به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، این کتاب سعی دارد با استفاده از ابزاری مانند اینترنت در جهت بهرهبرداری سریع و صحیح از منابع اصیل و متون پایه در قالب نسخههای خطی اسلامی ایرانی، برای محققان اسلامی گام بردارد.
مولف به معرفی ویژگی عرضه نسخههای دیجیتالی آثار، نسبت به راه حل مرسوم آن یعنی چاپ برخی نسخههای مرغوب، پرداخته و مینویسد در این روش، نیازی به انتخاب معدود نسخههایی که کاملتر و با خط شیواتر، نگاشته شدهاند نیست تیراژ نشر، محدود نبوده، هزینه به دستآوردن یک کپی، بسیار کمتر بوده، دستیابی به هر اثر بسیار آسان انجام شده و تهیه کپیهای متعدد و با کیفیت از آنها در هر زمان و به هر شکل مقدور میباشد.
فصل اول کتاب «فهرستنگاری و فهرستنگار- شرح وظایف» نام گرفته، مطالبی را در رابطه با شرح وظایف فهرست نگار ارائه داده است.
در بخشی از این نوشتار میخوانیم، آثار، معمولا به صورت تصاویر دیجیتالی حاصل از اسکن یا عکسبرداری از روی نسخ خطی تهیه و وارد چرخه کار میشوند تصاویر مربوط به هر کتاب درون یک پوشه مستقل قرار داده شده که گاه با نام اثر و گاه با یک شماره متمایز گشته است.
«رسمالخط، اختصارات و علائم» عنوان مطلبی است که نگارنده در فصل دوم به شرح آن میپردازد در این فصل به مباحثی نظیر «کلیات، شیوهنامه «نام اثر، نام نویسنده، تاریخ کتابت، نام کتاب، زبان کتابت اثر و شمارش صفحات» پرداخته شده است.
نگارنده در فصل سوم به «موضوع طبقهبندی» اشاره داشته و مینویسد: آنچه به کارکردهای یک سایت دیجیتالی و نظام برنامههای نرمافزاری وابسته به آن مربوط میشود، مساله طبقهبندی یک اثر است که باید به آسانی به آن دست یافت در این روش، دیگر نیازی به کپیهای متعدد یک اثر نیست و از راههای متنوع میتوان یک اثر را که تنها یک نسخه آن بر روی سرور سایت نگاهداری میشود فراخوان کرد.
«بانک اطلاعات مولفان و آثار» و «تصاویری از نسخ خطی» عناوین پایانی کتاب را تشکیل داده است.
کتاب «درآمدی بر فهرستنگاری نسخههای خطی برای پایگاههای اینترنتی کتاب» نوشته امیر جابری، با شمارگان 500 نسخه، در 132 صفحه و با قیمت 3000 تومان، توسط انتشارات کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشینجفی(ره) به چاپ رسیده است.
علاقمندان جهت اطلاع از نحوه توزیع کتاب، با شماره تلفن 8-7741970-0251 تماس گرفته و یا با پایگاه اینترنتی www.marashilibrary.com ارتباط بر قرار کنند.