به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد، صبح امروز در دیدار با مربیان نهج البلاغه حوزه علمیه خواهران اصفهان با اشاره به این که پیش از انقلاب اسلامی، اهل تسنن شرح هایی را بر نهج البلاغه آورده اند اظهار داشت: شرح ها و کارهای تحقیقی نباید مانع حفظ نهج البلاغه باشد و باید جستجو نمود و بخش های قابل حفظ آن را استخراج کرد.
امام جمعه اصفهان با بیان این که جوانان بهتر می توانند در امر حفظ وارد شوند گفت: تحقیق در جای خود قرار دارد، اما جوانان اگر هفته ای یک بخش از نهج البلاغه را حفظ کنند و با آن انس بگیرند در سال ۵۴ بخش حفظ شده اند.
وی افزود: باید نهج البلاغه به خانه های ما وارد شود و همه نهج البلاغه را بدانند و معتقد هستیم این کلمات نورانیت قلبی و روشنی فکر می دهد و البته کار علمی نیز در جای خود لازم است، اما باید نهج البلاغه را حفظ کرد، زیرا در غیر این صورت نهج البلاغه وارد زندگی نمی شود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به کلامی از امیرمومنان(ع) عنوان کرد: حضرت می فرماید:" الباطلُ أنْ تقولَ سَمِعتُ و الحقُّ أنْ تقولَ رَأیْتُ" شنیدنی باطل است و حق آن است که بگویید دیده ام، لذا باید شنیده ها را بررسی کرد که آیا گوینده آن عادل بوده است، هم چنان که قرآن کریم نیز می فرماید :" یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جاءَکُمْ فاسِقٌ بِنَبَإ فَتَبَیَّنُوا "این کلام در شرایط کنونی بسیار کاربرد دارد و بر همین اساس شنیده هایی که از رسانه های بیگانه می شنویم باطل است.
آیتالله طباطبایینژاد همچنین به تبیین فرمایش امیرمومنان(ع) پیرامون حیات و ممات واقعی پرداخت و افزود: حضرت می فرماید:" المَوتُ فی حَیاتِکُم مَقهورین وَ الحَیاةُ فی مَوتِکم قاهِرین"یعنی انسان زنده آن است که مقهور غیرخدا نباشد و مرگ واقعی آن است که فرد مقهور دیگران باشد، همان گونه که شهدا زنده واقعی هستند ودر بحران های انقلاب به واقع این مسئله را متوجه شده ایم.
وی خاطر نشان کرد: اگر دنیای کفر امروز از ما می ترسد به دلیل وجود شهدا است، زیرا می دانند روح مردی در ملت ما قرار دارد و در برابر جهان کفر ایستاده اند و این معنای حیات واقعی است.
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم استخراج کلمات و عبارات برجسته و کاربردی نهج البلاغه در زندگی روزمره تصریح کرد: امیرمومنان(ع) می فرماید: "دنیا وآخرت مانند مشرق و مغرب است و انسان هر مقدار به سمت مشرق برود از مغرب دور می شود و هر مقدار به سمت مغرب برود از مشرق دور می شود"، یعنی به هر میزان انسان به فکر دنیا باشد از آخرت غافل شده است.
نظر شما