دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱
موضوع ویژه خطبه غدیر، امام‌شناسی است

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین کمالی با تصریح بر اینکه موضوع ویژه خطبه غدیر، امام‌شناسی است، گفت: این خطبه بی‌نظیر حاوی مطالبی در زمینه‌های مختلف از جمله خداشناسی، امام‌شناسی، معادشناسی و انسان‌شناسی است اما به صورت ویژه درباره موضوع امامت سخن می‌گوید، بنابراین در دهه ولایت و امامت و در طول سال باید موضوع ویژه خطبه غدیر را برای مردم تبیین کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسن کمالی، استاد حوزه علمیه تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با بیان اینکه بر اساس مستندات تاریخی، واقعه بزرگ غدیر تنها یک رویداد دینی نیست بلکه حقیقتی تابناک است که علمای مشهور اهل سنت نیز به آن اشاره کرده اند، اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) در روز عید غدیر با دستور خداوند، مأمور به ابلاغ ولایت شد؛ ولایت به آن یکی از اصول دین که بدون آن، دین ناقص می شود: «یا أیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أنْزِلَ إلَیْکَ مِنْ رَبِّک» (سوره مائده، آیه ۶۷).

استاد حوزه علمیه تهران با اشاره به نامگذاری دقیق و راهبردی دهه ولایت و امامت در تقویم کشور، افزود: غدیر صرفا یک جشن دینی و مذهبی نیست بلکه یک پیام راهبردی برای آینده بشریت است زیرا تکلیف رهبری جهان اسلام در طول تاریخ از سوی حضرت محمد (ص) مشخص شد و هیچ گونه بلاتکلیفی در این زمینه باقی نمی ماند.

وی با بیان اینکه عید سعید غدیر می‌تواند نقطه اتصال و وحدت میان مذاهب اسلامی باشد که البته چنین نیز است، اظهار داشت: دشمنان اسلام همیشه به‌ دنبال ایجاد اختلاف میان مسلمانان هستند ولی می توان با بهره مندی از اعتقاد همه امت اسلامی به واقعه تاریخی غدیر ضمن مبارزه با اختلاف افکنی دشمن مشترک امت اسلامی، بر نقاط اشتراک تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین کمالی ادامه داد: دهه امامت و ولایت فرصتی برای تجدید میثاق امت با رهبری الهی و فرصتی برای ترویج فرهنگ مقدس تشیع است. همه باید به وظیفه خود در قبال تبلیغ آموزه ولایت و امامت تلاش کنند. ولایت راه رهایی ملت ها از ذلت و خواری و طریق رسیدن به سعادت و رهایی و آزادی است.

وی با بیان اینکه برکات دهه ولایت و امامت زمانی محقق می شود که همگی شناخت درست و صحیح از این حقیقت دینی پیدا کنیم، اظهار کرد: اگر درک درستی از موضوع ولایت صورت نگیرد در برنامه ریزی‌ها دچار مشکل می شویم، لذا وقتی معرفت درست نصیب شد باید برای اشاعه آن تلاش کرد.

استاد حوزه علمیه تهران در پایان با تصریح بر اینکه موضوع ویژه خطبه غدیر، امام‌شناسی است، گفت: این خطبه بی‌نظیر حاوی مطالبی در زمینه‌های مختلف از جمله خداشناسی، امام‌شناسی، معادشناسی و انسان‌شناسی است اما به صورت ویژه درباره موضوع امامت سخن می‌گوید، بنابراین در دهه ولایت و امامت و در طول سال باید موضوع ویژه خطبه غدیر را برای مردم تبیین کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha