شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

هفتادمین شماره از ماهنامه خبری و تحلیلی شیعیان جهان «اخبار شیعیان» از سوی موسسه شیعه‌شناسی منتشر شد.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبرحوزه، این ماهنامه با هدف اطلاع رسانی جوامع گروه‌های شیعی جهان، نسبت به حوادث و رویدادهای زندگی اجتماعی آنان، اقدام به درج اخبار و سایر مطالب در این نشریه می‌نماید.

یکی از عناوین ماهنامه، مقاله‌ای است که توسط محمد فرازمند، سفیر سابق ایران در بحرین با عنوان «الوفاق، الگوی یک جنبش مردمی عقل‌گرا» نگاشته شده است در بخشی از این نوشتار آمده است: از جنبش وفاق به عنوان ستون فقرات اپوزیسون یاد می‌شود این جنبش همواره توانسته است حمایت اکثریت مردم را در پشت سر خود داشته باشد آیت‌الله عیسی قاسم، رهبر معنوی کنونی معارضان شیعه بحرین، که در دهه 1970 پس از استقلال بحرین عضو مجلس موسسان و سپس مجلس ملی این کشور بوده است در نجف و قم نزد علمایی همچون آیات عظام شهید سید محمد باقر صدر شاهرودی، سید کاظم حایری و فاضل لنکرانی درس خوانده است.

وی در سال 2001 از تبعید به وطن بازگشت و مردم بحرین در صفوفی فشرده و طولانی از فرودگاه تا خانه محقرش، در منطقه الدراز، وی را روی دوش حمل کردند.

شیخ عیسی قاسم به عنوان محبوبترین شخصیت مذهبی سیاسی بحرین زندگی زاهدانه‌ای در روستای محروم محل ولادتش دارد و با وجود برخورداری از احترام و کاریزمای فوق‌العاده نزد حاکمیت و مردم هیچ‌گاه خود را درگیر تشریفات و حاشیه‌سازی نکرده است.

در ادامه این نوشتار تصریح شده است: برای فهم دقیق‌تر تحولات بحرین، باید الوفاق را بهتر شناخت الوفاق گرچه سابقه کمتر از ده سال در مبارزات سیاسی بحرین دارد، اما این تشکل، وارث مجموعه تجربیات و کادرهای سیاسی بحرین دارد.

در این مقاله همچنین به موفقیت های الوفاق در عرصه ملی و بین المللی اشاره شده و با شمردن شش مورد از آنها آمده است: الوفاق با درک چالش مذهبی در جامعه بحرین و احتمال بهره‌برداری حاکمیت از اختلاف‌افکنی بین شیعیان و اهل‌سنت موفق شده خود را به عنوان جنبش سیاسی فرامذهبی معرفی کند.

در کنار شیخ عیسی روحانی جوانی به نام حجت‌الاسلام علی سلمان دبیرکل الوفاق را به عهده دارد وطی ده سال گذشته سکان مبارزات سیاسی اکثریت مردم بحرین را در دست داشته است.

وی در دانشگاه ملک فیصل دمام، ریاضیات خوانده و در دهه 1990 برای تحصیلات دینی به قم آمده در بازگشت به بحرین مدتی زندانی و سپس از کشور اخراج و تبعید می‌شود او در سال 2001 به وطن بازگشته و همراه جمعی دیگر از مبارزان بحرینی جمعیت سیاسی الوفاق را تاسیس کرد.

همچنین این نشریه در یکی از مطالب خود گفت وگویی با آیت‌الله محمد السند، با موضوع «ضرورت توجه به عرصه‌های نوین و اجتماعی فقه» ترتیب داده است.

در قسمتی از این مصاحبه درباره آن دسته از احکام دین که ذاتا اجتماعی هستند آمده است؛ در بحث معاملات و شروط همان‌طور که در بین دو نفر معامله صورت می‌گیرد در سطوح بالاتر نیز می‌توان به شروط بین دو کارگاه، بین دو حزب و جمعیت و سپس شروط بین دو کشور و نهادهای بین‌المللی اشاره کرد، یعنی از جنبه فردی به جنبه اجتماعی می‌رسیم در مباحث دیگر، مانند قضا، فقه سیاسی و.... نیز، وضعیت به همین گونه است و غالب احکام فراتر از جنبه فردی بوده و دارای هویتی اجتماعی است.

«بازخوانی نقش مجلس اعلای اسلامی عراق و شهید آیت‌الله حکیم» عنوان گفت و گویی است که با آقای ماجد غماس نماینده، مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران صورت گرفته است در قسمتی از این گفت و شنود می‌خوانیم: بعضی‌ها تصور می‌کردند که حیات و فعالیت مجلس  اعلا  تنها در دوران جنگ، تعریف می‌شد و پس از آن با تغییر شرایط معارضه و مبارزه با رژیم بعث دیگر امکان چندانی برای فعالیت مجلس اعلا وجود ندارد اما شهید حکیم، بسیار مطمئن و با اراده‌ای قوی به راه خود ادامه داد، به یاد دارم که پس از اعلام آتش بس و پایان جنگ، در جلسه  کمیته سیاسی وابسته به خود شهید حکیم، افراد از اینکه جنگ تمام شده ولی صدام نابود نشده است ناراحت و مایوس بودند شهید حکیم با قرائت آیه 104 سوره نساء در سخنانی روح بخش و امیدوار کننده با قاطعیت، همه را به ادامه فعالیت و راه این مجلس تا سرنگونی رژیم صدام مطمئن ساخت.

هفتادمین شماره از ماهنامه «اخبار شیعیان، به صاحب امتیازی موسسه شیعه‌شناسی و مدیر مسئولی، محمود تقی‌زاده  داوری، در 36 صفحه و با قیمت یک هزار تومان منتشر شده است.

علاقمندان جهت ارتباط با نشریه می‌توانند به نشانی قم صندوق پستی 6139-37155 مکاتبه نمایند و یا با تلفن 2804636-0251 تماس بگیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha