به گزارش سرویس علمی فرهنگی مرکز خبر حوزه، «فهرستنگاری نسخههای خطی در روسیه و جمهوریهای جدید» عنوان اولین پژوهش است که در سومین جلد این کتاب به آن پرداخته شده است.
برخی از عناوین مقالات ارائه شده در این جلد، شامل: « پردهبرداری از ضریح مطهر جعفر طیار»، «کنفرانس بینالمللی نسخههای خطی»، «گزارش چهار بخشی سفر به کشور مغرب » و «رهاورد سفر به سوریه» میباشد.
نویسنده در قسمتی از « بخش دوم گزارش سفر به کشور مغرب» در مورد کتابخانه ملی شهر رباط مینویسد: این کتابخانه در سال (1924-1919میلادی) بنا شده و تعداد نسخههای خطی آن، بالغ بر یازده هزار جلد، شامل سیهزار عنوان می باشد، در این مجموعه، تعداد 23 نسخه فارسی و دو نسخه ترکی، و یک تفسیر خطی به زبان فارسی قدیم از سوره یس وجود دارد.
«مقاله سه بخشی طلوع مجدد آفتاب از ساحل اسکندریه»، «سفرنامه ابوظبی»، «سفرنامه کویت» و «سفرنامه هند» دیگر عناوین جلد سوم این مجموعه را تشکیل داده است.
نویسنده در بخشی از این کتاب که به «سفرنامه کویت» نام گرفته، مینویسد: دانشگاه کویت دارای کتابخانهای نفیس به نام «کتابخانه ادبیات و حقوق» است که در سال 1976 میلادی برای اساتید و پژوهشگران تاسیس شده و 1105 نسخه خطی دارد که 1078 نسخه آن عربی، 12 نسخه فارسی، 10 نسخه ترکی و 2 نسخه اردو، میباشد.
از نفیسترین نسخههای خطی در این کتابخانه، کتاب، «التقریب فی شرح الترغیب، الترهیت» در حدیث، تالیف شمسالدین محمدبن ابیبکر المنذری مورخ 851 قمری، میباشد.
جلد سوم کتاب «نسخهشناسی، پژوهشهایی درباره نسخههای خطی در ایران و جهان» از مجموعه 8 جلدی نسخهشناسی از سوی انتشارات «صحیفه فرد با همکاری کتابخانه بزرگ آیت الله مرعشینجفی(ره) به چاپ رسیده است.
علاقمندان جهت اطلاع از نحوه توزیع این اثر میتوانند با شماره تلفن 8-7741970-0251 تماس گرفته و یا به پایگاه اینترنتی www.marashilibrary.ir مراجعه فرمایند.