به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، اين اثر با جستجوي گسترده در تمامي مصادر مربوط اعم از منابع كهن و جديد و نيز به منظور داشتن ابعاد قرآني، حديثي، كلامي، فقهي، تاريخي و اجتماعي مسأله و نگاه تحليلي- انتقادي به اطلاعات و آگاهيهاي موجود، مجموعهاي نسبتاً جامع دربارهي امام حسين(ع) را تشكيل ميدهد.
در بخش نخست اين دانشنامه چگونگي تولد، نامگذاري، ويژگيهاي ظاهري، چگونگي پرورش، ازدواج و شمار فرزندان امام حسين(ع) مورد بررسي قرار گرفته است. ملاك انتخاب گزارشهاي مربوط به فضايل امام حسين(ع) و مهمترين كمالات مشترك ميان امامان و بارزترين ويژگيهاي سيدالشهدا(ع) در بخش دوم بررسي ميشود. در بخش سوم به رهنمودهاي خداوند، رواياتي از پيامبر(ص) و امامان(ع) دربارهي امامت امام حسين(ع) و استمرار امامت در نسل ايشان و نيز رواياتي در مورد وصيتهاي ايشان توجه شده است. در ادامه، تحليلي از زندگي اباعبدالله(ع) پس از پيامبر(ص) تا شهادت پدر يعني از هفت تا چهل سالگي ايشان ارائه ميگردد.
موضوع رفتارشناسي امام در دوران امامت برادر، موضعگيريهاي ايشان در برابر حكومت معاويه و نيز ولايتعهدي يزيد در بخش پنجم ارائه شده است. خبر دادن پيشاپيش از شهادت امام حسين(ع)، زمينهها و علل قيام امام و خروج ايشان از مدينه تا رسيدن به كربلا و حادثهي جانگداز عاشورا و وقايع پس از آن مطالب بخشهاي بعدي است. در ادامه، به بازتاب شهادت امام و فرجام قاتلين ايشان، عزاداري براي امام حسين(ع)، نمونه مرثيههايي در سوگ ايشان، زيارت و مزارشان، پرداخته شده است. بخش پاياني هم به حكمتهاي رسيده از امام حسين(ع) اختصاص دارد.
دانشنامه امام حسین(ع) که به همت آیت الله محمدی ریشهری جمعآوری شده است، به قلم حجت الاسلام عبد الهادی مسعودی در 14 جلد به فارسی ترجمه شده است.
ترجمه دانشنامه امام حسین(ع) در قطع رحلی از سوی انتشارات دارالحدیث و شمارگان هزار نسخه منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه این اثر با تلفن 7740523-0251 تماس بگیرند و یا به نشانی قم، میدان شهداء، خیابان معلم، نبش کوچه 12، پلاک 125 مراجعه کنند