به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود مرعشی، در جلد هفتم مجموعه نسخهشناسی به معرفی علمای تقریب مذاهب پرداخته و افرادی چون، سید مرتضی(ره)، شیخ طوسی(ره)، علامه حلی، شیخ بهایی، علامه مجلسی، آیتاللهالعظمی بروجردی را در زمره پیشگامان تقریب مذاهب بر میشمارد.
آیتاللهالعظمی مرعشینجفی(ره) بنا به سنت علمای سلف شیعه، یکی از علمای پیشگام در تقریب مذاهب بوده و حتی در جلسات درس علمای اهلسنت در عراق شرکت کرده و ارتباطی متین و مستحکم را با آنان به وجود آورده که موجب شگفتی بسیاری از معاصران وی گردید و به شکلی واقعی و عینی در راه تفاهم هرچه بیشتر و نزدیکسازی مذاهب مختلف و علما با یکدیگر و ایجاد زمینههای گسترده ارتباطات همهجانبه کوشید.
در این نوشتار همچنین تصرح شده است که باز شدن دست استعمار باعث دامنهدارتر شدن اختلافات و تفرقهها گردید تا آنجا که مسلمانان روز به روز ضعیف تر و شکنندهتر شده و در چنگ استعمار خونخوار گرفتار گردیدند و...
آیتاللهالعظمی مرعشی نجفی همچنین جهت هر چه بیشتر وحدت علمای اسلام، از تعداد بسیاری از مشایخ روایی و فقهای اهل سنت، اجازه روایت دریافت کردند و یا به آنان اجازه روایت دادند که به این اجازات روایت طرفینی، اصطلاحاً «مدبّجه» میگویند. معظمله در زمره معدود مراجعی هستند که به دریافت بیش از چهارصد اجازه روایی از مشایخ اسلام نایل گردیده، که در حقیقت به «شیخ الاجازه» عصر خویش، معروف شده است اجازات کتبی معظمله نزدیک به 150 اجازه و اجازات شفاهی ایشان متجاوز از 250 اجازه است.
ایشان در آغاز دوره تحصیلی در عراق در محفل و جلسه درس علمای طراز اول اهل سنت عراق مانند شیخ عبدالسلام کردستانی شافعی، سیدابراهیم موسوی رفاعی شافعی بغدادی و... شرکت نمود و از مباحث و تقریرات درسی آنان استناد کرد.
در این نوشتار همچنین اسامی تعدادی از علمای اهل سنت که به آن مرحوم اجازه روایت دادهاند نقل شده است،
جلد هفتم کتاب نسخهشناسی، شامل« حیاة العلامه القاضی السید نورالله المرعشی التستری»، «مکاتب المحفوظ»، «جغرافیای خوزستان»، «کتاب فروشان و کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشینجفی(ره)»، «منظومه ارده شیره» شامل چندین سروده از شیخ محمدحسین قمی و «کتابخانهها و نسخههای خطی کهن و نفیس در ترکیه» می باشد.
کتاب «نسخهشناسی» جلد هفتم، با شمارگان 1500 نسخه، در 574 صفحه و با قیمت دوره 8 جلدی 72000 تومان، از سوی انتشارات صحیفه خرد با همکاری کتابخانه بزرگ آیتاللهالعظمی به چاپ رسیده است.
علاقمندان جهت اطلاع از نحوه تهیه کتاب میتوانند با شماره تلفن 8-7741970-0251 تماس گرفته و یا با سایت اینترنتی www.marashilibrary.com ارتباط برقرار کنند.