سرویس علمی و فرهنگی مرکز خبر حوزه، توجه مخاطبان ارجمند را به فضایل ذکر «لا اله الا الله» از نگاه پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) جلب میکند.
* ذکری که گناهان را محو می کند
از امام باقر (ع) نقل شده است؛ پيامبر(ص) فرمود: ذكر «لا اله الّا اللَّه» را به مردگان خود تلقين كنيد كه باعث محو گناهانشان خواهد شد. گفتند: اى رسول خدا، هر كس اين ذكر را در حال سلامت بگويد چگونه است؟ فرمود: اين محوكنندهتر و محوكنندهتر و محوكنندهتر است، زيرا ذكر «لا اله الّا اللَّه» مايه انس مؤمن در زندگى و هنگام مرگ و زنده شدن اوست. پيامبر(ص) فرمود؛ جبرئيل گفت: اى محمّد، كاش آنان را به هنگامه رستاخيز مىديدى كه گروهى از ايشان سفيد رويند و صداى خود را به ذكر «لا اله الّا اللَّه» بلند مىكنند، و گروهى سيهرويند و فرياد بر مىآورند كه: اى واى بر ما، هلاك شديم.
* پاداش كسى كه صد بار «لا اله الّا اللَّه» بگويد
از هشام بن سالم و ابو ايّوب نقل شده است امام صادق (ع) فرمود: هر كس صد بار «لا اله الّا اللَّه» بگويد، عمل او در آن روز از همه مردم بالاتر است، مگر كسى كه افزون بر اين بگويد.
* ریزش گناهان با ذکر لا اله الا الله
ابن عباس از پيامبر (ص) نقل كرده است كه فرمود: در ميان كلمات، هيچ كلمهاى نزد خدا محبوبتر از ذكر «لا اله الّا اللَّه» نيست، و هيچ بندهاى نيست كه بگويد: «لا اله الّا اللَّه» مگر اينكه گناهان او زير قدمهايش فرو مىريزد، چنان كه برگ درخت زير آن فرو مىريزد.
از امام صادق (ع) نقل است كه فرمود: هر كس هنگام رفتن به بستر خواب، صد مرتبه «لا اله الّا اللَّه» بگويد، خداوند خانهاى در بهشت براى او بنا مىكند، و هر كس هنگام رفتن به بستر خواب صد مرتبه استغفار كند، گناهان او مانند برگ درخت فرو مىريزد
* پاداش كسى كه با اخلاص «لا اله الّا اللَّه» بگويد
از امام صادق (ع) نقل كرده است كه فرمود: هر كس از روى
اخلاص «لا اله الّا اللَّه» بگويد وارد بهشت مىشود، و اخلاص او در اين ذكر به اين است كه شهادت دادن به يگانگى خداوند او را از محرّمات الهى باز دارد.
* پاداش چهار گانه «لا اله الّا اللَّه الملك الحقّ المبين»
مالك بن اعين از امام صادق (ع) نقل كرده است كه فرمود: هر كس صد مرتبه بگويد: «لا اله الّا اللَّه الملك الحقّ المبين» خداى پيروزمند قاهر او را از تنگدستى حفظ مىكند، و وحشت قبر را از او بر مىدارد، و خود ،بىنيازى را براى خويش فراهم مىآورد، و (روز قيامت) در بهشت را خواهد كوبيد.
منبع: ثواب الاعمال-ترجمه انصارى، ص15-19