یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 250013
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۲۷

کتاب «از کعبه دل تا کرامت صاحبدلان» تالیف حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید نعمت‌الله حسینی، وارد بازار نشر شد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبرحوزه، این کتاب ضمن بررسی جایگاه، قلب در نزد خدا، به مواردی نظیر تکالیف قلب، قلب سلیم، حالات نفس، نقش قلب در ایمان به خدا و اهل‌بیت‌(ع) بیماری‌های قلب و معرض صاحبدلان و شناخت اخلاق و رفتار آنها را در قالب داستان‌های آموزنده و رسا به خوانندگان ارائه می‌دهد.

در تعریف قلب، که در این نوشتار، ارائه شده، می‌خوانیم: قلب، لطیفه‌ای است ربّانی و روحانی، که به قلب جسمانی ارتباط و تعلق دارد، مانند ارتباط اعراض به اجسام و صفات به موضوعات و آن حقیقت انسان است و هر کجا در قرآن یا سنت از قلب، نام برده شده همین معنی اراده شده است.

گاهی به آن قلب، یا نفس، یا روح و گاهی عقل، گفته می‌شود، ولی معنی اصلی قلب،‌ همان است که بیان شد.

حضرت علی‌(ع) بعد از تقسیم قلب به چهار مرتبه، صدر، قلب، فواد و لُبّ، می‌فرماید: «صدر» جای اسلام است و «قلب» موضع و جایگاه ایمان می‌باشد «فواد»، موضع معرفت و عرفان الهی است و لبّ، جایگاه ذکر و یادآوری می‌باشد.

این کتاب از دو قسمت اصلی تشکیل یافته است؛ قسمت اول، «سیمای کعبه دل و سالکان راه آن» و قسمت دوم «کرامات صاحبدلان» نام گرفته است.

بخش نخست کتاب، شامل مباحثی چون:‌ »دل حرم کبریا است از آلودگی‌ها پاک باید گردد»، «دل آینه جهان‌نماست باید آن را با صفا نگهداشت»، «نقش دل در خلوص نیت و معرفت‌الله»، «نقش دل در محبت و عشق به خدای متعال»،‌«نقش دل در ایمان و ولایت اهل‌بیت‌(ع)» و «بیماری‌های دل و راه علاج آن» می‌باشد.

در حکایتی با موضوع«فیوضات الهی» درباره مقام عرفان مرحوم میرزا جواد آقا ملکی‌تبریزی، می‌خوانیم: یکی از کسانی که مرحوم ملکی تبریزی را درک کرده است می‌گوید: به همراه ایشان پس از پایان درس، عازم حجره یکی از طلبه‌های مدرسه دارالشفا شدیم، وقتی آقا وارد حجره آن طلبه شد، مراسم احترام را به جای آورد و پس از اندکی نشستن، برخاست و خداحافظی نمود.

من هدف از این دیدار را از وی پرسیدم در پاسخ گفت: شب گذشته، هنگام سحر، فیوضاتی بر من افاضه شد که فهمیدم از جانب خودم نمی‌باشد و چون دقت نمودم، متوجه شدم این طلبه برای تهجد و شب زنده‌داری برخاسته است و در نماز شبش برای من دعا می‌کند و این فیوضات، اثر دعای او می‌باشد، از این جهت به خاطر سپاسگذاری از دعایش به دیدارش رفتم.

*معرفی صاحبدلان و کرامات

«اخلاق و رفتار صاحبدلانی چند که با دیده دل می‌دیدند»، «صاحبدلانی چند از علمای ربانی» و «داستان شیخ عبدالله پیاده و کرامات عجیب او» بخش‌های قسمت دوم کتاب را تشکیل داده است.

مولف در بخشی که به شیخ عبدالله پیاده، اختصاص یافته، چند حکایت را در رابطه با این عالم ربانی، ذکر می‌کند در یکی از این حکایات چنین آمده است: شیخ عبدالله از مال دولتی و وجوهات، پرهیز می‌کرد و می‌گفت: غیر از پول منبر و امام حسین‌(ع) مصرف نمی‌کنم، یک بار مرحوم رحیمی، بسیار اصرار کرد، تا اینکه شیخ عبدالله گفت: اگر از مال خودم پذیرایی نمایی، می‌آیم، آقای رحیمی قبول کرد وی دو تومان به او داد تا غذا تهیه کند آقای رحیمی وقتی با آن پول خرید کرد، متوجه شد غذای خیلی کمی تهیه شده است بنابراین با پول خود حلوایی خرید و به غذا اضافه کرد فردای آن روز شیخ عبدالله در مدرسه فیضیه آقای رحیمی را دید و با ناراحتی عصایش را بلند کرد و گفت: مگر نگفتم فقط از پول من خرج کن چرا از مال خود، غذای اضافه خریدی!

کتاب «از کعبه تا کرامت صاحبدلان» تالیف سید نعمت‌الله حسینی، با شمارگان 1000 نسخه، در 420 صفحه و با قیمت 6هزار تومان از سوی انتشارت عصر انقلاب به چاپ رسیده است.

علاقه‌مندان می‌توانند به مرکز پخش کتاب به نشانی قم خیابان خاکفرج کوچه 47(موسوی) پلاک 76 مراجعه و یا با تلفن 6612096 با پیش‌شماره 0251 تمای بگیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha