حجتالاسلام والمسلمین رضویمهر رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، به بررسی ابعاد سیاسی، اجتماعی و اعتقادی قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲ پرداخت و اظهار داشت: این جنبش مردمی یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران است که تأثیرات عمیقی در تحولات کشور داشته است.
وی با اشاره به ماهیت این قیام، تأکید کرد: قیام ۱۵ خرداد واکنشی جدی به استبداد و تمرکز قدرت در دست شاه بود که مردم، به رهبری روحانیت، علیه دیکتاتوری و وابستگی رژیم به آمریکا، اعتراض کردند.
حجتالاسلام والمسلمین رضویمهر به نقد امام خمینی(ره) از انقلاب سفید شاه اشاره کرد و یادآور شد: ایشان معتقد بودند که این اصلاحات، بیش از آنکه در راستای منافع ملی باشد، یک حرکت نمایشی و وابسته به غرب است که ارزشهای دینی و ملی را نادیده میگیرد.
وی ظهور رهبری دینی امام خمینی(ره) را نقطه عطفی در تاریخ مبارزات سیاسی دانست و گفت: ورود فعال ایشان به عرصه سیاست، مدل جدیدی از رهبری دینی را معرفی کرد که در نهایت منجر به انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ شد.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، حمایت گسترده مردم از مرجعیت شیعه را نیز از نتایج قیام ۱۵ خرداد دانست و اظهار کرد: این قیام نشان داد که اقشار سنتی، بازار و روستاییان در کنار روحانیت قرار دارند که چنین اتحاد اجتماعی، پشتوانهای قوی برای جنبشهای بعدی شد.
وی به نقش قیام در شکلگیری هویت انقلابی مذهبی اشاره کرد و گفت: قیام ۱۵ خرداد با ادبیات عاشورا گره خورد و مفهوم شهادت و ایثار برجسته شد، این جنبش، دین را از سطح فردی به عرصه عمومی و سیاسی کشاند.
حجتالاسلام والمسلمین رضویمهر، این قیام را نهفقط یک اعتراض سیاسی، بلکه تجلی خشم ملت ایران علیه ظلم و وابستگی دانست و خاطرنشان کرد: این حرکت، زمینهساز پیروزی انقلاب اسلامی شد.
انتهای پیام. /










نظر شما