به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجتالاسلام و المسلمین سید محمد علی آل هاشم، امروز در جلسه مجمع اساتید و پیشکسوتان قرآنی استان که در محل اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی برگزار شد، گفت: از لحاظ کمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به برکت وجود قرآن، امام رضوان الله علیه و مقام معظم رهبری از فضائل آن بشدت بهرهمند گشتیم؛ متأسفانه جامعه ما نیازهای قرآنی خود را به خوبی نشناخته و به دنبال تأمین آن نیز به معنای کامل نبوده، لذا متولیان قرآنی برای رفع این معضل باید هرچه بیشتر به فکر بیفتند.
وی افزود: دیگر مجامع نیز که برای ترویج فرهنگ قرآنی شکل میگیرند باید اختلافات را کنار گذاشته و همه برای ترویج این فرهنگ پیش بیایند، جامعهای که بتوان آنرا قرآنی خواند باید از هر حیث قرآنی باشد؛ منع اسراف، ناپدید شدن آثار فقر در جامعه، از میان بردن رابطه سازی و حفظ کرامت و ارزش انسان همگی باید درجهت قرآن و با استناد به مبانی فرهنگ قرآنی باشد.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: جامعه قرآنی زمانی محقق میشود که افراد آن قرآنی باشند، در غیر این صورت جامعه مدینه فاضله میشود. در مساجد گاهاً مانع تلاوت قرآن میشوند و در این مورد باید به تفاهم میرسید، که نوجوانان و جوانان نیز وارد این جو شوند چراکه باید علاوه بر استفاده از پیشکسوتان راه ورود جوانان نیز به این عرصه باز شود، همچنین در این راستا نباید ارتباط حافظان و قاریان با یکدیگر قطع گردد.
وی افزود: میدان دادن به جوانان دلیلی بر خانه نشینی پیشکسوتان نیست، چراکه ترکیب نشاط و انرژی جوانی و پختگیها و تجربیات پیشکسوتان باعث ایجاد جامعه قرآنی بهتری میشود. جامعه قرآنی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد اما گاهاً افراد حاضر در این جامعه از آن غافل هستند.
حجتالاسلام و المسلمین آل هاشم ادامه داد: زمانی که سازمانها و نهادها دچار اشتباه میشوند جامعه قرآنی باید به مطالبه گری برخیزد و در جهت اصلاح اشتباهات این ارگانها حاضر شود، قرآنیها و اعضای جامعه آن نیز باید به ظرفیت خود اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی افزود: در حوزه قرآن همچنین باید تقسیم وظایف نیز صورت گیرد و افراد در حوزه تخصصی خود وارد عمل شوند، به جای موازی کاری باید عمق بخشی به مفاهیم قرآنی صورت گیرد.
امام جمعه تبریز در پایان اظهار کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی اسلامی برگرفته از همین موضوعات است ولی اگر کسی در تجوید، قرائت قرآن و ترجمه آن مهارت بالایی داشته باشد ولی در عمل او قرآن ظاهر نشود، در واقع با قرآن بیگانه است چراکه آیات قرآن به ما درس زندگانی میدهند و دستاورد واقعی و حقیقی انسان چیزی است که محصول فعل او باشد.
انتهای پیام