزه/ پژوهشگر بنیاد بین المللی امامت به بررسی اقوال مرتبط به کشتار یهودیان توسط امام علی(ع) پرداخت.
-
یادداشت رسیده | به بهانه «ساخت ایران»
حوزه/ زبان و خط، کالای فرهنگی هستند؛ رهبر انقلاب در دیدار با کارآفرینان در ۱۰ بهمن امسال و در توصیه به آنها برای درج نام ایران بر روی کالاها فرمودند: بنویسید «ساخت ایران»، «MADE IN IRAN» هم ننویسید؛ بنویسید «ساخت ایران» با خطّ فارسی.
-
توصیهای برای معتکفین و جاماندگان از اعتکاف
حوزه/ در آستانه ایام نیمه ماه رجب و برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در مساجد سراسر کشور، رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با ارسال نامهای از رهبر انقلاب درخواست کرده است که توصیهای به معتکفین داشته باشند.
-
احکام شرعی | فراموشی نذر
حوزه/ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «فراموشی نذر» پاسخ گفتند.
-
در جمع معتکفین تبیین شد:
۱۰ ویژگی شخصیتی امیرالمؤمنین(ع)بر محور نهج البلاغه
حوزه/ سوگند به خدا، معاویه از من سیاستمدارتر نیست؛ اما او نیرنگ میزند و مرتکب انواع گناهان می شود. اگر نیرنگ ناپسند و ناشایسته نبود، من سیاستمدارترین مردم بودم، ولی هر نیرنگی گناه است و هر گناهی یک نوع کفر
-
در گفتوگو با پژوهشگر حوزوی بررسی شد:
روش برخورد امیرالمومنین(ع) با مفاسد اقتصادی و ویژهخواران
حوزه/ حجت الاسلام ارکیان با بیان این که حضرت علی(ع) عدالت اجتماعی را از عدالت اقتصادی شروع کردند، گفت: این امر، به خاطر اهمیت مسائل اقتصادی در جامعه است. اقتصاد، ستون فقرات جامعه انسانی است که بدون آن، جامعه فلج خواهد شد و سعادت و حتی دیانت و معنویت جامعه مختل خواهد شد.
-
شگفتی مهماندار هواپیمای امام از آرامش روحی ایشان
حوزه/ امام پس از پرواز به طبقه دوم هواپیما رفتند و پس از تهجد به استراحت پرداختند. یکی از میهمانداران از آرامش امام در آن شرایط حساس و خطرناک شگفتزده شده بود میگفت من چندینبار از بالای سرشان رد شدم تا مطمئن شوم که به خواب رفتهاند یا نه با کمال تعجب دیدم که با آرامش کامل در خواب به سر میبرند.
-
با برکتترین مولود اسلام
حوزه/ ولادت امام جواد علیه السلام از جهات گوناگون نقطه عطفی بود برای اسلام و تشیع ؛ دوره امامت آن حضرت دارای ویژگی هایی بود که در دوره های امامان قبلی نبود ؛ شرایط و زمان خاص دوره امامت آن حضرت، جایگاه علمی حضرت، امامت در کودکی و بروز ویژگیهای خاص علمی از حضرت باوجود کمی سن و سال این دوره را دوره ای خاص از امامت باید دید چنانکه ولادت و وجود این امام همام خاص میباشد.
-
تفاوتهای انقلاب اسلامی و انقلاب نیکاراگوئه؛
دو انقلاب با شروعی همزمان؛ اما پایانی متفاوت
حوزه/ مردم نیکاراگوئه با دادن هزاران کشته، انقلاب کردند و کشور را تحویل سران انقلابی خود دادند؛ چنان که در ایران اسلامی نیز انقلاب با خون هزاران شهید به ثمر رسید؛ اما متأسفانه انقلاب نیکاراگوئه پس از یک دهه تلاش انقلابیان، استمرار نیافت و در پی انتخابات سال ۱۹۹۰، طعم تلخ شکست را چشید و حکومت از سوی انقلابیان واگذار شد.
-
متن کامل سخنان امام خمینی (ره) در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷
حوزه/ امام خمینی(ره): من دولت تعیین می کنم، من تو دهن این دولت می زنم، من دولت تعیین می کنم، من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می کنم، من به واسطه اینکه ملت مرا قبول دارد ...
