به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حیدری کاشانی، شب گذشته در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره)، معرفت یافتن به امام زمان(عج) را وظیفه هر مسلمانی دانست و گفت: از مهمترین ارکان دین، شناخت پیشوا و معصوم(ع) است و این شناخت تا اندازهای مهم است که از منظر اسلام، معادل حقیقت تمامی دین است.
وی با اشاره به این روایت که «اگر انسان بمیرد و امام زمان خود را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است»، بیان داشت: مردن به مرگ جاهلیت به این معنی است که انسان، بهرهای از اسلام نبرده و پیامهای توحیدی به او نرسیده باشد؛ چنین فردی مانند افراد در عصر جاهلیت مرده است.
این پژوهشگر حوزوی با بیان این که معرفت به امام زمان(عج) موجب پذیرش دیگر اعمال انسان میشود، اظهار داشت: کسی که اهل نماز و روزه و دیگر واجبات است، اگر ولایت پذیر نباشد و نسبت به امام زمان خود معرفت پیدا نکند، عبادات او ثمری برایش ندارد.
وی، مقام شناسی را یکی از مهمترین شاخصههای معرفت نسبت به امام عصر(عج) دانسته و بیان داشت: حضرت صاحبالزمان(عج) امام رحمت، هدایت و محبت است، ولی در اذهان بسیاری از مردم، امام قهر و خشونت معرفی شده است؛ به گونهای که به محض تبیین مسئله ظهور، مردم به یاد شمشیر و خونریزی میافتند و بسیاری هم تیزی آن را بر گردن خود احساس میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین حیدری کاشانی با بیان این که چنین شناختی از حضرت حجت(عج) ظلم به ایشان است، گفت: افرادی که گناهان زیادی هم انجام داده باشند، نباید این احساس را داشته باشند که حضرت با ظهورش گردن آنها را میزند؛ حتی کفار و دیگر ادیان نیز اگر سر سوزنی قابلیت هدایت داشته باشند، مورد رحمت حضرت قرار میگیرند.
این استاد حوزه با بیان این که بر اساس بررسیهای صورت گرفته از سوی کارشناسان مهدویت، بسیاری از روایات که بر خشونت و خونریزی حضرت ولی عصر(عج) میپردازد، جعلی است،گفت: چنین روایاتی از سوی بنیالعباس برای تضعیف روحیه شیعیان در جامعه مطرح میشد و متأسفانه توانستند با این کار تعدادی را نیز نسبت به مسئله منجی بدبین نمایند.
وی خاطرنشان کرد: البته حضرت جلوهای از قهاریت خداوند را به جهانیان نشان میدهد، ولی این در حاشیه است، اصل حرکت امام زمان(عج) فراگیر کردن عدل،نیکی و محبت در جهان است و در این راه معاندانی را که ذرهای راه هدایت ندارند، کنار میزند.
حجتالاسلام والمسلمین حیدری کاشانی در ادامه به دیگر ضرورتهای معرفت نسبت به حضرت حجت(عج) پرداخت و گفت: در عرصه معرفتشناسی در باره مهدویت، چهرهشناسی، تاریخشناسی و تبار شناسی مهدوی وجود دارد که در این عرصه مهم هستند.
وی افزود: این که انسان بداند امام زمان(عج) دارای چه ویژگیهای ظاهری است و چگونه پس از گذشت قرنها از عمر مبارکشان با چهرهای جوان ظهور میکند، در چه تاریخی متولد شده است، آغاز امامت و غیبت ایشان و این که پدر و مادر ایشان چه کسانی هستند و نیاکان آنها به کجا میرسد و... در معرفت یافتن نسبت به حضرت حجت(عج) ضروری است.
این پژوهشگر حوزوی با بیان این که در این سه عرصه باید تلاش جدی داشته باشیم،گفت: نسل مادر حضرت ولی عصر(عج) به حواریون میرسد و خود نیز مسیحی بوده و سپس مسلمان میشود؛ اگر مسلمانان برای این مسئله اهتمام داشته باشند، میتوانند در عرصه مهدویت به نقطه مشترکی با مسیحیان برسند.
وی گفت: آن گونه که در زیارت حضرت نرجس(س) آمده است، این بانو به عنوان کسی که در انجیل نامش آورده شده است، وعده فرزند وی نیز به جهانیان داده شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حیدری کاشانی در پایان خاطرنشان کرد: البته چهرهشناسی، تاریخشناسی و تبار شناسی در عرصه مهدویت، بسیار مهم است، ولی کافی نیست و باید در تمامی عرصههای معرفتی نسبت به آن حضرت شناخت داشت.