جمعه ۱۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۱
جابربن عبدالله انصاری بنیان‌گذار سنت زیارت اربعین حسینی

حوزه/ خانم گودرزی گفت: طبق پژوهشها و منابع تاریخی سنت زیارت اربعین امام حسین(ع) به دست جابربن عبدالله انصاری، صحابی پیامبر اکرم(ص)، در چهل روز پس از شهادت آن حضرت و یاران وفادارشان به طور رسمی شکل گرفته است.

خانم سوسن گودرزی مدیر مدرسه علمیه مهدیه خنداب در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک بیان کرد: اربعین حسینی به چهلمین روز شهادت امام حسین (علیهالسلام) و یاران باوفایش مشهور است و مراسم پیاده‌روی و زیارت در این روز از جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و مذهب شیعی برخوردار است.

وی افزود: طبق روایتهای مختلف و پژوهشهای تاریخی، اسرا و اهل بیت(ع) پس از واقعه کربلا در مسیر بازگشت از شام، با آن امکانات و نقل قول‌های متفاوتی روبرو هستیم، اما در یک نکته عمده میان علما و منابع اتفاق نظر وجود دارد؛ و آن نقش جابر بن عبدالله انصاری است.

گودرزی تصریح کرد: شیخ طوسی، از بزرگان علمای شیعه، در توصیف این روز نوشته است که جابر بن عبدالله انصاری از مدینه برای زیارت قبر امام حسین (علیهالسلام) به کربلا آمد و به عنوان اولین زائر این مقام مقدس شناخته می شود.

وی گفت: جابر در بیستم ماه صفر، یعنی چهلمین روز پس از شهادت امام، به کربلا وارد شد و این زیارت و حرکت او، منشاء و آغاز رسمی سنت زیارت اربعین است.

مدیر مدرسه علمیه مهدیه خنداب اظهار داشت: مرحوم آیتی نیز در تحلیل این روایت اشاره دارد که حرکت جابر از مدینه به قصد زیارت بوده است و روز ورود او به کربلا تصادفی نبوده بلکه با اطلاع از فاجعه عاشورا و شهادت امام (علیهالسلام) تنظیم شده است.

وی تاکید کرد: این سنت زیارتی که قرنهاست پابرجاست، پایبندی به یاد و بزرگداشت فداکاریهای امام حسین(ع) را تقویت کرده و پیوندی عمیق میان مسلمانان و تاریخ عاشورا برقرار می کند.

گودرزی اذعان داشت: بدین ترتیب، هرچند برخی اسناد در مورد حرکت اسرا از شام به کربلا اختلاف نظر دارند، نقش جابر بن عبدالله انصاری در تثبیت و تأسیس سنت زیارت اربعین به عنوان یک زیارت مستحب و معنوی، مورد وفاق بسیاری از منابع معتبر تاریخی و مذهبی است. این زیارت، همچنان به عنوان جلوه‌ای مهم از تداوم و زنده نگهداشتن مکتب امام حسین (علیهالسلام) مورد توجه و عمل جامعۀ شیعیان قرار دارد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha