به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، «خاطرات سیاسی بهلول با نگاهی به قیام مسجد گوهرشاد» کتابی است که مرحوم شیخ بهلول در آن به موضوعاتی نظیر بیداری علمای اسلام در عصر رضاخان، قیام مسجد گوهرشاد، هجرت، اسارت، تبعید و بازگشت خود به ایران، پرداخته است.
در فصلی که به نام «بیداری» نام گرفته، مطالبی با عناوین «منع امر به معروف و نهی از منکر از طرف رضا شاه پهلوی و نتایج آن»، «شهادت مرحوم میرزا نورالله اصفهانی»، «مسافرت به شهر قم به قصد جهاد و ادامه تحصیل»، «تخریب قبرستان قم و تبدیل آن به باغ ملی و عکسالعمل بنده» و «مسافرت کربلا و ملاقات با آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی و گرفتن حکم جهاد از ایشان» به چشم میخورد.
در قسمتی از این نوشتار، با توجه به سرنوشت شوم تیمور تاش میخوانیم: تیمور تاش همان بی دین ملعونی است که میگفت: من با هفتاد دلیل ثابت میکنم که خدایی نیست و روز قیامت دروغ است! و وقتی تیمور تاش به خاطربعضی مسائل سیاسی، رشوهخواری و تبانی با دولت های بیگانه، متهم و زندانی شد، از زندان نامهای به شاه نوشت که اگر من خطا کردهام، برای خدا مرا ببخش! شاه در جواب نوشت که: تو به هفتاد دلیل ثابت میکردی که خدا وجود ندارد! برای کدام خدا تو را ببخشم؟!
فصل «قیام»، دومین فصل این کتاب را تشکیل داده که مرحوم بهلول از قیام مسجد گوهرشاد مشهد به تفصیل سخن میگوید.
برخی از عناوین این فصل شامل: «محبوس شدن آیت الله العظمی حاج سید حسین قمی در تهران و فراهم شدن مقدمات قیام مسجد گوهرشاد»، «عبور از مرز و ورود به افغانستان» و «از مرز افغانستان تا هرات» میباشد.
از فصلهای دیگر این کتاب میتوان به «هجرت»، «اسارت»، «تبعید» و «بازگشت» اشاره کرد که در این کتاب به تفصیل به آنها پرداخته شده است.
در لابهلای این کتاب به این نکات اشاره شده است؛ مرحوم بهلول بعد از نجات از قیام خونین مسجد گوهرشاد و عزیمت به کشور افغانستان مدت 25 سال اسیر، 6 سال تبعید در آن کشور و 5 سال تبعید در مصر و عراق بود، که در مجموع 36 سال اسارت و تبعید را سپری کرد.
وی همچنین مسلط به فقه اهل سنت بوده و سابقه تدریس در دانشگاه الازهر مصر و فعالیت در رادیو شرق الاوسط مصر و رادیو بغداد را داشته است.
کتاب «خاطرات سیاسی بهلول با نگاهی به قیام مسجد گوهرشاد» نوشته محمد تقی بهلول و به کوشش احمد مقیمی، با شمارگان 2000 نسخه در 360 صفحه از سوی انتشارات نشر آرما به چاپ رسیده است.
علاقهمندان جهت تهیه این کتاب میتوانند به نشانی: اصفهان، نشر آرما، صندوق پستی 1973-81465 مکاتبه و یا با تلفن 2351709-0311 تماس گرفته و یا با سایت اینترنتی www.nashereArma.com ارتباط برقرار کنند.