-
نامه جالب یکی از جوانان آلمان غربی به امام خمینی(ره)
حوزه/ اهالی نو فللوشاتو چند تن از معتمدین شهر را همراه با بستهای از خاک وطنشان به رسم هدیه به حضور امام فرستاد و نسبت به امام اظهار ارادت کردند. امام از میهماننوازی آنها تشکر کرد. یکی از جوانان آلمان غربی یادداشتی به خدمت امام نوشت. در نامه او آمده است: ...
-
راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با کلیدواژه «زیست عفیفانه»
حوزه/ امروز نقطه عزیمت ما کجاست؟ میدانیم که امروزه در خصوص مسئله عفاف و حجاب در جامعه دچار مشکل هستیم؛ اما نقطه عزیمت و حرکت ما چطور میتواند باشد؟ با توجه به شرایط امروز جامعه، چه باید بکنیم؟ مسئله حجاب بهلحاظ فرهنگی بودن، قابلیت اجرای دستوری ندارد و بهلحاظ سیاسی بودن نیز، قابل رها کردن نیست. اینجا چه راهکاری وجود دارد؟ راهکاری که بارها توسط مرحوم حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بیان شده و قابلیت بهکارگیری دارد، چیست؟
-
فلسفه سینما و دین (بخش سوم)
حوزه/ سینما هنری است تصویری و شعر هنری است کلامی که تصویرآفرینی در آن اهمیت والایی دارد. سینما و شعر هریک در ارائه تصویر ابزار خاص خود را دارند. با این تفاوت که در کلام خلق تصویر، خلاقیت برتری میطلبد. در سینما تصویرها میتوانند عیناً عکسبرداری از واقعیت حاضر و آماده دنیای خارج باشند؛ به همین دلیل هم هنر فیلمساز اغلب در مرحله پشت سر نهادن تصویرها تجلی میکند.
-
گزارشی از کرسی نظریهپردازی واکاوی فقهی ارزش زمانی پول
حوزه/ کرسی نظریه پردازی با موضوع واکاوی فقهی ارزش زمانی پول با سخنرانی حجتالاسلام محمدتقی تولمی و نقد حجت الاسلام احمدرضا صفا در موسسه فقهی دارالثقلین امام عصر(عج) قم برگزار شد.
-
برداشت های اخلاقی (۱۰۱)؛
توصیهها و ثمرات مصافحه
حوزه/ امام باقر(ع) فرمودند: هنگامی که دو مؤمن به هم برخوردند و مصافحه کنند، خدا به آنها رو آورد و گناهانشان چون برگ درخت بریزند.
-
احکام شرعی | نیت نماز غفیله و نافله مغرب در یک نماز
حوزه/ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «نیت نماز غفیله و نافله مغرب در یک نماز» پاسخ گفتند.
-
فلسفه سینما و دین (بخش دوم)
حوزه/ داستانهای قرآنی یا همان قصص، وجه «تذکر» و «تنبه» و «معرفت» دارند و اگر هم چیزی بیرون از این باشد در خدمت گویایی یک واقعه یا طرح و تثبیت و تأکید و تأیید آن رویداد تاریخی به لحاظ نزدیکیاش به واقعیت است و فارغ از این، وجوه مصطلح در داستان نویسی که همان عبارت اخرای «شخصیت پردازی» یا «فضاسازی» باشد در آنها نیست.
-
دستور امام جواد (ع) در زمانی که زلزله زیاد است
حوزه/ شیخ صدوق(ره) از عالمان بزرگ شیعه به نقل از علی بن مهزیار در صفحه ۱۰۱ جلد پنجاهم بحارالانوار روایت می کند که خدمت امام جواد(ع) نامه ای نوشتم و از فراوانی زلزله در اهواز به ایشان شکایت نمودم و گفتم: آیا صلاح می دانید من از این شهر منتقل شوم؟ ایشان مرقوم فرمود: ...
-
شعر | شرطِ اوّلِ آزادی!
حوزه/ حمیدرضا شیرعلی مهرآیین در اشعاری به موضوع قرآن سوزی واکنش نشان داده است.
-
احکام شرعی | هزینههای غیرضروری ادارات دولتی در پایان سال
حوزه/ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «هزینه های غیر ضروری در ادارات دولتی» پاسخ گفتند.
-
فلسفه سینما و دین (بخش اول)
حوزه/ در جهان معاصر، سینما یکی از مهمترین شاخههای هنری است و غرب به عنوان مبدع و مخترع آن، بی تردید رهیافتها و رویکردهای فرهنگی خویش را بر آن بار کرده است، اما هویّت قومی و دستاورد هنری و آینه فرهنگی ایرانیان از دیرباز، شعر و ادب بوده است.