شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت‌الله بوشهری

بر اساس دیدگاه شیعه، حاکمیت به صورت انتصابی است که یا به صورت نصب خاص بوده یا نصب عام، ولی دیدگاه اهل تسنن در امر حاکمیت انتخابی است و آنها معتقدند باید مردم حاکم را خود انتخاب کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت‌الله سید هاشم حسینی ‌بوشهری، صبح امروز در همایش اندیشه سیاسی اسلام با موضوع "مجلس خبرگان و جایگاه ولایت فقیه" در اصفهان، با اشاره به این که در این جلسه به پاسخ چند سوال و پرسش مهم نسل جوان پرداخته می شود، گفت: یکی از پرسش‌های اساسی که در سال‌های اخیر پیرامون جایگاه ولایت‌فقیه از سوی نسل جوان بیان می‌شود، این است که ولایت فقیه چیست؟ و نقش خبرگان رهبری در تعیین ولایت‌فقیه چگونه است؟.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با طرح سئوال دیگری، ادامه داد: آیا کار خبرگان رهبری نصب است یا صرفا معرفی گزینه واجدالشرایط برای ولایت‌فقیه؟، ابراز داشت: پرسش دیگری که جوانان بیان می‌کنند این است که آیا ولایت‌فقیه ریشه در بنیان‌های تفکری دارد؟.

عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری در پاسخ به این پرسش ها، گفت: هر جامعه بشری با هر مکتب و مذهب و هر قومیت و اعتقادی، خود را نیازمند می‌بیند که به حکم فطرت و طبیعت در تامین نیازهای خود بکوشد.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به این که بخش قابل توجهی از نیازهای انسان فردی و شخصی نیست، تصریح کرد: تامین نیازهای اجتماعی، نیازمند تعیین یک سلسله قرادادها و قوانین است.

وی با تاکید بر این که برای اداره این سلسله قراردادها و قوانین نیازمند مدیر و مدبری هستیم که در مسیر رفع موانع و تامین نیازهای افراد جامعه گام بردارد، یادآور شد: ما اعتقاد داریم خداوند مالک همه دنیا است؛ بنابراین حاکمیت در مرحله اول از آن خداست.

مدیر حوزه های علمیه افزود: حکم باید بر اساس اذن و فرمان خداوند متعال باشد و حتی بر اساس آیات قرآن کریم، پیامبر‌(ص) باید در چارچوب دستورات الهی، رسالت خود را در بین امت انجام انجام دهد.

معاون جامعه مدرسین تصریح کرد: خداوند متعال ولایتی را در طول ولایت خودش برای پیامبر‌(ص) قائل شد و از این باب، اطاعت از پیامبر‌(ص) واجب بود.

وی با بیان این که آنچه در همایش اندیشه سیاسی اسلام مطرح می‌شود این است که ولایت‌فقیه در طول ولایت‌ پیامبر‌(ص) و ولایت خداوند است، ابراز داشت: آیا مسئله حاکمیت الهی امری انتصابی است یا انتخابی. در مورد این مسئله، دو دیدگاه وجود دارد. بر اساس دیدگاه شیعه، حاکمیت به صورت انتصابی است که یا به صورت نصب خاص بوده یا نصب عام، ولی دیدگاه اهل تسنن در امر حاکمیت انتخابی است و آنها معتقدند باید مردم حاکم را خود انتخاب کنند.

عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری تصریح کرد: شیعه معتقد است پیامبر‌(ص) و ائمه‌(ع) نصب خاص هستند، ولی افرادی که از سوی آنها در جامعه اذن گرفته و به واسطه وجود مشکلاتی چون حبس و زندانی ائمه‌(ع) و یا غیبت، مردم از دیدار با ائمه و پیامبر‌(ص) محروم هستند، آن افراد نصب عام می‌شوند.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری در پایان تاکید کرد: بر اساس روایات و احادیث، در زمان غیبت هم برای امت اسلامی، مسیر مشخص است و علما و فقهایی که واجدالشرایط هستند، همگی برای هدایت مردم و اجرای حدود الهی منصوب می‌شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha