به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، نشریه پگاه حوزه در سیصدودومین شماره خود با درج مقالهای تحت عنوان « فقه کودک؛ بازخوانی حقوق کودک در خانواده از نگاه فقه» آورده است: فقه که دستاورد زحمات بی دریغ فقیهان یا به تعبیر دیگر، حقوقدانان اسلامی است، به پیروی از قرآن و سنت معصومان همواره بر اهمیت توجه به کودکان تاکید داشتهاند و روابط حقوقی ایشان را در خانواده و جامعه ترسیم و تدوین کرده اند.
حقوق کودک در خانواده، نفقه، ارث، سرپرستی از کودک، حقوق عاطفی محبت و تامین نیازهای عاطفی کودک توسط سرپرست قانونی طفل، رعایت حقوق هویتی کودک از موضوعات درج شده در این مقاله است.
آقای محمد حسینی طارمی در این مقاله آورده است: رهبر عالیقدر اسلام، حضرت محمد(ص) خود به کودکان سلام میکرد و به آنها احترام میکرد و از این که در مورد ایشان رعایت مساوات نشود، به سختی ناراحت میشد.
حقوق کودک از بدو تولد مورد توجه خاص شارع اسلام بوده و روابط حقوقی کودک به اقتضای نیازهای او، تنظیم و تدوین شده است.
از این رو در جهت پیشرفت هر چه بیشتر حقوق کودک، توجه به نگاه جامع و دقیق فقه، امری ضروری است.
سایر عناوین فهرست ارائه شده در این شماره شامل: «حکمت و غریزه»، «فقه رسالتی، پایانی بر فقه رسالهای»، «رهیافتهایی نواندیشانه در اجتهاد»، «غیبت آمریکای لاتین»، «فضای سایبر و شیوههای نوین درگیری»، «برگزیده تحولات جهان» و «حمایت از کودکان در قانون ماهوی ایران» میباشد.
خانم فریبرزی، طی مقالهای با عنوان «مدیریت جوامع چندفرهنگی» به بررسی این موضوع پرداخته است و مینویسد: تعدد گروههای قومی- مذهبی در هرجامعهای به علت تفاوت در نظام ارزشی و هنجاری، میتواند منشأ بالقوهای بر روی تضغیف وفاق و تهدیدی برای انسجام اجتماعی محسوب شود بنابرین هر نظام سیاسی باید، سیاستهای قومی مشخص و مدونی در مورد گروههای قومی، مذهبی و نژادی خویش داشته باشد. سیاستهای قومی نسنجیده نامدون و گاه متعارض، نه تنها نظام سیاسی و دستگاه اجرایی حکومتها را از دستیابی به اهداف خود ناکام میگذارد، بلکه مناسبات قومی را بر هم زده است و به تشدید تعارضات خشونتآمیز منجر میشود.
وی میافزاید: محور اصلی سیاست قومی، نیل به وفاق و همبستگی ملی و انسجام اجتماعی و تحقق فرآیند ملت سازی است. بنابراین باید از طریق طراحی و تدوین سیاستی فراگیر، واقعبینانه و مرحلهبندی شده به سمت هماهنگسازی ملی، در اجتماع ملی حرکت کرد. بر این اساس جهت کلی راهبرد باید نگرش مثبت به نوع قومی، به مثابه نشانهای از تدبیر حکیمانه خالق هستی باشد و بر آن تأکید شود و مقتضای این رویکرد پرهیز از اعمال سیاست تبعیض است. به عبارت دیگر باید حس وفاداری را در بین اقوام افزایش داد و به سمت همبستگی ملی حرکت کرد.
سیصد و دومین شماره از نشریه پگاه حوزه به صاحبامتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدیرمسئولی سیدعباس صالحی، در 44 صفحه و با قیمت 500 تومان منتشر شده است.
نشانی نشریه: قم، خیابان معلم، کوچه 14، پ 5،
تلفن: 7832953-0251
نشانی پایگاه اینترنتی: www.pegahhawzeh.ir