یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

کتاب «بررسی فقهی و حقوقی جرایم رایانه‌ای» به قلم آقای حسین‌علی بای در گروه داوری فقه و اصول و حقوق دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه عنوان شایسته تقدیر را به دست آورد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، نهضت فن‌آوري اطلاعات، جوامع بشري را در سال‌هاي اخير در كليه‌ي امور اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي دستخوش تغيير و تحول نموده و در قلمرو حقوق كيفري نيز تحولات چشمگيري ايجاد كرده است. امروزه فعاليت‌هاي رايانه‌اي، امكان بيش از پيش رفتارهاي ضد اجتماعي و ارتكاب جرايم جديدي را به وجود آورده است. اين جرايم از يك سو مي‌تواند شامل فعاليت‌هاي مجرمانه باشد كه ماهيت سنتي دارند مانند سرقت، توهين، پول‌شويي و از سوي ديگر شامل جرايمي است كه كاملاً تازه و با ماهيتي جديد مثل دستكاري در داده‌ها يا خسارت زدن به آنها صورت مي‌گيرد. اين جرايم نوپديد، توانسته است حقوق جزاي كلاسيك و آيين دادرسي آن را با چالشي جدي رو به رو سازد.

نويسنده در اين اثر، ديدگاه فقه را در زمينه جرایم رایانه‌ای مورد بررسي قرار مي‌دهد. بخش نخست اثر، به پيشينه‌ي جرايم رايانه‌اي، تعريف، ماهيت و ويژگي اين جرايم و اقدامات كشورها و سازمان‌هاي بين‌المللي در خصوص شناسايي و طبقه‌بندي جرايم رايانه‌اي اختصاص دارد. جرايمي مانند سابوتاژ رايانه‌اي، ايجاد خسارت در داده‌ها، اختلال در سيستم و شبكه، توليد و انتشار برنامه‌هاي مخرب و موجد اختلال، دستيابي، شنود و استفاده‌ي غير مجاز و جرايم ناقض حقوق معنوي پديدآورندگان، برنامه‌ها و نرم‌افزارهاي رايانه‌اي در فصل دوم مورد توجه قرار مي‌گيرد.

بخش پاياني نيز به جرايم ارتكابي از طريق رايانه همچون جعل رايانه‌اي و كلاهبرداري رايانه‌اي اختصاص دارد.

کتاب «بررسی فقهی و حقوقی جرایم رایانه‌ای» از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در 580 صفحه و قطع وزیری در شمارگان 1400 نسخه منتشر شده است و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه آن با تلفن 88505402-0251 تماس بگیرند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha