محبوبه نبیزاده، مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (سلاماللهعلیها) ساری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ساری، به مناسبت عید غدیر بیان کرد: زیارت غدیریه در کنار زیاراتی همچون «زیارت امینالله» از امام سجاد (علیهالسلام) و «زیارت جامعه کبیره» از امام هادی (علیهالسلام)، جایگاهی ممتاز دارد، این زیارت در روز عید غدیر و در شهر نجف از سوی امام هادی (علیهالسلام) قرائت شده و دربردارنده معارف عمیقی درباره مقام امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) است.
وی افزود: زیارت غدیریه را میتوان شاهکاری معرفتی دانست؛ زیرا مجموعهای غنی از آیات قرآن کریم، روایات نبوی و مستندات تاریخی را در خود جای داده است، در این زیارت، بیش از هفتاد آیه قرآن بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم در بیان فضائل امیرالمؤمنین (علیهالسلام) مطرح شده و در مجموع به بیش از ۲۰۰ فضیلت از فضائل آن حضرت اشاره شده است، محور اصلی این زیارت، تبیین اصل «تولی و تبری» و تبیین جایگاه ولایت در منظومه اعتقادی اسلام است.
نبیزاده ادامه داد: امام هادی (علیهالسلام) در این زیارت با بهرهگیری از تعابیر گوناگون، به تبیین مقام امیرالمؤمنین (علیهالسلام) پرداختهاند، از جمله این تعابیر، تکرار لقب «امیرالمؤمنین» در قالب سلام، شهادت و لعن دشمنان حضرت است، همچنین کاربرد مکرر واژه «أشهد» نشاندهنده تأکید بر گواهی دادن به فضائل و جایگاه الهی آن حضرت است.
وی با اشاره به آیه «اکمال دین» در سوره مائده تصریح کرد: آیه «اَکمَلتُ لَکُم دینَکُم و اَتمَمتُ عَلَیکُم نِعمَتی و رَضیتُ لَکُمُ الإسلامَ دیناً» بهروشنی بیانگر آن است که واقعه غدیر نقطه اوج کمال دین، اتمام نعمت الهی و مایه رضایت پروردگار است؛ امری که آن را از سایر موارد ذکرشده در قرآن درباره «اتمام نعمت» متمایز میسازد.
مدرس حوزه علمیه افزود: بر اساس نقلهای معتبر، از جمله آنچه علامه امینی در کتاب «الغدیر» از منابع اهل سنت نقل کرده است، این آیه در روز غدیر نازل شده و ائمه معصومین (علیهمالسلام) نیز همواره آن را به این واقعه مرتبط دانستهاند.
وی خاطرنشان کرد: در واقعه غدیر، پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) پس از گرفتن اقرار از مردم فرمودند: «هر که من مولای اویم، علی مولای اوست»، واژه «مولا» در این عبارت به معنای ولایت، سرپرستی و رهبری است؛ بنابراین، غدیر نه روز انتخاب، بلکه روز اعلام رسمی ولایت و بیعت با رهبر منصوب الهی است. پیش از این نیز پیامبر اکرم (ص) در مناسبتهای مختلف، از جمله «یومالإنذار» و «حدیث منزلت» در جنگ تبوک، بارها به معرفی جایگاه امیرالمؤمنین (علیهالسلام) پرداخته بودند.
نبیزاده در پایان تأکید کرد: غدیر نقطه پایانی فرآیند معرفی ولایت و آغاز تثبیت آن در جامعه اسلامی است، اگر عاشورا نماد حماسه و مظلومیت شیعه است، غدیر نماد حقانیت، تداوم ولایت و روز شادی و تجدید بیعت مسلمانان با امام و رهبر الهی است.
وی همچنین با اشاره به روایتی از امام رضا (علیهالسلام) گفت: عید غدیر «یوم التبسم»؛ یعنی روز شادی، اظهار سرور، برپایی جشن و آراستن ظاهر است که نشاندهنده عظمت این عید در فرهنگ اسلامی است.
انتهای خبر:313/48











نظر شما