چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۳
جنگ ۱۲ روزه باعث شد جوانان قدرت کشور را باور کنند

حوزه/ مدرس دانشگاه و برادر دو شهید دوران دفاع مقدس گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه باعث تا جوانانی که جنگ‌ندیده بودند، انقلاب و امام(ره) را ندیده بودند جنگ را تجربه کنند. جوانان در این جنگ به قدرت کشور ایمان آوردند و باعث شد جوانان به غرب و دشمن پشت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، غلامعلی علایی در میزگرد بررسی و تحلیل واکنش اجتماعی مردم به جنگ تحمیلی و جنگ ۱۲ روزه که در دفتر پایگاه خبری تحلیلی قم فردا برگزار شد با اشاره به تشابهات جنگ تحمیلی و جنگ ۱۲ روزه، اظهار داشت: در هر دو جنگ دشمن احساس کرد ایران ضعیف است و بستر حمله را مناسب دید.

دشمن در توهم پیروزی و سرنگونی به ایران حمله کرد

وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی هشت‌ساله عراق فکر کرد ایران یک کشور نوپا است و قدرت ندارد و گروه‌های تجزیه‌طلب آماده هستند به همین دلیل به ایران حمله کرد.

کارشناس مسائل سیاسی افزود: در جنگ ۱۲ روزه هم اسرائیل همین فکر را کرد و گمان کرد همه چیز برای یک حمله آماده است و دیگر ایران آن نفوذ را در منطقه و حامیان خود ندارد و ایران دیگر آن ایران منسجم نیست.

علایی ابراز داشت: هر دو جنگ تحمیلی و ۱۲ روزه غافلگیرانه بود، در جنگ تحمیلی فرودگاه را زدند، فرماندهان نظامی را ترور کردند و در جنگ ۱۲ روزه هم همین بود در واقع اسرائیل همه چیز را چیده بود که در مدت یک هفته وارد ایران شود.

وی اضافه کرد: هم صدام و هم اسرائیل هر دو در توهم پیروزی و سرنگونی سریع ایران بودند، هر دو دل به نفوذی‌ها و منافقین داخلی و خارجی داشتند و نسبت به این‌ها بسیار امیدوار بودند و منشا هر دو جنگ امریکا بود که در عراق نیابتی بود و در این جنگ رودررو بود.

جنگ ۱۲ روزه در عرصه موشکی و تکنولوژی بود

علایی با اشاره به برخی تفاوت‌ها در دو جنگ تحمیلی و ۱۲ روزه، گفت: در جنگ تحمیلی جنگ زمینی بود؛ ولی در جنگ ۱۲ روزه زمینی نبود و بیشتر بحث تکنولوژی و موشک بود.

وی یادآور شد: توان نظامی در ابتدای انقلاب بازدارنده نبود و در جنگ تحمیلی مردم می‌گفتند موشک جواب موشک ولی ما موشکی نداشتیم.

جنگ ۱۲ روزه باعث شد جوانان به قدرت کشور ایمان بیاورند

برادر دو شهید با اشاره به اینکه نقطه قوت کشور ما از ابتدای انقلاب مردم بودند، گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه باعث تا جوانانی که جنگ‌ندیده بودند، انقلاب و امام(ره) را ندیده بودند جنگ را تجربه کنند. جوانان در این جنگ به قدرت کشور ایمان آوردند و باعث شد جوانان به غرب و دشمن پشت کنند که دشمن در این قسمت دچار خطای محاسباتی شد.

وی ادامه داد: دشمن فکر می‌کرد این مردم، مردم دوران جنگ تحمیلی نیستند و با دشمن همراه خواهند شد که برعکس این موضوع رخ داد و عملیات دشمن خنثی شد.

دبیر کانون فرهنگی تبلیغی نخبگان استان قم با اشاره به اینکه در هنگام شلیک موشک هم مردم کشور و هم مردم منطقه خوشحالی می‌کردند، گفت: اتفاقی که در ایران رخ داد در هر کشوری رخ‌داده بود قطعاً سوق می‌کرد و مردم و مسئولین در ساعات اولیه به سرعت فرار می‌کردند؛ اما در ایران این‌گونه نبود.

جنس کمک مردم با جنگ تحمیلی متفاوت بود

وی خاطرنشان کرد: جنس کمک مردم در جنگ ۱۲ روزه با جنگ تحمیلی هست ساله متفاوت بود. در اولین نمازجمعه بعد از جنگ ۱۲ روزه شاهد حضور بی‌سابقه مردم بودیم و مردم احساس می‌کردند که همه باید در صحنه حاضر شوند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در جنگ ۱۲ روزه فعالیت در بستر فضای مجازی بیشتر شد و همه برای تبیین و امیددهی به میدان آمدند. مردم در این ۱۲ روزه احساس‌کردند که باید در بستر میدان باشند در حالی که در اسرائیل مردم فرار می‌کردند.

وی ادامه داد: در جنگ ۱۲ روزه ۸ هزار و ۲۰۰ باب منزل مسکونی تخریب شد؛ اما با وجود خطر مردم در منزل خود حضور داشتند و روند آرام زندگی خود را ادامه می‌دادند.

عدم اجرای منویات رهبری باعث جنگ و مشکلات است

علایی با اشاره به چرایی وقوع جنگ ۱۲ روزه، گفت: این جنگ با مذاکرات و اتفاقات اخیر گره خورده بود، رهبری بارها و بارها در سخنرانی‌های مختلف اعلام کردند که مذاکره نتیجه ندارد و مذاکره با کسانی که می‌خواهند شما را نابود کنند امیدوارکننده نبود و تجربه نشان داده است نتیجه ندارد.

وی ادامه داد: دشمن در مقابل ما قرار دارد که می‌خواهد همه هستی ما را بگیرد، موضوع دشمن انرژی هسته‌ای یا موشکی نیست آنها به دنبال تجزیه و نابودی ایران هستند؛ بنابراین اتفاقات اخیر در کشور و همین جنگ ۱۲ روزه نشان از آن است که گوش به فرمایشات و سخنان رهبری ندادیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha