دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 29, 2024
کد خبر: 1092763
۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
کتاب

کتاب «روان درمانی یکپارچه اسلامی؛ اتحاد ایمان و عملکرد حرفه ای» نوشته کرییورک الکرمو ترجمه محمد رضا خراسانی زاده، توسط انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان منتشر و در دسترس عموم علاقه مندان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، چاپ نخست کتاب «روان درمانی یکپارچه اسلامی؛ اتحاد ایمان و عملکرد حرفه ای» در ۴۸۸ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه به بهای۲۳۰ هزار تومان از سوی انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان راهی بازار نشر شده است.

احمد خیری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سلامت روان و درمان روان‌شناختی در جامعۀ مسلمانان در بیست سال گذشته به‌طور چشمگیری تغییر کرده است و درمانگران مسلمان در خط‌مقدم توسعۀ مدل‌های نظری و مداخلاتی بر اساس درنظرگرفتن جهان‌بینی اسلامی قرار داشته‌اند.

وی افزود: فصول این کتاب شواهدی بر این موضوع است که چگونه این کار انجام می‌شود و برخی از این کارها چگونه به نظر می‌آیند. در اساس، این سنت اسلامی است که مردم را ترغیب می‌کند که به‌دنبال شفای خویش باشند و فصول این کتاب نشان می‌دهد خدمات روان‌درمانی مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی در حال حاضر موجود بوده و برخی از نمونه‌های این نوع روان‌درمانی در این کتاب ارائه شده‌اند.

رئیس کتابخانه، نشر و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: سلامت روان و گرایش به روان‌درمانی در جامعۀ مسلمانان، چندان شناخته‌شده نیست. این امر به دلایل چندی رخ داده است: دلیل اول اینکه ظاهر این رویکرد ممکن است با تعالیم اسلامی تناقض داشته باشد. وجود این تناقضات ممکن است از نظر تاریخی، به‌ویژه در اواسط قرن بیستم، صادق باشد و امروزه نیز برخی از رویکردهای نوین روان‌درمانی همچنان در تناقض با تعالیم اسلامی باشند؛ اما باید توجه داشت که در دو دهۀ گذشته، مسیر این علم به‌طور چشمگیری تغییر کرده است.

وی ادامه داد: روان‌شناسان و درمانگران مسلمان در خط‌مقدم توسعۀ مدل‌های نظری و مداخلاتی بر اساس درنظرگرفتن جهان‌بینی اسلامی قرار داشته‌اند. دلیل دوم اینکه در این نگاه و رویکرد، عبادت و نماز و افزایش ایمان تنها کاری است که یک مسلمان برای مقابله با ناراحتی‌های روانی باید انجام دهد. اگرچه شواهد چندی اثبات کرده است که دعا و نیایش می‌تواند منابعی بی‌نظیر برای آرامش در زمان‌های سخت باشد، دین و معنویت، درمان همه‌چیز نیست.

خیری گفت: نبود درک صحیح از رابطۀ پیچیده و ظریف بین دین، معنویت و سلامت روان باعث سردرگمی و تداوم این بی‌توجهی به روان‌درمانی شده است. این کتاب به‌دنبال روشن‌کردن چگونگی این کار و ارائۀ توصیفی از مسیرهای پیش‌روست.

وی افزود: خانم کرییورک الکرم، روان‌شناس آمریکایی و مدیر مؤسسۀ الکرم که در آن به امر آموزش و پژوهش در حوزۀ روان‌شناسی اسلامی اشتغال دارد، در این کتاب با همکاری نویسندگان چندی که همه از روان‌درمانگران مبرز در امر روان‌درمانی با گرایش اسلامی هستند، مقالاتی را در این باب گرد آورده و در قالب کتاب پیش‌رو عرضه کرده است.

رئیس کتابخانه، نشر و اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اذعان داشت: پژوهشکدۀ الهیات و خانواده وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در راستای فراهم‌ساختن زمینه‌های لازم برای گسترش و توانمندسازی علوم انسانی و اسلامی و رفع مشکلات پیش‌روی این گونه از فعالیت‌های علمی و پژوهشی، طرح‌های پژوهشی و فعالیت‌های مختلفی را در دستور کار خود قرار داده است که ترجمۀ این اثر، حاصل یکی از این کوشش‌های علمی است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha