پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 248472
۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۲۲:۵۹

کتاب، دو جلدی «زن مظهر خلاقیت الله» اثر بانو علویه همایونی به چاپ دوم رسید.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، این کتاب باز شناختی گویا نسبت به جایگاه زن از حیث ماهیت، وظایف فردی و اجتماعی زنان، جایگاه زن در جهان هستی، و اوصاف خصوصی زن ارائه داده و به گفتاری از مولای متقیان حضرت علی‌(ع) در خطبه 80 نهج‌البلاغه مزین گشته است.

نگارنده تلاش نموده با استناد به منابع دینی از جمله قرآن و احادیث، جایگاه حقیقی زن را در نظام آفرینش تبیین کند و با ارائه الگوی ملهوس، فضایل و خصوصیات زن کامل را بیان نماید.

نویسنده در بخش «ماهیت زن» با استناد به آیاتی از قرآن کریم (زمر آیه 6) و (روم آیه 21) نتیجه‌گیری کرده که تفاوتی بین زن و مرد نبوده و زن و مرد از یک جنس آفریده شده‌اند.

عناوین جلد اول کتاب شامل «وظایف مشترک مرد و زن»،‌«وظایف خصوصی زن»، «وظایف مهم زنان، انسان‌پروری،‌حفظ عفت از طریق رعایت حجاب، شوهر داری و مدیریت در خانه»، «سرپرستی مردان بر زنان» و «بحثی پیرامون کیفیت ارث مرد و زن » می‌باشد.

در بخش «سرپرستی مردان بر زنان» می‌خوانیم: مقصود از «قوام»، قیم در اصطلاح فقهی و حقوقی نیست، علت این‌که مرد به عنوان سرپرست خانواده معرفی شده یک علت طبیعی محض است، نه قرار‌دادی و تحکمی و این مسئله به خاطر مقاومتی است که مردها در برابر رویدادهای خشن زندگی و رویارویی با عوامل مزاحم طبیعت و مسئولیت‌های اقتصادی دارند، می‌باشد.

«ماهیت انسان (زن)»، «جایگاه زن در جهان هستی»، «وظیفه زن در جهان هستی»،‌ «اوصاف مشترک زن با جهان هستی»، «اوصاف خصوصی زن»، «قضاوت تاریخ درباره زن» و «سخنی از حضرت علی‌(ع)  پیرامون زنان» از جمله عناوین جلد دوم این کتاب را تشکیل داده است.

در قسمتی از این نوشتار که با موضوع ‌«قضاوت تاریخ درباره زن» بیان شده، آمده: پیامبر‌(ص) برای شکوفایی و رشد ابعاد گوناگون زنان، از نظر اجتماعی،‌ سیاسی و اقتصادی همت گماشتند و زنان را به طور مستقیم در هر کاری شرکت دادند، اسلام برای ساختن جامعه فاضله، نخست به ساختن تربیت زنان، اقدام نمود، پیامبر‌(ص) تا توانست به زن شخصیت داد و زن صالحه را به عنوان یکی از گل‌های بهشت معرفی کرد و دختر را گلی خوشبو برای والدین ذکر فرموده و کوشید والدین را به مقام زن معطوف سازد.

کتاب «زن مظهر خلاقیت الله» نوشته علویه همایونی، در قطع وزیری، با شمارگان 2000 نسخه، ‌در 240 صفحه از سوی انتشارات گل‌‌بهار اصفهان به چاپ رسیده است.

خاطرنشان می‌شود بانو علویه همایونی از اساتید حوزه علمیه خواهران و از شاگردان بانو مجتهده امین اصفهانی است و بسیاری از عالمان دینی معاصر از وی اجازه نقل روایات دارند.

چندی پیش همایشی با عنوان امینه امینی در بزرگداشت بانو علویه همایونی در اصفهان برگزار شد که مقام‌معظم‌رهبری در پیامی به این همایش تصریح کردند: سرکار حاجیه خانم همایونی جزو مفاخر جامعه زنان ایران اسلامی است و حضور تحصیلکردگان معارف دینی و قرآنی در حد ایشان، نشان‌دهنده آمادگی و استعداد زن ایرانی برای پیمودن مدارج علیه عالیه و معرفت دینی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha