شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مردم هر گاه به حرف علما گوش نمودند رشد کردند و آنجایی که خود محوریت امور را به دست گرفتند موفق نشدند

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله جوادی آملی امروز در دیدار شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر آمل، اظهار داشتند: در مسئله شهرداری موظفیم سه اصل شهرشناسی، شهرداری و شهرآرایی را خوب شناخته و اجرا کنیم. 

معظم له تاکید کردند: اگر کسی شهر خود را نشناسد، در نگهداری آن کوتاهی می کند و اگر در نگهداری شهر کوتاهی کرد، به شهرآرایی موفق نمی شود.

* شهر شناسنامه شهروندان است

استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کردند: انسان نباید شهر را فقط به عنوان ساخت مسکن بشناسد، بلکه شهر شناسنامه شهروند است و اگر مراکز فرهنگی، حوزوی، دانشگاهی و واحدهای تولیدی و اشتغالزایی در شهر نباشد، آن شهر بی شناسنامه است.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه شهر مصرف کننده هرگز پیشرفت نمی کند، تصریح کردند: اولین کار شهرداری این است که رجال فرهنگی شهر اعم از حوزوی و دانشگاهی شناسایی کند و وقتی شهر را شناختیم سعی می کنیم هویت و شناسنامه آن شهر را بشناسیم.

ایشان به تشریح جایگاه علمی و فرهنگی و تاریخی شهر آمل پرداختند و افزودند: در گذشته فقط چند نظامیه در کل کشور وجود داشت که یکی از آنها در شهر آمل ایجاد شده بود.

مفسر بزرگ قرآن کریم، تربیت رجال علمی و فرهنگی را یکی از امتیازات شهر آمل برشمردند و تاکید کردند: درست است که هر شهری رجال علمی دارد، اما تربیت رجالی که جزء ستاره های جهانی محسوب شود، نصیب هر شهری نمی شود. آمل توانست کسی را پرورش دهد که همه شیعیان و اهل تسنن، او را به عنوان امام المفسرین بشناسند و بیش از هزار سال از او باعظمت یاد کنند.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: درست است که در بسیاری از جاها مکان ها وجود دارد اما هر کوهی قله ندارد و آمل از شهرهایی است که می تواند قله هایی رجالی، علمی و فرهنگی تربیت کند.

استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به خیانت هایی که در دوران پهلوی علیه مردم روا داشته می شد، تصریح کردند: در زمان پهلوی نگذاشتند که مردم هویت داشته باشند و رشد کنند. مردم در جایی که حرف علما را گوش کردند، رشد کردند و آنجایی که خودشان محوریت امور را به دست گرفته بودند، موفق نشدند.

حضرت آیت الله جوادی آملی به بعضی از مشکلات و محرومیت هایی که در شهر آمل وجود دارد اشاره کردند، و با تاکید بر لزوم توجه به گسترش محیط های علمی، گفتند: هنوز در شهر آمل یک دانشگاه عمیق علمی که دولتی باشد وجود ندارد و این به معنای نشناختن شهر و عقب افتادن این شهر است.

ایشان با ذکر نمونه هایی در این زمینه، تصریح کردند: در دوران شاه دو کاخ در شهرهای بابل و آمل ساختند که مسئولان بابل پس از سرنگونی شاه، این کاخ را به مکانی برای تحصیل و تدریس علم (دانشگاه) تبدیل کردند اما کاخی که در آمل وجود داشت به پاساژ تبدیل شده است.

بر اساس گزارش روابط عمومی بنیاد بین‌الملل علوم وحیانی اسراء معظم له از پل دوازده چشمه و پل معلق آمل به عنوان سند این شهر یاد کردند و افزودند: این پل ها در آستانه ویران شدن هستند و امیدواریم شهرداری و راهنمایی و رانندگی آمل اجازه ندهند که خودروها بر روی آنها حرکت کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم همچنین تسریع در احداث سد در بالادست شهر آمل را خواستار شدند و با اشاره به مزیت های احداث این سد، تصریح کردند: با احداث این سد، ضمن جلوگیری از هدررفت آب های روان، فعالیت هایی همچون باغداری، کشاورزی و دامداری رونق می یابد و در سایه این امور است که فرصت های خوبی برای اشتغال جوانان فراهم می شود و به دنبال آن سن ازدواج افزایش نمی یابد.

ایشان با اشاره به استعدادها و ظرفیت های خوبی که در استان مازندران وجود دارد، تاکید کردند: اگر ما نتوانیم شهرهایی نظیر مازندران را به خوبی اداره کنیم، مشخص می شود که در مدیریت ضعیف هستیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی همچنین بر لزوم تسریع در احداث بیمارستان آمل، نگهداری آثار باستانی و ابنیه های تاریخی، رسیدگی به امور امامزادگان و افزایش تولید و بهره وری از امکانات در این شهر تاکید کردند.

خاطرنشان می‌شود، در ابتدای این دیدار شهردار آمل و رئیس شورای اسلامی این شهر گزارشی از فعالیت ها و پروژه های شهری اجرا شده و در دست اقدام را تشریح کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha