شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۵ شوال ۱۴۴۵ | May 4, 2024
علیرضا تراشیون

حوزه/ سخنران حرم مطهر بانوی کرامت، سکوت در محیط خانه را زمینه‌ساز شکل‌گیری آسیب‌های خانوادگی دانست و گفت: سرزنش، عیب‌جویی و نبش قبر گذشته‌های منفی، شعله‌های لجاجت و اختلافات در خانواده را برافروخته‌تر می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علیرضا تراشیون، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به این که اگر بخواهیم نسل سالم، خوب و خدایی پرورش دهیم، باید فرزندانمان را خانواده‌دوست تربیت کنیم، اظهار داشت: خانواده پتانسیل ویژه‌ای دارد و اگر بچه‌ها به خانواده دلگرم باشند و در محیط خانواده آرامش داشته باشند، کمتر در معرض آسیب‌ها قرار خواهند گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه دشمنان با فرهنگ‌سازی سبک زندگی غربی به دنبال گسترش زندگی‌های دور از خانه و خانواده هستند، اظهار داشت: غرب در مدل زندگی ارائه شده، پدر و مادر را دست‌وپاگیر می‌داند و در تلاش است تا به انحا و حیله‌های مختلف، نسل‌ها را از خانواده جدا سازد تا بتوانند باورها و اعتقادات غلط را در ذهن جوان نهادینه‌سازی کند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر ضمن تأکید بر تقویت ارتباط فرزندان با اصل و ریشه‌، فامیل را پشتوانه و شناسنامه خانواده توصیف کرد و ابراز داشت: هراندازه ارتباط میان اقوام عمیق‌تر باشد، خانواده پایدارتر و کمتر دچار آسیب خواهد شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیون ضمن اشاره به فرازهایی از آیه ۲۱ سوره روم، شکل‌دهی به محیط آرام برای زن و مرد را از مهم‌ترین اهداف تشکیل خانواده برشمرد و اذعان داشت: رسانه‌های طبع سردی دارد؛ یعنی هرچه از رسانه‌ها بیشتر استفاده کنیم، فضای خانواده به سردی بیشتر گرایش خواهد یافت.

وی با بیان این که متأسفانه سبک زندگی امروز جامعه به سمت فقدان حریم آرام به‌دور از رسانه حرکت می‌کند، اظهار داشت: مدیریت زمان، مدیریت مکان و مدیریت مصرف رسانه از مهم‌ترین عرصه‌های مدیریت رسانه است؛ اگر به این مؤلفه‌ها توجه داشته باشیم، در محیط خانواده آرامش و ارتباط صمیمانه میان اعضای خانواده را حفظ و تقویت خواهیم نمود.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بر اهمیت تقویت مصاحبت و گفتگوی زناشویی در موضوعات مختلف خانواده به‌ویژه تربیت فرزندان تأکید کرد و ابراز داشت: ورود رسانه از بستر تلفن‌های همراه در اتاق‌خواب، گفتگوی زن و مرد و روابط زناشویی را به سردی سوق می‌دهد.

وی ضمن تأکید بر لزوم گسترش سواد رسانه‌ای در کشور، با بیان این که در بررسی آسیب‌ها باید علل پنهان آنها نیز موردتوجه قرار گیرد، اظهار داشت: سیستم‌های تعلیمی باید به امر مهم تربیت توجه ویژه‌ای داشته باشند؛ رسانه باید در کنار برنامه‌های تفریحی فرزندان، برنامه‌های تربیتی و آگاهی‌بخشی را به‌منظور ارتقای دانش زیستی انتقال دهند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که زن و شوهر هیچگاه نباید به سمت سرزنش و عیب‌جویی از یکدیگر حرکت کنند، اظهار داشت: سرزنش شعله‌های لجاجت را برافروخته‌تر می‌سازد؛ شکل‌گیری گفتگوهای زناشویی، در عین ارتقای مهارت گفتگو در تعمیق عواطف بسیار مؤثر است.

وی بر عدم یادآوری مشکلات قدیمی زوجین تصریح کرد و با اشاره به این که نبش قبر گذشته‌های منفی، شعله اختلافات را همیشه فروزان می‌سازد، خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها برترین الگو در تربیت نسل طیب و الهی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha