یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 247661
۱۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۱:۴۷

روزجهانی کتاب کودک بهانه ای است تا بار دیگر، نقش کتاب و جایگاه آن در رشد علمی ،فرهنگی ،اخلاقی و اجتماعی جامعه مورد تاکید قرار گیرد.

انس با کتاب برای نسلی که در آینده ،سکاندار  جامعه خواهد بود، ضرورتی انکار ناپذیر است  و با وجود وسایل ارتباطی و آموزشی بسیار ،کتاب همچنان به عنوان مهمترین و موثرین گزینه علمی و فرهنگی شناخته می شود.

توجه به نیاز کودکان در نگارش کتاب و تأمین نیازهای فکری و روحی آنان از سوی قشر فرهیخته جامعه، باید مورد توجه مسئولین فرهنگی جامعه قرار گیرد.

بسنده کردن به چند نشست و یا نمایشگاه ، کافی نیست و این امر تلاشی فراتر از آن را می طلبد و در شرایط کنونی و هجمه سنگین فرهنگ های بیگانه در قالب انیمیشن و فیلم،  ضرورت آن را دو چندان می کند.

*رسالت حوزه

توجه به رسالت حوزه در این راستا و تبیین معارف دینی و آموزه‌های اسلامی به کودکان و نوجوانان به عنوان نسل آینده جامعه در قالب کتاب، امری ضروری است؛ زیرا تقویت بنیان اعتقادی جامعه بدون پرداختن به آن از زمان کودکی امری، بی‌ثمر خواهد بود؛ به طوری که شکل‌گیری شخصیت انسان در زمان کودکی و نوجوانی، توجه به این امر را دو چندان می‌کند.

روز جهانی کتاب کودک با شعار «کتاب ها یاد آورند!» در ایران برگزار می شود.

روز جهانی کتاب کودک از سال ۱۳۴۹ در ایران به رسمیت شناخته شده‌است و وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۵۰ روز ۱۴ فروردین هر سال را روز جهانی کتاب کودک در ایران اعلام کرد.

مراسم بزرگداشت این روز هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود و ایران نیز در سال ۱۳۷۱ برگزارکننده این مراسم بود.

هر سال در این روز توسط دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) مراسم باشکوهی به مناسبت برای بزرگداشت مقام کتاب کودک و ادبیات کودک و نوجوان در کشورهای جهان جشن گرفته می‌شود و مدیریت آن را این دفتر که از سال ۱۹۵۳ میلادی در سوئیس آغاز به کار کرده‌است برعهده دارد.

مراسم این روز هر سال در یکی از کشور جهان که عضویت دارد برگزار می‌شود و این کشور پوستر و پیام روز جهانی کتاب را تهیه می‌کند. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha