یکشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۷
آل سعود زائران عراقی را به جرم عکاسی از قبرستان بقیع دستگیر کرد

حوزه/ دیگر جای تعجب نیست که عربستان سعودی به دلایل غیرمنطقی و با سوءاستفاده از سکوت دولت عراق و بی‌توجهی وزارت امور خارجه به حقوق عراقی‌های خارج از کشور، به دستگیری‌های مذهبی دست می‌زند.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، دیگر جای تعجب نیست که عربستان سعودی به دلایل غیرمنطقی و با سوءاستفاده از سکوت دولت عراق و بی‌توجهی وزارت امور خارجه به حقوق عراقی‌های خارج از کشور، به دستگیری‌های فرقه‌ای دست می‌زند. مقامات سعودی زائران جوان عراقی را که برخی از آنها دانشجو بودند، به دلیل عکس گرفتن از قبرستان ائمه بقیع و نشان دادن تصاویر فرماندهان مقاومت از جمله شهیدان سید حسن نصرالله، ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی دستگیر کردند.

این امر برخی از احزاب سیاسی را بر آن داشته است تا حقوق این بازداشت‌شدگان را که نزدیک به یک سال است در بازداشت هستند، مطالبه کنند. با این حال، موضع رسمی دولت در مورد این موضوع حساس همچنان غایب است و این امر منجر به تظاهرات در مقابل سفارت آل سعود در بغداد پس از پایان سفر به مناسبت بزرگداشت رحلت پیامبر (ص) خواهد شد.

حسین الکرعاوی، رئیس کمیته سازماندهی جنبش مردمی عراق، گفت: عربستان سعودی نزدیک به یک سال است که تعدادی از عراقی‌ها را در حالی که در حال انجام عمره بودند، در زندان‌های خود بازداشت کرده است. این موضوع، ضعف عملکرد وزارت امور خارجه و ناتوانی آن در محافظت از شهروندان عراقی در خارج از کشور، به ویژه در پادشاهی عربستان سعودی را تأیید و نشان می‌دهد.

وی افزود: عربستان سعودی عراقی‌ها را به دلیل برافراشتن تصاویر شهیدان سید حسن نصرالله، قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در زندان‌های خود دستگیر کرده است. این دستگیری عواقب وخیمی به دنبال خواهد داشت و دولت باید به مسئولیت خود در حفاظت از مردم عراق عمل کند.

الکرعاوی ادامه داد: آمادگی‌هایی برای برگزاری تظاهرات در مقابل سفارت عربستان در بغداد پس از پایان سفر به مناسبت بزرگداشت رحلت پیامبر (ص) برای مطالبه آزادی عراقی‌های بازداشت شده در زندان‌های آل سعود صورت گرفت.

وی تصریح کرد: جوانان بازداشت‌شده در عربستان سعودی شامل پزشکان و دانشجویان دانشگاه‌ها و زیر ۲۰ سال هستند. یکی از جوانان بازداشت‌شده، دانشجوی دندانپزشکی است که به همراه مادربزرگش به حج عمره رفته بود. مقامات سعودی او را ۱۱ ماه پیش به دلیل عکاسی از قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) دستگیر کردند.

از سوی دیگر، رائد المالکی، نماینده مستقل مجلس نمایندگان عراق، تأکید کرد که مقامات سعودی در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴، پنج جوان عراقی را که برای انجام مناسک عمره رفته بودند و در زمان دستگیری در مدینه بودند، به دلیل تسلیت شهادت سید حسن نصرالله در حساب‌های شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی، دستگیر کردند. آنها تا به امروز بدون هیچ گناهی در زندان‌های سعودی هستند.

وی خاطرنشان کرد که بازداشت‌شدگان شامل دانشجویان و اساتید هستند و خانواده‌های آن ها تجمع کوچکی را در مقابل وزارت امور خارجه ترتیب دادند، اما فایده‌ای نداشت و هیچ مقام رسمی با آن ها تماس نگرفته است.

مالکی از طرح سوال پارلمانی خبر داد که در آن از طریق سندی، خطاب به وزارت امور خارجه مطرح شده و سوالات او به شرح زیر است: اقدامات وزارتخانه شما در مورد آزادی ۹ عراقی که ماه‌هاست در عربستان سعودی بازداشت شده‌اند، بدون اعلام اتهامات علیه آن ها یا محاکمه آن ها یا تعیین وکیل برای دفاع از آن ها، چیست؟

وی ادامه داد: آیا این درست است که مقامات سعودی زائران یا عمره گزاران عراقی را صرفاً به دلیل داشتن پست‌هایی در تلفن‌هایشان که مغایر با قوانین پادشاهی است، بازداشت کرده‌اند، حتی اگر این پست‌ها قبل از ورود زائر به پادشاهی ارسال شده باشند؟ آیا تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌های امنیتی و قضایی امضا شده بین دو کشور برای حل مسئله استرداد مورد استفاده قرار گرفته است؟

در همین راستا، محمد البلداوی، نماینده "چارچوب هماهنگی"، توضیح داد که دولت عراق موظف است از شهروندان خود دفاع کند، به ویژه از آنجا که این ۹ شهروند هیچ گونه تجاوز یا نقضی علیه پادشاهی یا مردم آن مرتکب نشده‌اند، بلکه آیین‌های مذهبی خود را که به آن اعتقاد دارند، انجام داده‌اند، زیرا بازداشت یکی از آن ها بیش از ۱۱ماه، یک اقدام خودسرانه آشکار است.

وی ادامه داد: به ویژه اینکه زائران عربستان سعودی و سایر کشورها در عراق، مناسک خود را در آزادی کامل و بدون هیچ گونه ممنوعیت یا محدودیتی انجام می‌دهند و بنابراین سکوت طولانی مدت وزارت امور خارجه غیرقابل توجیه است و باید فوراً پایان یابد.

البلداوی از وزارت امور خارجه عراق خواست تا به طور جدی و سریع این موضوع را از طریق مجاری رسمی دیپلماتیک پیگیری کند و آزادی بازداشت‌شدگان و بازگشت آنها به خانواده‌هایشان را تضمین کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha